Kedilerde canlı olduğu için insanlar gibi depsrosyana girme özeliği var örneğin çok uyur yemeğini az yer kafasını eğer oyun oynamaz, hareketsiz kalır işte bu tür hareketler olursur psikolojisi bozulunca.#Moldovyapapatya
Aşırı ya da az uyuma Hepimizin bildiği gibi kediler oldukça uykucu canlılar, kedilerin normal uyku süresi yaşlarına ve aktivite seviyelerine göre farklılık göstermekle birlikte sağlıklı bir kedi günde ortalama olarak 13-18 saat arasında uyur. Yaşlı ve yavru kediler uykuya daha fazla gereksinim duyarlar, bunun dışında bir kedi sağlıklı uyku süresinden az ya da dikkat çekici şekilde çok uyuyorsa bu ruhsal bir soruna işaret edebilir. Aşırı ya da az yeme Kedilerin hem fiziksel hem de ruhsal sağlık durumları ile ilgili bilgi edinebileceğimiz en önemli kaynaklardan biri iştahları. Kedilerde iştahsızlık fiziksel ve ruhsal sorunlara işaret eden en önemli belirtilerden biri. Ancak şunu da söylemeliyiz, iştahsızlık kadar aşırı yeme de sorun göstergesi. Besin dışı maddeler yeme Kedilerde psikolojik sorun belirtilerinden biri de besin dışı maddeler yeme. Bu duruma pika hastalığı ismi veriliyor ve ruhsal sorunlardan kaynaklanabileceği gibi vitamin ve mineral eksikliği, yetersiz beslenme gibi fiziksel etkenler nedeni ile de şekillenebiliyor. Nedensiz saldırganlık İşte kedilerde psikolojik sorunların en rahatsız edici yansımalarından biri; nedensiz saldırganlık. Kediniz nedensiz yere size ya da eve gelen misafirlere saldırıyorsa bu da ruhsal anlamda ciddi bir sıkıntı içerisinde olduğunu gösterebilir. Yazımızı bitirirken şu uyarıyı da yapmamızda fayda var, tüm bu saydıklarımızın altında fiziksel sorunlar da yatabilir, dolayısıyla öncelikle veteriner hekiminize danışmanız gerekir. Tuvalet alışkanlıklarında değişiklik Kediler titizlikleri ile kesinlikle haklı bir üne sahipler ve bu yönlerini tuvalet alışkanlıklarında da ortaya koyuyorlar. Sağlıklı bir kedinin kum kabı dışına çiş ve kaka yapması neredeyse imkansız. Kedilerde kum kabı dışına idrar ve dışkı yapma, özellikle de evde sizin dikkatinizi çekecek noktalara yapma ruhsal sorunlara işaret eden belirtilerden biri. belirtiler bunlardır. Bence senin kedinin psikolojisi bozuk.
Kedim çok korkak bir kedi hemen küsüyor kedi sesi açmıştım hemen kaçtı koltuğun altına girdi köydeki kedim ise çok sevmişti nerde nerede diye şaşkın şaşkın bakıyordu.