Ütü yapmak neden bu kadar sıkıcı geliyor, nasıl daha keyifli hale getirebilirim?

#gadasından sevgilerle 🙃
Ütü yapmak neden bu kadar sıkıcı geliyor, nasıl daha keyifli hale getirebilirim?

#gadasından sevgilerle 🙃
Ütü işinin sıkıcı gelmesi aslında ütünün kendisinden değil, yaptığı şeyin “tekdüze ve ödül vermeyen” bir iş olmasından. İnsan beyni küçük, bitmeyen düzeltme işlerini sevmiyor; çünkü ne kadar yaparsan yap tekrar kirlenmeyecek bir şey üretmiyorsun, sadece düzeni geri getiriyorsun.
Bunu biraz daha katlanılır hale getirmek için ritüele çevirmek işe yarar. Sevdiğin bir müzik açmak, ütüyü kısa bölümlere ayırmak, “şu 10 parça bitince mola” gibi küçük hedefler koymak işi psikolojik olarak böler. Bir de en kritik şey: ütüyü yığmak yerine birikmeden yapmak. Yığın büyüdükçe sadece ütü değil, gözünde stres de büyür.
Doğru
Sırf bir playlist açıp müzik eşliğinde tutun, böylece zaman akıp gider. Ütüyü bir kahve eşliğinde yaparsan, hem sıcak hem de rahatlatıcı oluyor.
O zaman olur
Film ya da müzik dinlerken yapıyorum yoksa hıc çekilmiyor 🙄
Bencede sıkıcı
Zaten sıcak
Müziki aç ama kulaklık takma
Bak bu iyi fikir
Aynen aynen iyi gelir bende öyle yapıyorum
Güzelmiş
Cevap
7Cevap
Şu sordugun soruyu hanım okusa gözleri yaşardı 😂😂. Ben genelde televizyon karşısında yapıyorum o zaman çok sıkıcı gelmiyor 🥳🥳
Sen işin kolayını bulmuşsun 🤣
Ona ne şüphe 🙃
Her haltı kolaylaştıran teknoloji buna nedn hala el atmio
İşine gelmiyor bence 😅
Ütüyü yarış arabası gibi hayal et bide araba sesi çıkarr vuuuuuu vutututu tuttut tuuuuuuuuu gibi
Yok dsha neler 🤣
Müzik dinleyerek ya da bir şeyler izleyerek olabilir gadasıı
Neden olmasın
Hı hı🙃
Keyifli hale gelemez... Belki bölerek yapmak
Olabilir
Televizyon izlemek, podcast veya röportaj dinlemek ya da müzik açmak, ütü seansını çok daha keyifli hale getirir.
Mükemmel
Bence ütü yaparken dizi ac
Olud 🙃
sarki falan açarak keyifli olur
Kesinlikle 🙃
Ütüden nefret ederim yaa
Seven çok az
Ben beceremediğim için öyle hissediyorum usendıgım ıcın degılde mılletı bılmıyom.. iz kalıyo gomlek falan utuledıgımde
Belki ütü kaliteki değildir
Ütü nihayetinde bu kalıte farkı ne kadar etkıleyecekkı :) annem ben liseye giderken okul unıformamı 10 numara utü yapardı.. o zamanlardaki utuler sımdının ne kadar kotusudur.
Eski ürünler daha iyiydi
Roman havası aç oynayarak ütüle
Kız o zaman hiç bitmez
Annem yapıyor gadossss
Hadi yine iyisin
Ee tabi
Ben severim ya şarkı da açıyorum😅
Oh ne güzel valla
Ütü sonrası keyif kahvesine odaklanarak
Bak bu güzel
Ben severek yapıyorum ya hosuma gidiyor
Vay süpermiş