Irkı cinsi önemli değil, hayvanların doğal sirkülasyonda devam etme taraftarı mısınız? yoksa onlara eziyet olduğunu düşünüp kısırlaştırma taraftarı mı?
evet
hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kısırlaştırmanın faydalarını internetten daha detaylı bir şekilde araştırabilirsin. Ben oğlumu kısırlaştırdım, fakat son zamanlarda onun bir çocuğunun olmasını çok isterdim düşüncesi geliyor aklıma. Çocuğu olamaması dışında bir sakıncası yok.
erkek hayvan sahipleri için ne kadar kolaysa dişi hayvan sahipleri için o kadar zor çiftleştirmek. dişi kedinin hamilelik süreci, veterinek masrafı, doğum normal gerçekleşmezse sezeryan masrafı, yavruların aşırı osu busu ve en önemlisi sahiplendirme dönemi öyle zorlu ki. bunu göze almak istemeyen hayvan sahipleri hayvanının sağlık ve psikolojik sorunlarla karşılaşmasını istemediği için kısırlaştırmak istemeleri en doğal hakları diye düşünüyorum.
Eğer çiftleştirme düşüncesi yok ise kesinlikle kısırlaştırılmalı.
Kısırlaştırılmış kedi ya da köpekler hem daha sağlıklı bir ömür sürerler hem de yaşam kaliteleri yükseldiği için daha uzun yaşarlar.
Onun yerine insanları kısırlaştıralım hayvanların ne sucu var
Cevap
6Cevap
Bilemiyorum bu soru o kadar kafamı karıştırıyorki kedim veya ilerde köpeğim olursa büyük ihtimal hem sokağa hem eve alıştıracağım kısırlaştırmak istemiyorum ama hızlı üreme ilerde başa çıkılmıyor en iyisi bu.
seks yapmayı medeniyet olarak gören insanoğlu hayvanların seks yapmasına neden bu kadar karşı?
Hayvanların özgürlüğünü elinden aldığımız yetmiyor kısırlaştırmaya mı geldi sıra karşıyım sonuna kadar.
hacı arkadaşlarla sabah namazına camiye giderken valla pek korkuyoz bizi ısırcekler diye pek çok köpek oluveriyo
Yakın zamanda başıboş köpekler çocuğun tekini hastanelik etti.
Kısırlaştırılabilirler.
İnsan nasıl kendini ehlileştiriyorsa hayvanlarla birlikte yaşayacaksa eğer onu da evcilleştirmeli
kediler olmazsa fareler artar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?