Yaklaşık 4 hafta önce kadar köpek sahiplendim.. Yavruşum şu an 3 aylık olacak. Önceden birçok arkadaşım beni evimde ziyaret eder, hatta çat kapı gelip misafirim olurlardı ama köpek sahiplendiğimi söyledikten sonra neredeyse hiçbiri gelmiyor.. Bazen ben çağırıyorum, film izleyelim ya da yemek yapalım birlikte falan diye ama hemen bahane üretiyorlar. Özellikle birisi de artık o evde köpek var, ben gelmem dedi. Bunlara nasıl tepki vermek gerekir? Arkadaşlıktan silsem çok mu ağır olur?
Köpeğim var diye evime gelmek istemeyen arkadaşlarıma tepki vermeli miyim?
Bence biraz empati yapmalısın, köpek fobisi çok yaygın.
Bende köpek fobisi olan insanlardan biriyim. şu an köpeğin daha yavru, 3 aylık. Ben olsam seve seve gelirdim ama büyüse yanına bile yaklaşamazdım. Sende haklısın, köpeğin sana çocuğun gibi ve çok masum geliyor ama köpek fobisi taşıyan insanlar için bu kolay birşey değil.
Ya umurumda olmaz benim de köpeklerim kedilerim var istemeyen gelmesin hiç umurumda değil. Herkes ne hali varsa görsün ben köpeklerim ve kedilerimden vazgeçmem. Keyifli günler.
Arkadaşlarınızı değiştirmeniz gerek tam tersi olmalıydı yani yeni bir evcil hayvan edinmeniz arkadaşlarınızda merak uyandırmalıydı kim evcil hayvanları sevmez ki üstelikle yavru hem de
Sil elbette sil ne ayıbı olacak. Hatta ne yap biliyor musun birgün hepsini çağır eve köpeği başkasına verdim de çok moralim bozuk ne olur gelin de. Köpeği odaya sakla ve onlar geldiğinde odanın kapısını aç huydaaa kıs kıs tut tut oğlum de sal köpeği üzerlerine. En sinir olduğum insan tipidir şunlar köpek kedi olan eve giremezler vs. Sixtir git gelme dicen.
Herkes hayvana alisik olmayabilir, rahat etmeyebilir. Hele de kopek sevgisini tatmayan onun aslinda bizim bir evladimiz oldugunu anlamaz, empati kuramaz. Bu hissi yasamamis birilerinden beklentiye girme bosver, evinin disinda bulus sen de. Ne onlar rahatsiz olsun ne sen. Geldiklerinde daha kotu olacak bir kere. Yasadim ayni seyleri biliyorum, biri korkacak hop oturup hop kalkacak biri huylanacak, mecburen odaya koyacaksin, e o daha bebek, aglayacak korkacak oraya buraya iseyecek. Sen minik bebisinle huzurunu bozma, boylesi daha iyi, arkadaslarinla da baska yerde bulus bosveeer❤
Sil gitsin arkadaşım neye yarar kendi keyifleri ile kendilerinden ödün veremeyen size seçimlerinize sevdiklerinize saygı duymayan bireyler ise işlerine baksınlar. Ve görüşmek için eve gelmelerine zaten gerek yok ki sizde cagırmazsınız ilişkiniz belkide daha yüzeysel devam etmeli demekki ve hayvan sevgisinden yoksun bireyler insanlığını tamamlayamamış kişiliklerdir. bu insana tipinden ne kendilerine ne hayatlarındakilere ne iyi niyet ne güzel davranıs nede insanlık olmaz. Ama korku nedeni gayet makul bir nedendir bu olabilir buna da sizin saygı duymanız gerekir.
Hayvan sevmeyen insan sevemez. Benim de var 2 numara terier köpeğim erkek 3 bacaklı. Adı Reşko. Sağ ön ayağı yok. Araba çarptı kırıldı. Ameliyat ettirdim. Tutturamadılar. Sonra kestiler ayağını. Ama o farkında değil. 4 bacakla ne yapıyorsa 3 bacaklada koşuyor yürüyor oynuyor. Onları arkadaşlıktan silmene gerek yok. Ne halleri varsa görsünler
Tabiki agir olur. Kopekten korkuyor olabilir sevmiyor olabilir alisamamis olabilir ne bilim alerjisi olabilir. İnsanlarda hemen sil demis ne kadar cok akil var ego tatmini var, Sana gelince sil dedigimizde sileceksen kusura bakma da sen zaten arkadas degilsin.
bence cok tepki verme. sonuçta köpek yaşayan bir evin kirli olduğunu düşünüyor olabilirler, kopeklerden korkuyor olabilirler veya köpek sevmiyor olabilirler. bir köpeği olmasını herkes ister ama evde köpek bakmayı herkes doğru bulmayabilir. Sonuçta köpek o eve pisliğini yapıyor ve sen o eve yasiyorsun. O ev ne kadar temiz olabilir ki
Sen kendine edinebileceğin sen sadık, en sevgi dolu, en masum dostu edinmişsin zaten. Başka kimseye gerek yok. Bir köpek yüzünden seni sileni sen de tutma. At gitsin. Kime ne zararı var köpeğin. Gerçek yüzlerini göstermiş oldular. Sen boşver takma onları kafana.
Aynı durum bizde de var, bu yüzden düşmanlık besleyenlerde var. Sebebi korktuklarından dolayı olanlara anlayış gösteriyoruz, fakat sırf köpeğim var diye, önyargıyla bizi pis gibi görenlerle muhattap bile olmuyoruz. Aile, akraba bile olsa. Köpeğime edilen hakareti aslında bana etmişler gibi algılıyorum, sonucu belli bu yüzden
Korktukları için gelmiyorlarsa anlayışla karşılaman gerekir. Ben de kedili, köpekli eve giremem. Daha doğrusu girerim ama çok sık ziyaretler yapamam. Olmadı dışarıda görüşürsünüz, evde görüşmeniz şart değil.
Saygı duymalısın kendi kararları. Gelmek istemiyorlarsa gelmeyebilirler şahsen ben de köpek olan kedi olan bir eve girmek istemem. Hayvanları sevip sevmemekle alakası yok yanlış anlaşılmasın. Arkadaşlarına herhangi bir şey söyleme saygı duy.
Bu gayet normal bir şey herkes hoşlanmak zorunda değil ben olsam ben de gitmek istemem ve bunu açık açık söylerim karşımdaki insandan da anlayış beklerim
Herkes kedi-köpek sevmek zorunda değil, arkadaşının hayvanı diye katlanmak zorunda da değil. Boş boş zırlamayın görüşlerde Allah aşkına. Kişisel bir durum var sanki kıza karşı.
Her insan hayvan sevmeyebilir, ya da sevse dahi benim gibi hayvanlardan korkuyor da olabilir. Bu durumu değiştiremezsin. Alınmana, gücenmene gerek yok. Hayvan konusunda ne yazık ki her insan hem fikir olamıyor. :)
ben yıllarca odamda evimin içinde köpek besledim gelipte bubun burda ne işi var diyen arkadaşlara asıl senin ne işin var diyip bozuyodum köpeğim arkadaşlarımdan değerlidir
Herkes köpek sevmek zorunda değil. Sen de biraz anlayışlı ol. Korkuyor olabilirler vs silmek falan sırf bu yüzden çok saçma dışarda görüşün ya da sen onlara git.