20 gü

Hiçbir şekilde düzen sevmeyen insanların sorunu nedir?

69 yaşında annem. Odasında çöplüğe dair her şey var. Geçmiş yılların fişlerini tutar. Yerde ayakkabı, kıyafet, yemek artığı, çöp, poşet, el işi malzemeleri, satın aldığı şeyler poşetler içinde, oyuncak bebekler... daha sayamadığım pek çok lüzumsuz şey. Bunlar sadece bulunduğu ortamda olanlar. Diğer odalarda da çok fazla eşyası var. 40-50 yıllık iş yerinde giydiği ceketler, kıyafetler. Bir insanın en fazla 2 bilemedin 3 eşofmanı vs. olur. Trilyonlarca ev kıyafeti, pijama, spor kıyafetler, abiye, her türlü kıyafet. Başka bir odada yüzlerce etiketi kopartılmamış yumaklar. Bir dükkân dolusu.

Saymakla bitiremeyeceğim kadar çok atılması gereken şeyler. Triplex eve sığamıyoruz.

Ben çıldırmak üzereyim. Bir yolu olmalı. Hasta olduğuna eminim. Kabul etmiyor. Az önce yine ufak bir tartışma yaşandı. Odanı neden ısrarla toplamıyorsun dedim. Polisi çağırıyorum şimdi dedi. Beni, iyilik yaptığım için polisle korkutmaya çalışan ezik bir kadın.

Odasını videoya alıp ruh ve sinir hastanesine başvurabilir miyim? Dayanacak gücüm kalmadı. Yaşına bakmayın her gün arabayla dışarıda orada burada gezen hareketlikte bir kadın kendisi.

Bu halde rahatsızlık duymaması beni endişelendiriyor.

Sizce ne yapmalıyım?

Hiçbir şekilde düzen sevmeyen insanların sorunu nedir?