Tokiden ev mi alırsınız yoksa kendiniz istediğiniz yerden mi alırsınız?
16 gü
Tokiden ev mi alırsınız yoksa kendiniz istediğiniz yerden mi alırsınız?
Bütçe yetiyorsa asla TOKİ tercih etmem. Oralar genelde şehrin kuytusunda, ulaşım dert, komşu profili çok karışık. Ama cebinde tam para yoksa, faize girmektense TOKİ mantıklı seçenek. Yani biraz “paran varsa semtini kendin seç, yoksa devlet nereye derse orası” hesabı. Kimse kusura bakmasın ama TOKİ’de oturanın da çoğu ilk fırsatta satıp kaçıyor zaten.
Para varsa istediğim semt
Cevap
11Cevap
Tokiden alıp dağ başında napacam kendi istediğim semtten alırım
Evet genelde öyle burada yerleşim yeri var diye yapıyorlar
TOKİ den ev almam geçenlerde arkadaşım TOKİ'den ev almış yemin ediyorum yapılan işçiliğe bir baktım bu ev bu parayı etmez dedim
Bizim buralarda TOKİ'den alınacak yer kalmadı fiyatlar aynı ben anlamıyorum nasıl oluyor da bu kadar pahalıya satılıyor
dayım tokide yaşıyordu adıyamanda deprem oldu bina neredeyse yana yattı dedi yinede yıkılmamış ben gözü kapalı toki alırım
nasıl anlamadım
bilmem her toki aynı değil mi toki geliyorsa okul vs filanda gelir canlanır yer neresi
Bütçeme göre kendi istediğim yerden
param olsa da olmasa da tokiden ev almam
toki evleri eskisi gibi yapılmıyor artık özellikle iç malzemeleri çok kalitesiz alt yapı sorunları ulaşım sorunları ödemeleri düşük başlasa da 6 ayda bir memur zammına göre artış var taksitlerde
örneğin tokiden ev aldın 1.8m fiyatıyla (verdiğim misali daire fiyatına takılma)
15 yıl ödemeli yani 180 taksit
taksit 10.000₺ diyelim
6x10.000 = 60.000₺
mantıken 60.000₺ ödediysen borcun 1.740.000₺ kalması gerekiyor
6 ay sonunda memur zammı %10 oldu diyelim artık ödeyeceğin taksit meblağı 11.000₺ oldu
geriye 174 taksitin kaldı
174 taksit x 11.000₺ = 1.914.000₺ borcun kaldı eve. Ee hani 1.800.000₺ ye almıştık 6 taksitte ödedik neden buna rağmen 1.8m e aldığım evib 6 taksidini ödediğim halde kalan borcum 1.914.000₺ oldu?
hadi 6 ay da 11.000₺ taksit ödedik 66.000₺ etti
yine memur başına %10 zam geldi senin ödeyeceğin taksit 11.000₺ den 12.100₺ ye yükseldi geriye 168 taksidin kaldı
168 taksit x 12.100₺ = 2.032.800₺ borcun kaldı 12 taksit ödedikten sonra
1.800.000₺ ye aldığın evin kalan borxu 2.032.800₺ hadi hayırlı olsun
İstediğim yerden almak
Olsun istiyorum
Ya siz?
Kitle sıkıntı canısı
Kendi İstediğim Semtten Alırım.
Toki artık yarım yamalak iş yapıyo ya
Toki rezilliktir
Kendi istedigim semtten
İstediğim semtten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?