Özellikle son yıllarda sokak hayvanlarına aşırı önem vermeye başladım. Elimden geldiği kadarıyla yem su eksik etmemeye çalışıyorum. Bazı sokak köpekleri aşırı saldırgan oluyor. Bunun sebebi şahsi fikrime göre genellikle şiddet gördükleri için oluyor. .Sizce bazı sokak köpekleri neden saldırgan oluyorlar?
Ben köpeklerden çok korkardım aslında kötü bir tecrübem olmamasına rağmen. Üniversiteye başlayınca belki de üniversitenin bana kattığı en büyük şeylerden bir tanesi 30 tane sokak köpeğine yani okul civarında yaşayan köy köpeklerine bakarak bir topluluğa girdim. Bana çok şey kattı ve hepsi ile bir dost oldum. Bundan sonra korkmaktan ziyade sevmek için can atıyorum. Önceden sokak köpeklerinden korkardım artık korkmuyorum. Ancak bulunduğunuz çevre gelişmemiş ve barzoların olduğu bir yer ise genelde çoluk çocuk sevmek yerine sopayla vurmayı vs tercih ettiği için hayvanları korkutmuşlar. Bundan dolayı o canlar korkularından dolayı havlayarak sizi geri çevirmeye çalışıyor çünkü onların o temiz kalbine korku salmış kötü kalpli insanlar. Yoksa hayvanlar hiçbir şekilde saldırgan falan değil. Buna asla inanmıyorum. :)
Şiddet gören köpek saldırmaz aksine insan görünce kuyruğunu çeker başını yere eğer. Köpeklerin cinsine göre tavırları vardır kimisi hep uysaldır, kimisi sürekli havlar, kimisi yabancı köpeklere tahammül edemez, kimileride bulunduğu yeri korumak adına saldırganlaşabilir. Ama emin olun şiddet gören köpeğin yanına yaklaştığınızda anlarsınız kuyruk içine kaçar kafasını yere doğru eğer gözleri ile hareketlerinizi sezmeye çalışır.
İnsanların sevgisizliği yüzünden bu hale geldiler. Sokakta bir köpek görse ayy bu bana saldıracak iyy ne kadar pis vs şeyler düşünüyorlar. Halbuki onlardan bir zarar gelmez biraz ilgi göstersek sevsek önüne su yemek koysak. Çok zor şeyler değil bunlar ama işte yapan yok.
Hiçbir canli durduk yere saldırmaz pitbul bile düzgün yetiştiren bir sahibi varsa gayet uysal bir hayvan olarak büyüyor bu sokak hayvanlarini bu hale getiren insanlar benimde köpeğim var bende çok bakarim sokak hayvanlarina gezmeye gotürdümde aksine yanima gelirler sevdirmek için kendilerini hep hayvanlar insanları hissediyor çok fark ettim bir hayvan durduk yere bir insana saldırmaz hisseder o insanlarin nasil biri olduklarini ona göre hareket ederler buna birebir onlarca kez şahit oldum
Sürüyleyken daha özgüvenli ve dolayısıyla da daha saldırgan oluyorlar. Sebebi de maalesef açlıkları ve insanlardan gördükleri şiddet. Ülkenin kanayan yaralarından biri de sokakların kedi ve köpeklerle dolu olması
sokak köpeği ya da canlı fark etmez. bir canlı hele hele yabani değil ise insana saldırıyorsa kesinlikle bir insandan zarar görmüştür. bunu kesinlikle unutmayın. 3 gün önce köpeğe tecavüz edip ölüdüren şerefsizi de kimse unutmasın !
Korunma icgüdüleri fazla gelişmiş olur evcillere göre..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Dediğin gibi siddetten dolayı. Doğru düzgün muammele görmüyorlar sokaklarda güvensiz oluyorlar. Sen bu kosullarda olsan sen de aynı tepkiyi verirsin bence.
Hayır köpeklere ve kedilere ilaç veriyorlar. Kısırlaştırmak için depo provera isminde kastta ediliyor. O zaman uysallasiyor. Veteriner arkadaşım var o söyledi.