1 gü
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
Evlenmeden önce aile evi dedign yer, dışarıdan bakınca "ana kucağı, sıcacık yuva", içeriden bakınca ise açık cezaevi ile gizli istihbarat teşkilatının ortak projesi gibiydi zati! Hele o ergenlik dönemleri tam bir dram, tam bir sinir harbi.
Bir kere o evin içinde özel hayat dediğin şey sadece anayasada geçen ütopik bir kavramdan ibaretti. Odanın kapısını kapatmak bildiğin vatana ihanetle eşdeğerdi; kapıyı üç santim aralık bıraksan bile arkadan annenin terlik sesleri eşliğinde "Ne yapıyorsun sen o içeride gizli gizli?" radarı devreye girerdi. Kapıyı kilitlesen anında kapı kolu aşağı yukarı delice sallanır, evde olağanüstü hal ilan edilirdi. Dışarıdan eve girdiğin an KGB sorgusu başlar: "Neredeydin, kiminleydin, o yanındaki çocuğun babası ne iş yapıyor, neden geç kaldın?" Yahu alt tarafı mahalledeki parkta çekirdek çitleyip boş yaptık, sanki devlet sırrı kaçırdık! Bir yandan "Koca adam oldun, biraz sorumluluk al" diye fırça kayarlar; tam bir şeye fikir beyan edersin, "Sen daha dünkü çocuksun, aklın ermez otur oturduğun yerde" derler. Hangi sürümdeyiz belli değil, arafta kalmışsın! Giydiğin pantolonun paçası batar, saçının modeli sülalenin geleceğini tehlikeye atıyor gibi muamele görür: "Tipe bak, sokakta görseler tinerci sanırlar!" derler. Sakalın olay olur saçın olay olur vs vs vs
Kısacası aile evi; sınırsız sıcak çorba ve temiz çamaşır konforu karşılığında ruhunu, özgürlüğünü ve zihinsel sınırlarını her gün masaya rehin bıraktığın garip bir diplomasi arenasıydı!
Çok güzel ifade etmişsiniz gerçekten elinize emeğinize sağlık 👏👏🙏🌸👍😊
💐🌷🌹🌸🌺
Kendi odanda bile %100 özgür olamamak. Kapıyı kapatsan hemen ne yapıyorsun içeride diye merak edilir, açsan bu sefer de evdekilerin gürültüsü patırtısı hiç bitmez. Kendi hayatının ipleri tam olarak senin elinde değilmiş gibi hissettiriyor bu durum. Ne zaman uyuyacağına, ne zaman dışarı çıkacağına hatta evde ne yiyeceğine bile sürekli başkaları karar veriyor. İnsan bazen sadece kendi düzenini kurup kafasını dinlemek istiyor ama aile evinde o kişisel alanı korumak gerçekten imkansız hale geliyor zaten.
Kesinlikle öyle çok güzel ifade etmişsin gerçekten eline emeğine sağlık 🙏👏👏
Teşekkür ederim
Rica ederim 🙋
Aile evinde yaşamanın en büyük dezavantajı, yetişkin olmanın sadece nüfus cüzdanında geçerli olmasıdır.
Eve gelince neden geç kaldın…
Bir şey alırsın neden aldın…
Bir yere gitmezsin neden gitmedin.
Kısacası kendi hayatının başrolüsündür ama evde sürekli figüran raporu vermek zorundasındır. :))
Kesinlikle öyle çok haklısınız 👏👏 özgürlük alanına müdahale ve kurallara uygun hareket etmtk şart olur , fikir çatışması çok yaşanır
Kişisel alan yok denecek kadar az ve en kötüsü sualler canımızdan bezdirir. Bu yaşta hesap veriyorum ya..
Maalesef öyle hepimiz o evreden geçtik çok iyi bilirim
Belli bir yaşa gelince buyukler cocuklasıyor hep el ustunde tutulmak istiyor herseyleri onaylansin istiyorlar
Çok doğru 👏
Sıkıntı😄
Aile evinde yaşıyorsun dimi
Öyle😅Annem bırakmıyor. Pek uslu durmuyormuşum. Yaramazlık yapacak yaşlarıda gectim ama neden boyle dusunuyorsa
Anneler her zaman haklıdır,
Haksız olduklarında bile haklılardır bu yasa degistirilemez😅
Anne olduğum için bende onaylıyorum ve destekliyorum 👍🤣
😒😒😒😅
Üzülme annelik böyle bir şey işte , hep çocuğunun üstünde eli olsun istiyirsun , hep gözüne küçücük geliyor evladı kaç yaşında olursa olsun
https://ibb.co/vvdmX9Dh
Aniden çıkan sorumluluklar insanın bütün planları altüst oluyor bazen.
Çok doğru birde ailenin kuralları doğrultusunda hareket etmek zorunda kalıyorsunuz
Kişisel özgürlük ile, toplumsal barışın çizgilerinin çatışması.
Kesinlikle öyle 👍
Eyvallah yavrum sağolasın 🙂🖐🏻
Rica ederim 🙋❤️
Sende evlen baskısı😂
Diger baskıları Alaman Tankı gibi püskürtme yetenegim var😎
Deli Tarafıma Denk Gelmesinler
İçimden Führer Bile Çıkar☠️
Haha 👍😂 Özgürlük alanına saygı hiç olmaz birde diretmeler kurallar insanı yıkar
Aynen öyle
👍👍😊
Ae evinde yapacaklarin herkes tarafından izlendiği için her an kontrolü olmak gerekir , diğer aile üyelerinin haarina zarar vermeden geçinmek zorundasın hele maddi özgürlük yoksa o daha zor, iyi tarafida seni seven yakınların yanında her derdinde herkes yardım eli uzatır...
Erkeklerin anlayamayacağı bir şey var, baskıcı aile sorunu. Baskı yani, ota boka herrr şeye baskı. Kız olunca daha da baskı kuruyolar ne b0k oluyorsa güya adamlık yapıyolar edep öğretiyolar kendilerince.
Kesinlikle öyle sürekli denetleme ve özgürlük alanına müdahale çok olur
Bireysel alanın çoğunlukla önemli görülmemesi bu toplumda.
En önemli sıkıntı bu oluyor gerçekten, özgürlük alanına müdahale çok olur ve fikir tartışması çok yaşanır
Rahat takılamıyorsun 12 yıldır tek yaşıyorum memnunum
Kesinlikle öyle
Evlenirsem düzenli hayata nasıl alısacam bilmiyorum
Zaman alır ama alışırsın
Bakalım
👍👍🤗
Bizde bazen kadınlar sorun olur, bazen yalnız kalmak istediğinde kalamıyorsun, ev işleri var abla kardeş laflar söylenmeleri falan olur oda çok nadir 😃
Hayırlı sabahlar efendim, en çok sınırlı özel alan ve mahremiyet problemi bir de sürekli planların dışında biryerlere gönderilme veya gitme emirlerinin gelebilecek olması. 😊 Yine de aile evi iyidir.
Anlayışın olmaması. Büyüklerimizi el üstünde tutmamız güzel bir şey de kendi dediklerini dayattıkları zaman sorun olmuyor. Bir de çocuklarını bazen dinlememeleri sorun oluyor.
en büyük sıkıntı kesinlikle alan darlığı ve sürekli karışılması, insan kendi evinde bile rahat hareket edemiyor bazendiv
Bazen özel alanın olmaz
Kesinlikle öyle
Kavga olabilir
Özellikle fikir çatışması çok yaşanır
Kesinlikle
her şey zor olur öyle bir evde. Günaydın.
Günaydın 🌺
Sağol teşekkür ederim
Nakit nakit nakit başka bir sıkıntı yoktur Çünkü nakit her şeyi çözer
Çok şükür aile evimdeyim bi sıkıntım yok. 🌸
Ben artık sıkıntıları takmıyorum o yüzden şu ya da bu diyemem
Her şeyi sıkıntıdır rahat banyo yapamaz istediği zaman yalnız kalamaz
Hep problem yaşadım ne zaman evlendim rahat ettim aile evini sevenler eğitimli insanların çocukları genelde bana göre 18 yaşında aile evinden gidilmeli rahat huzur olmuyor kendi evin huzur bence
Rahatça kendime dokunamam annem neden kapı sürekli kitli diyor sebebini biliyor utandırmak için soruyor hem bir erkekle bir şey yaşamamı istemiyor hemde dokunmayım öyle bir şey münkün değil maalesef benimde ihtiyaçlarım var
Babam genelde annemi sinir eder ve saygısızlık bencillik yapar. Konu da harcamalar ama en çok ev işleri olur.
Birbirne olan saygının yitirilmesi
Kesinlikle öyle birde özel alan ihlali çok olur
Orasını söylemedim bile saygı bitince orası zaten otomatik oluyor
Evet 👍
Baskı, dayatma, tabu
Çok doğru 👏👏
özgürlük konusunda sıkıntı yaşanır
Gürültü tüm modum gidiyor
Çok çeşitli şeyler olabilir
Anlaşmak zor yaa çok zor
Herkesin kendine ait bir alanı olmalı
Hiçbir konuda rahat değilsin net
İstediğin gibi hareket edemiyorsun maalesef
Kardeş kavgaları 😬😅
Tartışma diyebilirim.
Özgürlük yok
En büyük sıkıntı bu olsa gerek, özel alsna saygı hiç olmaz
Yaşın kaç olursa olsun bide eve erken gelmek zorundasin biraz geç kal hemen ariyolar jxjxhx
Evet 👍😂 hemde kaç defa
Dimi jxjxjx sende mi aile evindesin
Yok değilim ama yinede ararlar 😂
Ona rağmen demek jxjxjx
Bence yok
Baştan başa sıkıntı
Sabah gıdıklanarak uyanmak
Fikir ayrılıkları
Tartışmalar, kavgalar ama bence heyecanlı ya 😅
maddiyat
Banyo işleri 😂😂😂