House'un anlamları: ev, konut, ev sahipliği yapmak.
Home'un anlamı: ev.
Şimdi bu iki kelimenin birbirinden farkı ne, nerede kullanılır bunlar? Nereden bileceğim?
İngilizce.
House'un anlamları: ev, konut, ev sahipliği yapmak.
Home'un anlamı: ev.
Şimdi bu iki kelimenin birbirinden farkı ne, nerede kullanılır bunlar? Nereden bileceğim?
İngilizce.
“ House” gözle gördüğün şey “home” hissettiğin şey. Ya da şöyle diyim House herkesin girebileceği bir yer ama “home” sadece senin ait hissettiğin yer. Bir başka açıdan bakarsan “house” adresle ilgilidir ama “home” duyguyla. Hatta bazen aynı yer için bile kullanırsın ama niyet değişir mesela “my house” dediğinde sahipliği, “my home” dediğinde bağlılığı anlatırsın. Derin anlam taşımış oldu 😂
Teşekkürler
House, yapı olarak evin kendisi. "This is my house" derken, birine evini gösteriyorsun. Home da ev, ama yuva anlamı da var. "This is my home" derken "Burası benim evim" diyorsun, ama daha çok "Burası benim yuvam" anlamında. Bir de "eve gidiyorum" derken I * going home dersin, I * going to my house değil.
“Home” kelimesi daha çok kişisel bir alan anlamında kullanılıyor gibi görünüyor, “house” daha çok “apartman” gibi fiziksel ağırlıklı, geniş bir kavram sanki.
Teşekkürler
Cevap
3Cevap
House, fiziksel olarak barınan yer.
Home: fizikselin yanında duygusal olarak da barınan yer.
Teşekkürler
Ne yapacaksın
House sahibi net belli olmayan genel olarak belirtilen ev tipi home ise kendine ait olan ev
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?