Özellikle bazı bölgelerde havalar aşırı ısındı. Sokakta yaşayan can dostlarımız susuzluk ve açlık çekmektedirler. Onların dili yok ne istediklerini söyleyemezler. Bu günlerde onların yanında olalım..Her sokağa , her müsait alana 1 kap su koymaya davet ediyorum sizleri. Kimler benimle birlikte bu etkinlikte?
KizlarSoruyor ailesi olarak 1 kap su etkinliği başlatıyoruz. Kimler bana destek olur?
Öncelikle seni böyle bir etkinlik başlattığın için tebrik ederim.. Biz büyürken annemin sürekli sokak hayvanları için kemik ve yemek topladığına hep şahitlik ederek büyüdük.. Nerede ıssız terkedilmiş yerler varsa, oraya gider ve sokak hayvanlarını doyururdu şu an bulunduğumuz ilçede , kışın köpek ve kedilerini terkeden bu nedenle de sahipsiz olan çok fazla sokak hayvanı var, her 2 mt aralıklara su kapları koyduk annemle ve tabi her fırsatta yemek.. Belediyelrin de çalışmaları var ama bazen yeterli olmuyor ne yazık ki, her birey kendi evinin önüne bir kap koysa zaten yeterli olacaktır..
Öncelikle sizi kutluyorum. Harika bir insansınız. Annenizin ellerinden öpüyorum. Öyle temiz kalpli bir insan ve sizi de kendisi gibi yetiştirdiği için. İyi ki varsınız 🌹🌹🌹🌹
Ben seninle ve bizim gibilerleyim. Ve rica ediyorum biliyorum bunu okuyanlar arasında bilerek ya da bilmeyerek olarak tiksinti duyanlar vardır. Rica ediyorum kedi köpek gördüğünüzde canavar görmüş gibi uzaklaşmayın. Kaplarına bakın en azından suları bitmişse en yakın yerden bir şişe su rica edin.
Biz komşularımızla ve çocuklarıyla hergün apartmanın önüne, ve sokağımızın belirlediğimiz birkaç yerine yiyecek ve su bırakıyoruz. Evimin bir balkonunda yine kuşlar için yiyebilecekleri şekilde yiyecek ve su koyuyorum. Zaten bizim burada sadece kediler ve kuşlar var. Onları aç susuz bırakmıyoruz.:))
Teşekkürler:)) Benim hayvanların çoğuna alerjim var. Bu hep yanlış anlaşılıyor. Ben hayvanları seviyorumm sadece dokunamıyorum ve yaklaşamıyorum. Bu onlar için bişey yapamayacağım anlamına gelmez.
Her zaman iyiliğin yanında yer almayı tercih ederim.. Tabi ki destek olmaktan mutluluk duyacağim bir etkinlik.. hemen şimdi evdeki ped şiselerden kap yapıp cevre bölgelerdeki yerlere su ve mama bırakacağım ilgi alakanız ve duyarlılığınız için teşekkür ederim
Kedi köpekler sizin olsun. Mahalle başı boş saldırgan köpeklerle dolu. Sabah saatlerinde özellikle insanlara saldırıyorlar. Daha 3 gün önce parkta spor yapan kadına öğlen 5 gibi köpekler saldırdı. Ben barınaklara verilmelerinden yanayım.
Ha 1 kap suya gelirsek balkonda 2 kap var. Birisi su diğeri kuş yemi dolu. Ben kuş besliyorum. Kuş besleyin köpekleri başı boş sokaklardan barınaklara toplayın
Hakan Bey kuşlar için yaptıklarınıza minnettarım. Ellerinize sağlık. Sokaktaki saldırgan köpekleri belediye toplaması lazım. Benim yaşadığım bölgede 2 tane vardı belediyeye toplattim. Fakat saldırgan olmayan muhtaç hayvanlara yazık değil mi?
Saldırgan dahi olmasa sokakta köpek yaşamamalı. Bugün varız yarın yokuz o zaman ne yapabilecekler. Bu yüzden en güzeli barınaklar. Ben Ankara dikmende yaşıyorum yeri geliyor kışın -20 -30 ları görüyorum bu soğukta hayvanlara yazık deģil mi? Hadi kuşlar göç ediyor ya köpekler napacak
O zaman da köpek satışlarına müdahale edilmeli. Kızı istedi diye köpek alan baba 1 hafta sonra sıkıldı diye sokağa salıyor buda hoş bir durum olmuyor. En azından çocuklar için gidip sevme ortamları yaratılabilir
Son zamanlarda belediyeler barinak ve hayvanat bahçesine aşırı önem vermeye başladılar. Fakat yeterli sayıda değiller yinede. Heves uğruna alınıp sokağa atılan hayvanlar yüzünden bu hâle geliyoruz zaten. Sırf para kazanmak için leş gibi ortamlarda o hayvanları üretiyorlar. Tez vakitte bazi hayvanların (kedi, köpek) ticareti yasaklanmalı.
Ben ankarada yaşıyorum saray yapıldı 1 adam sarayda yaşayacak diye hayvanat bahçesi kapatıldı. Kapanma sebebi ise güvenlik denildi. Neden kendi halkından korkan cumhurbaşkanımız var. 32 yaşındayım doğma büyümedir ankarada yaşıyorum aklı başında karar verebilecek yaşa geldim bir baktım hayvanat bahçesi kapanmış. Sonra Ankara büyük şehir belediye başkanı yeniden açacaz dedi milyon dolarlar harcadı şehirden uzak arabası olmayanın asla gidemeyeceği bir noktaya dinazor dikti sonra orasıda hiç faaliyete geçmeden kapandı gitti. Yani hayvan ticareti vs yasaklanmamalı önce hayvanat bahçeleri sonra da hayvanlarla iletişim kuracakları çocukların alanlar oluşturulmalı. Örneğin çocuk gidip avm de mağaza gezdirileceğine köpeklerle oynayacağı yere gitmeli ama bunlar yok ülkemizde maalesef ki
Kendimi bildim bileli sokaklardaki dilsiz dostlarımız için kapımızın önüne su ve yemek koyarız, yani bu konudaki farkındalığın için "hep destek tam destek " diyorum. :)) Ve güzel düşüncen için de seni ayrıca tebrik ediyorum.:)
Bir sey sormak istiyorum. Ben mavi kapak toplayip tekerlekli sandalye icin bagislamak istiyorum. Bu kapaklari nereye vermem gerekiyor bilen birisi söyleyebilir mi.
sokağın kenarına bir kova koydum ertesi gün baktığımda kova orada yoktu diğer akşam yine koydum ertesi gün yine yoktu şu ambalaj atıklarını toplayanlar plastik parçaları toplayan pislik insanlar kovaları topluyor sinir oldum
Bazilari çöp sandığı için topluyorlar. Ben su kovasının üst tarafını delip ip veya tel ile ordaki trafik levhasi veya direğe sabitliyorum kimse alamiyor. Duyarlılıginiz için coook teşekkür ederim ☺️
Abi gerçekten çok yaratıcı bir insansınız. Ve evet tabii ki sonuna kadar destekliyoruz 1 kap su etkinliğini. Sonuçta hayvanlarda canlı olduğu için yardım etmeliyiz onlara.😊
Etkinlik olmadan oncede zaten bahcemde bircok su yemek kabi ve yatak mevcut sokak hayvanlari icin , katilan veyahut katilmadan yapmis butun insanlara tesekkurler
Bizim marketimiz var ve gergin burada hayvanlara mama ve su veriyoruz hatta Osman adındaki hasta bir kedimiz için haybulansi arıyoruz sizde hasta hayvanlara yardim etmek için haybulandi aramak isterseniz numarası ( 460 40 40 ) in başına alan kodu katıp arayabilirsiniz
Artık arabamda kıtır kedi maması da gezdirmeye başlıyorum. Sokak hayvanlarının yaşam alanlarını bir işgal ettik. Hiç değilse yaşam haklarına saygımız olsun.
Umarım bu paylaşımınla herkes biraz daha bilinçlenir. Bir kap su ve mama koymayı ihmal etmezler :) çünkü hiç zor olduğunu düşünmüyorum. Bende her gün elimden geldiği kadar besleyip sularını koymayı ihmal etmiyorum :)
Düşündümde evde iki kesim var, rahatlar rahat. Hemen bir yoğurt kabını yıkayıp, hazır edip sabah işe giderken binanın altına doldurup koyacağım. İnce dokunuşlar, yüreğinize sağlık.
Senin huyunu suyunu bilmiyorum ancak benim anladığım şu: Genel olarak hayvan sevgisinin insanlar tarafından çok takdir edildiği algısı olduğu için bu kaygı ile "bilerek ya da bilmeyerek" bu sevgi çok fazla ön plana çıkarılıyor. Ben bunun çoğunlukla bilmeyerek olduğunu düşünüyorum. Hani bilinç yüzeyinde "Hayvanseverlik kasayım da sevileyim, kızlar ilgi göstersin, entelektüel bir imajım olsun" düşüncesiyle değil de; güdüleri daha derinlerde olmak üzere, kişilerin birçoğu biraz zorlama bir şekilde iyi insan olmaya çalışıyolar. Sanıyorum biraz da o zamanın genel trendleri insanları yönlendiriyor. Çok fazla ayan beyan şekilde yapılan iyilikler bana her zaman itici gelmiştir, hatta bundan öte rahatsız olurum bu durumdan. Bu bakımdan da hoşlanmıyorum. Ben aktif iyiliklerdense kötülük yapmamayı yeterli görüyorum. İyilik yapılacaksa da durduk yere değil, ancak o an için gerektiğinde yapılmalı. Bu benim genel fikrim ancak gerçek hayatta tabi insanları değerlendirirken genellemelere çok fazla dayanmamaya çalışıyorum.
Bir yönden katılıyorum size. Sırf karşı cinse ilgi görmek için hayvan besleyen embesiller elbet ki var. Ben bu işe kendimi adadım. Açlıktan ölen bir kaç hayvan gördüm gözümün önünden gitmiyor. Eğer ki duyarlı insanlar olsaydı o hayvanlar ölmezlerdi. Elimden geldiği kadarıyla ömrümün sonuna kadar gördüğüm her hayvanı beslemeye söz verdim. Sizin dediğiniz gibi bazı yaratıklar işkence ediyorlar aman iyilik beklemiyorum. Şöyle bir çevremize bakalım. Bu sokak hayvanlarının yaşaması için ne yazık ki uygun bir doğa bırakmadık. Onun için az da olsa elimden geleni yapmak beni mutlu ediyor
Kaç kere kapının önüne su ve mama bıraktım hep alıyorlar yoğurt kovalarını valla sinirimi zıplatıyorlar kaldırıma yalak (hayvanların su içtikleri taştan ya da ağaçtan oyma kap.) Yaptiricam en sonunda.