Öncelikle selamlar
Köpek hastalıkları iştahsızlık halsizlik belirtileri ile ortaya çıkar. Patili dostunuzun halsiz ve iştahsız olmasının en önemli nedenlerinden biri enfeksiyonlardır.
Götürdüğün veterinerde iyi bir sonuş alamadıydan araştırıp daha iyi bir veterinere götürmenizi tavsiye ederim00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Depresyona girmiş olabilir ya da hastalık başlangıcıdır kan tahlili falan yaptır ben daha yeni köpeğimi kaybettim ilk gün o da yemek yemeyi bırakmıştı sonraki gün ağırlaşmıştı durumu kesinlikle kan tahlili yaptır inş ciddi bir şeyi yoktur
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Köpeğinizin iştahsızlık ve halsizlik gibi problemleri olduğunu düşünüyosanız ilk olarak ona sevdiği yiyecekten vermeyi ve biraz iletişim kurarak oyun oynamaya çalışmayı deneyin eğer durum değişmezse mutlaka bir veterinerden destek almanız gerekebilir
00 Yorumla- +1 yıl
kilo sorunu var mıydı bilmiyorum ama karaciğer hasarı almış olabilir, genelde iştahsızlık karaciğer hastalıklarına işarettir. hızla ultrasonla karaciğerine baktır eger hasar teyit edilirse daha fazla ilerlememesi için derhal deve dikeni ekstraktı silimarin takviyesine başla, mamayı değiştir, ciğer gibi çiğ kaliteli etle besle hayvanı. yeterli kolin, folat ve metiyonin en ok çiğ cigerde var ve karaciğer hasarını bunllarla toparlarsın ancak.
00 Yorumla - +1 yıl
Merhaba köpeğinin ruhsal sorunları olabilir öncelikle onunla oyun oynamayı ve sokakta gezdirmeyi düşündün mü? Düşünmediysen hemen bu aktiviteleri yaptır koşmasını ve yorulmasını sağlarsan açlığı artar ve yemek yer onunla ilgini iki katına çıkarırsan hayatı normale döner bu etkinlikleri yaptırıyorsan fakat hala yemiyorsa hareketlerini gözlemle hiç hareket etmiyorsa büyük ihtimal ruhsal sorunları ve mide sorunları var onun hoşuna giden şeyleri yap ve düzenli olarak veterinere mide kontrollerini yaptır onlarda bizim gibi eğer vücutta bir sıkıntı yoksa ruhsal bir sıkıntı vardır.. Korkutmak istemem ama hayvanlar ölümden önce çok sessiz ve hareketsiz olurlar göz önünden ayırma
00 Yorumla Kaç aylık/yaşında? Veteriner 3 iğne yaptıysa koyduğu teşhisi de sizinle paylaşmıştır sorunu neymiş? Genelde uzun süreli su içmeyen hayvana yetişkin olsa bile serum takviyesi yapılır...
22 Yorumla- Soran+1 yıl
11,5 aylık. Kustuğu için ve de ateşi olduğundan dolayı bir tane ateş düşürücü bir tane de kusmasını önlemek için yaptı. Diğer iğneyi de antibiyotik olarak yaptı. Eğer hala aynı durumdaysa yarın getirin serum takalım dedi ama yarına kadar böyle aç ve susuz kalmasını istemiyorum. En azından az da olsa bir şeyler yemesini istiyorum.
- +1 yıl
Yaptığı iğneden sonra kusması kesildiyse ve yemek yemeyi reddediyorsa ısrarcı olmayın, sadece su içmesi için teşvik etmeye çalışın derim ben.. Bi kaç gün yemek yememesi çok büyük tehlike değil ama su içmesi gerekli.. Veterinerinizin gece ulaşmak için iletişim numarasını isteyin tedbir olarak.. Aksi bişey görürseniz sabahı beklemeyin içiniz rahat etsin.. Geçmişler olsun çocuğa 🙏
- +1 yıl
Hergun kurabiye yersen bikmazmisin mamada kurabiye gibi bir şey tavuk kaynat kemik kaynat yemek türü bir şeyler ver hiç bir şey kabul etmiyorsa ağzını aç siringayla sut bas bu durumu atlatana kadar
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
çok eski bir soruymus yeni çıktı karşıma su an iyidir umarım 😔
00 Yorumla - +1 yıl
Yavru mu? Veterineri arayıp, yemediğini belirtin.
00 Yorumla - +1 yıl
Depresyona girmiştir panpa
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Veterinere götürmelisin
00 Yorumla veterinere götür
00 YorumlaVeterinere götür knkam :)
00 YorumlaVeteriner imkanın var mı?
00 Yorumladoktors gotur
00 YorumlaSabaha ölebilir
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Merhabalar,
Öncelikle çok geçmiş olsun. Hastalık başlangıcında olan dostlarımızda klinik belirti olarak;
Dostunuzu veteriner kliniğine götürmüş ve hekimin teşhisinden (hekimin sonuç olarak dostunuzun bu durumunun ne olduğunu söylemesi ve sizin de sormanız gerektir.)
Sonrasında iğneler yapması ilaçlar vermesi normal bir durumdur. Bu uygulamar sonucunda dostunuzun hemen ayağı kalmasi beklenemez. Bu rahatsızlığının iyileşmesi biraz zaman alacaktır ve dostunuz bu süreçte yemek yememesi, halsiz, uyukluyor olması sürecin aşamalarından olan bir durumdur.
Dostunuz bu süreç içinde hastalığını ne olduğunu bilmediğim için iki durumdaki yolu söylüyorum; durumu şu anki durumdan daha da kötüye gidebilir (istemediğimiz bir durum) böyle bir şey olduğunda yine iğne ve ilaçlar kullanılması gerek.
Başka bir durum ise hekim arkadaşın yaptığı iğneler yeterli gelir ve dostunuz birkaç gün sorna eski halinde gelebilir. Biraz daha zaman vermelisiniz dostunuza. Bir an önce eski sağlığına kavuşması dileğiyle. Geçmiş olsun 😊