Teras izolasyonu neden sadece yağmurda su sızdırıyor, bu kaçak nereden olabilir?

Açık koskoca bir terasım var. Yaklaşık iki üç yıldır alt kata su sızdırma sorunu yaşıyorum. Yapmadığım şey kalmadı. Derzleri yeniledim olmadı, yeni nesil şeffaf bir izolasyon malzemesi varmış adını hatırlamıyorum, onu yaptım olmadı, seramikleri komple söktürüp baştan yaptırdım ama sonuç yine aynı. Değişen bir şey yok. Tüm kontroller yapılıyor ve o an hiçbir sorun olmuyor ama sonradan ne oluyorsa sızdırma devam ediyor. Terası yıkadığımda vs. hiçbir sorun yok fakat yağmur yağınca ne oluyorsa oluveriyor. Özellikle şiddetli yağmurlarda alt katta damlamalar bile oluyor. Bugün yağmurlukları vs. temizledim, yosunlarını temizledim, gider borularına teker teker dakikalarca su bastım ve sonrasında terası da bol suyla yıkadım. Yine hiçbir akıntı, damlama vs. bir şeyle karşılaşmadık. Konu ne olabilir Allah aşkına biri fikir versin, evi yakıp gidesim geliyor artık bıktım şu sorundan
Teras izolasyonu neden sadece yağmurda su sızdırıyor, bu kaçak nereden olabilir?