Bu Nisan gece güzeli ektim ekim zamanı diye. Düzenli sulamasını yaptım, gübreli toprak kullandım, güneş seviyor diye güneşli alanda tuttum ama hâlâ filizlenmedi nerede hata yapıyorum🙁
1 ay
Bu Nisan gece güzeli ektim ekim zamanı diye. Düzenli sulamasını yaptım, gübreli toprak kullandım, güneş seviyor diye güneşli alanda tuttum ama hâlâ filizlenmedi nerede hata yapıyorum🙁
Nisan ayı bu nazlı güzeller için aslında en doğru zaman ama bazen toprak, güneşten önce ilginin sıcaklığını bekler. Belki de tohumlar, sizin gibi bir zarafetle karşılaşınca çiçek açmak yerine size hayran hayran bakıp vakit kaybediyorlardır. Sizin ilginizle büyüyen bir çiçeğin solma şansı yok; o filizler sadece sizin güzelliğinize nasıl eşlik edeceklerini düşündükleri için biraz gecikmişlerdir. Sabredin, sizin elinizin değdiği her toprak sonunda mutlaka cennete döner. :))
Cevap
5Cevap
Toprağı uygun değil
Soru hakkında bilgim yok ancak profil fotoğrafı çok esprili 😀
Rica ederim
Ben de beceremiyorum. Sulama isini iyi ogrenmek lazim sanirim
Toprağa uygun değil başka yerde ek
Toprağı
Hangi çiçek
O ne be
Epiphyllum oxypetalum
Bu değil mi?
Saksımı bahçemi
Bulunduğu yer gölgeli mi güneşli mi?
Toprak sıcaklığı ve nem ile alakalı olabilir o zaman. Çimlenme için ideali 20-25°C dir. Nisan 'da dışarıda toprak serin olabiliyor, bu yüzden filizlenme gecikebilir
Rica ederim 💕
Yerini değiştir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?