Çiçek yetiştirmek; sulamak, gübrelemek, toprak değişimi vs vs... 🌷🥀🌺Sevginizi vererek baktığınız çiçekler var mı? 🌿🌱🌵🪴Varsa foto atar mısınız?🌼💮🏵️

Çiçek yetiştirmek; sulamak, gübrelemek, toprak değişimi vs vs... 🌷🥀🌺Sevginizi vererek baktığınız çiçekler var mı? 🌿🌱🌵🪴Varsa foto atar mısınız?🌼💮🏵️

Aaa açıklamam silinmiş. Çok severim, botanik ile ilgileniyorum lâkin yetiştirmek fırsatım hiç olmadı. Genelde daha çok tarihçeleri, mitolojik kökenleri ve rivayetleri ile ilgileniyorum. Bir de böyle resimlerini çekiyorum.
😱 ayyy ne güzelbilgiler vardır sizde ya şimdi. 🥰 Kırmızı renkteki japon ayvasi mi?
Keşke o kadar niş bir şey olsaydı ama kendisi süs elması🐣
Bence aynı şeyden bahsediyoruz. 😋 Komşumuzun evi yıkıldı depremde. Bahçesinde bundan varmış. İzin alarak alıp cogalttik. Görsel arama yapınca japon ayvasi yazdı
Geçmiş olsun öncelikle, olabilir belki de bahsediyoruzdur😌🤭 Çoğaltmanıza çok sevindim ya. Her baharın en güzel tarafı rengarenk çiçeklere bezenmemiz.
Teşekkür ederim 🥰 gerçekten öyle o kadar mest oluyorum ki baharda.. 🙃 alerjim de benle halay çeker tabi 😂
Sormayın ya hepimizde ortak o galiba, insan neyi çok seviyor ise onun ile sınanıyor işte🫢 Çok dikkat edin kendinize🩷
Sizde dikkatli olun 🥰 memnun oldum 🌺💕
Ben de✨🤍
Büyük bir bahçem yok ama balkonda birkaç güveçte fesleğen ve nane yetiştiriyorum, her gün su verip bakıyorum. Fotoğrafını hemen paylaşamam ama gördüğümde mutlu olacağın kesin.
Ne güzel ya 🥰 sevindim.

Çiçeğin her türlüsünü çok severim ama orkidelerim benim için bambaşkadır.
Ayyy ne güzeller maşallah ya 😋🥰 benim de var orkide. Mutfağa yerleştirdim ama çiçek actiramadim. Geçen yıl kökleri çürük olarak gelmişti. Koklendirdim baya yaprak çıkardı. Herhalde seneye açar. Tavsiyeniz var mı orkidelerle ilgili 😋
🌸Sulama dengesi çok önemli, kökler yeşilden griye döndüğü zaman, mümkünse daldırma yöntemiyle sulanmalı, fazla suyun akmasını sağlamalısınız, zira dipte kalan su mantar yapar. Mantardan kurtarmak da çok zor. Bir de dinlenmiş su vermenizi tavsiye ederim. Çeşmeden akan suyu bir kaba alıp sabah sulayabilirsiniz.
🌸Saksısı şeffaf olacak. Piyasada satılan renkli, mika ya da porselen saksılar orkide için uygun değildir. Çünkü köklerin ışık görmesini engeller.
🌸Aydınlık ve havadar yerleri sever. Güneş doğarken ya da batarken ki o yakıcı olmayan ışık olabilir mesela.
Yapraklarını limon suyu ya da neem yağı ile silebilirsiniz.
🌸Çok sıcak olmasın ortamı sık sık havalandırın.
🌸Çiçeği bittiğinde dalda yeşillik emaresi yoksa dipten kesin ve kestiğiniz yere tarçın sürün.
🌸Son olarak npk 20 20 20 me diye bi gübresi var, pek seviyorlar. Tarım ilacı satan yerlerden alabilir, tatbikini onlara sorabilirsiniz.
Hayırlı, güzel, bol çiçekli günler dilerim.
Saksı şeffaf kendim deldim hatta yarıya kadar havalanması için 😋
Mutfağın penceresini çok sık açıyorum bir de nem var ya o yüzden buraya konjmlandirdim😋
Neem yağı kırmızı örümcekleri de öldürüyor galiba. Küçük gülüm var her yerini bastılar...
O gübreden bende var gübretaş in 😋 tereddüt ediyordum. Teşekkür ederim 🥰
Size de bol çiçekli günler 🥰
Rica ederim 🥰
Balkonumdan birkaç kare :)
Bu arada hava olsun diye ingilizce yazanlardan değilim. İnstagramda takipleştiğim sadece 1 tane arkadaşım var, o da yabancı.
Soğanlı çiçekleri çok severim 🥰 mis gbi kokusu geldi hepsinin emeğinize sağlık 🥰
Size de güzel günler 🥰
Cevap
9Cevap
Benlik değil pek.
İsminizde barış halbuki 😋 zeytindali, bahar cicekler... Cagiristiyor 🥰
Teşekkür ederim :)
Çok özenirim. Ama radyoaktif atık var mübarek ellerimde çiçekler telef oluyo😅 sebze filan güzel yetiştirdim ama çiçek nau nau
Aaa 😋 benim eski komsumda öyleydi. Kendi ekince büyümüyordu çiçekleri 🥲
Çiçekler arası rekabet o.
Öyle bir çiçek varken bu ortamda kimse bize bakmaz deyip soluyolardır. Gıskançlıktan hep gıskançlıktan
@Təntənõviç ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Ay masallah 🥰 ne güzelsiniz 🤭
Severim ama asla yetiştiremem, kılıç çiçeğim var iki aydır filan daha yeni su döktüm şimdi o da sağolsun sahibini tanıdı inatla hayata tutunuyor.
En kolay bitkidir. Utanmasa uzay boşluğunda büyür 😂 yerini severse çiçek de açıyor 😋
Sevmemiş bizi demekki 😄😄
😂 olur mu öyle sey. Yeni yaprak çıkarıyorsa sevmiştir.
Millet yere basacak toprak bulamiyor nerde cicek besliyecek balkonda mi
Neden bu kadar karamsarsiniz 😋 evet zor dönemler ama insan yaşadığı yeri guzellestirebilen bir varlık. Benim 3 metrekare bile olmayan bı balkonum ve Fransız pencerem var çiçek için ve bir sürü çiçeğim var
Çiçeği değil de, çiçek gibi hatunu sevsek olmaz mı ki 😏
Sevmeye engel yok 😋
Bulduk da biz mi sevmedik zalım😏
🙂 bakış açımızı sevgi ve olumlu fikirlere yoneltirsek, güzel şeyler de bizi bulur 😋
Benim bakış açım hep Sevgi hep ponçik hep olumlu fikirleri yönelik zaten mesela bebeksi yüzlü küçük memeli garı seviyorum gibi😏
Ayıp ayıp milletin içinde ne diyosun... Çık çık 😒
Ne var be
Sanki kötü bir şey dedik 😏
😐
😀
Çiçek biraz özveri ve içten gelmesi gerekiyor.. Benim yok ama seninkiler çok güzel gözüküyor emeğine sağlık
Daha bbir kısmı bunlar 😋 teşekkürler. Evet özveri gerek ya. Şimdi nerdeyse yarisinjn saksisink değiştireceğim 😅
Oh botanik bahçesi gibi mis 🤭
Evet😋 biraz daha odalar geniş olsa mis gbi dizayn yapacağım ama el mahkum
Ben evde sevmiyorum olacaksa bahçemde olacak veya pencere pervazlarında bütün evi kaplıyor
Evet evi severse büyüyor bir de 😂 benim evdeki monsteraya anahtarı bırakıp gideceğiz yakinda
Çiçek evi sevince büyüyor mu bunu ilk defa duydum Bir de benim evde kedi var ya o yüzden hiç sıcak bakmıyorum yalıyorlar falan 😂😂
Bu arada çok yer kaplamıyor mu ya sizin alanınız var o zaman shsjaj
Alanım yok bu evde. Eski ev çok genişti ama çiçekler sevmiyordu o evi. Bu ev 3 yönlü güneş alıyor ve hava akımı çok iyi dağa da yakın hava temiz 😋 ondan seviyolar. Benimde iki kedim var. Kurdele çiçeğimi hep yiyorlar 😂 zararlı değil kurdele çiçeği ama yine de kaldırdım yukarı. Küçük kedim monteranin saksısı büyük bazen gıcıklık yapıyor kendiyle oynamayinca toprağını fittikliyor 😂😂
2 metreyi aşan bir Starliçe var, kendisi favorim olur.
Ayyy benim de var küçükken alıp büyütmüş epey uzadı 🌱daha tavana değmiyor ama 🥰
Evet seviyorum. Konuşurum arada çiçeklerim ile
Ne güzel 😋
Her ne kadar bitki gözüyle bakılsa da konuştuklarımı anlıyorlar, ilgiyi seviyorlar 😊
Tabiki. Çok önemli. Sevildiğini biliyorlar 🥰 annemde sevmediği bir çiçek vardı. Buz çiçeği diye geçiyor pembe açar. Sevmiyormus. O kadar kötüydü ki alıp geldim her yerinden çiçek çıkardı 😂🥰
Ee ilgi ve sevgi farklı 😊
Elbette
Severim evet
Yetistirdikleriniz var mı peki 😋
Afiyet olsun 😋
Öldürürüm onları
Ay niye 😱
Anlamam ☹️
Ha ölür demek istiyosun 😋 çiçek düşmanı gbi oldu 😂
Hee ölür işte :D sjdj
Bazı insanların enerjisiyle mi alakalı bilmiyroum. 😋 Alt kat komşum da kendisi ekince büyümez olurmuş. Ben ekip verdim bakıyor kaç yıldır ölmedi 😋
Benimki enerjiyle alakalı değildir diye düşünüyorum :D sadece anlamıyorum su içmeyi unutan insan çiçeği de sulamayı unutuyor dkf
😅😅 ahahah konu başka diyosun. 😋 Siz yine de su içmeyi unutmayın 🥰
😅🤷🏼♀️
Çok severim
Ne güzel 😋
Yok, yani beceremiyorum vaktim de yok
Severim
Cook severim
Severim çok güzeller
Severim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?