4 ayÜtü, yemek, temizlik bunlardan birini bile yapamıyorsa o kadından bir cacık olmaz ve hiçbir hayır gelmez. Asla ama asla evliliğin e sini bile düşünme derim. Bu zamana kadar öğrenmediyse bundan sonra da bunu sana yıkar. Senin üzerine verir o sorumluluğu yani. Kendi de kıçını devirip tv izler rahatına bakar. Olan sana olur. O yüzden o toplara hiç girme derim. Ama karar senin tabi. Değişeceğine inanıyorsan şans ver tabi. Benim abim de evlenmeyi düşünüyor. Kız bence iyi biri gibi duruyor. Ama ev işleri ve yemekten anlamıyor gibi. Ben çok umutlu değilim bu açıdan. Çünkü hayatta şunu gördüm. Hangi kız dominantsa, evlendiği ya da sevgili olduğu erkeğin hayatını mahvediyor. Erkek erkek olamıyor bu kızın yanında. Dolayısıyla erkeğin erkek gibi olması için önce kadının kadın gibi olması gerekir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
4 ayŞu yaşıma kadar hiç ütülü şey giymedim kendi yaptıklarım da çokta şık olmadı hiç bir zaman annem de yoktu yani o yüzden alışkınım ancak yine de bir kadının bilmesi gerek diye düşünüyorum sürekli yapmasana olur ancak belli başlı kıyafetlere yapılır diye düşünüyorum
30 Yorumla
bence ütü yapmasını bilmek evlilik için gerekli değil, önemli olan birbirini anlamak ve saygı duymak dimi, ütü de öğrenebilir ya da birlikte çözümler bulabilirler
31 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayAnnemle babam 92'de evlenmiş. Ananemler annemi mutfağa sokmuyormuş bir şey ziyan olmasın yaptığı olmazsa diye. Babam annem önüne ne koyarsa yemiş. 2 yılda öğrenmiş yemek yapmayı :) Benim böyle bir babam varken benimle yalnızca hizmet etmem için evlenen bir adamla işim olur mu sence?
15 Yorumla
Cevap sahibi4 aybabam kadına değer veren bir insan. onun gibisi kalmadı şu an...
Cevap sahibi4 ayGüncelleme şu saçma konuyu git ütü yapmayı öğren
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorBence burada mesele ütü değil, sorumluluk bilinci canım 😌✨ Eğer sevgilin öğrenmeye açıksa ve “ben yapmam” triplerinde değilse sorun yok. Ütü sonuçta öğrenilen bir şey, YouTube var, Orço bile yemekleri oradan geliştirdi düşün 😂 Ama evlilikte önemli olan iş bölümü, paylaşım ve destek. Sen her şeyi tek başına sırtlanırsan orada sıkıntı başlar 💭
Senin takıldığın kısım gerçekten ütü mü, yoksa ilgisizlik hissi mi?00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
- Ev & Yaşam konusunda 631 cevap paylaştı.
4 ayBende bilmiyordum evlendikten sonra öğrendim , isterse her şey zaman içerisinde ogrwnilir ywterki o evde sevgi , sayhi sadakat huzur olsun
13 Yorumla- 4 ay
🤗💖🌺
- 4 ay
Valla senin gibi sonradan öğrenen kızlar da vardır ama bence nadir. Evlenmeden önce öğrenmeli kızlar bu işleri. Sonraya bırakılacak bir iş değil bence.
Yoo önemli değil zamanla öğrenilir ya
10 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 8,4b cevap paylaştı.
u 4 ayolur evet
11 Yorumla- 4 ay
Senin kalbini yesinler da alem centilmen adam görsün ula
4 ayBu çağda “bilmeyen” kelimesi beni çok güldürüyor 😄 isteyen uzaktan eğitimle meslek sahibi olurken ütüyü, temizliği, yemeği “bilmeyen” demek ya da ben bilmiyorum, yapamam demek bana utanç verici geliyor, istemiyorum de canımı ye onda bi sorun yok 😄
23 Yorumla- 4 ay
İstemiyor tembel insanlar artık bu kadar. Bunu itiraf edemiyorlar kendimi hizmetçi gibi gördüklerini öne sürüyorlar. İnsanın kendi yemeğini yapabilmesi temizliğini, ütüsünü yapabilmesi gibi var mı ya? Şu İnternet çıktı pandemide eve kapandık neler öğrendim. Baklava yaptım ya makro açtım çok da keyif aldım. Yeni şeyler öğrenmeye başladım.
4 ayÇok çok daha önemli şeyler var evlilikte. Ki günümüz hayatında her gün gömlek ceket gezmiyorsanız, artık öyle jilet gibi gezen kalmadı. Herkes rahat takılıyor. O ütüyü sen de yaparsın yani pantolon tişört’e. Hem zaten sürekli takım gömlek vs geziyorsan bile kuru temizlemeye verirsin, eşin hanım yorulmaz boşa.
10 Yorumla
4 aySoruya bak... kadınları hizmetçi olarak görüyorsunuz dediğimiz de yok ya ne alakası var kafanızda kuruyorsunuz kadınlar çiçektir falan diyorsunuz bir de 😅bu ne simdi
14 Yorumla- 4 ay
Haydee çiçek de siz oldunuz yani
- 4 ay
Ha tamam o aklınıza daha gelmemiş 😅
4 ayOlur ben biliyorum o bilmese de olurrrr.. herkes her şeyi yapacak diye bir kural yok benim yapamadıklarımı o yapar onun yapamadıklarını ben yaparım böylece birbirimizi tamamlamış oluruz...
12 Yorumla- 4 ay
Teşekkürler 😊
Gizli Üye(25-29)4 ayTemel yemek, bulaşık, ütü, temizlik... bunları kadın-erkek herkes yapabilmeli. İyi ütü yapmak zor iştir zaten, herkes yapamaz ama az çok bir buhar tutmasını herkes becerebilmeli.
İnsan hayatını devam ettirmek için gerekli temel becerileri herkes sahip olmalı. Asalak gibi karşı cins olmayınca ortada kalmamalı kimse.
20 Yorumla
u 4 ayErkek kişisi ütü yapsa olmuyor mu ya 🤪? Ben hiç sevmiyorum ütü yapmayı, çok uğraştırıyor 😹.
32 Yorumla- 4 ay
Enişte bile yok 😹. Gelecekte ki ruh eşim, her neredeysen bu özellikle sahip ol 😹. Amin 😹.
4 ay5. Sınıftı ilk elime alışım ve hâlâ elimde 🤣 ama ütü dediğin kaliteli olmalı ki insan yaparken zevk aldın 😁
11 Yorumla
4 ayHerkes kendi yemeğini yapmayı, çamaşırını yıkamayı ve arkasını toplayıp genel temizlik yapmayı bilmeli. Tabii iki kişi de çalışıyorsa bunlar paylaşılır ama çalışmayan biri varsa ev işlerini o üstlenir, para kazanmayı da diğeri.
20 YorumlaEğer gömlek ve ceket giyiyorsan ütü şart ama daha casual giyiniyorsan tisört, kazak, sweatshirtlere çoğu insan ütü yapmıyor artık. Ayrıca yeni çamaşır makineleri de çok karıştırmıyor zaten, ütülü gibi çıkarıyor. Üzerine giydikten 5 dk sonra da açılıp dümdüz oluyor. Gömlek ve ceket giyiyorsan her gün ona bir şey diyemem tabi
00 YorumlaE tabi erkeği gösteren ütüdür uşağum o pantul jilet cibi olazak da
11 Yorumla
4 ayÜtü en önemli ev işi benim için ahdjsjjs jilet gibi yaparım başkasının ütülediğini giymem ben
11 YorumlaÜtü benim için önemlidir kendim de giymem eşime de ütüsüz kıyafet giydirmem benim için önemli bi husus bilmiyor olması öğrenmeyeceği anlamına gelmez kadın için de erkek için de
20 YorumlaHerkes her şeyi bilmeli tabi. Niye öğrenmiyorsunuz? Bunlar gerekli şeyler. İki cins de bilmek zorunda. Lay lay lom değil hayat. İnsan her şeyi eşinden beklemez. Eşin hasta oldu eşin iş için gitti eşin hamile kim yapacak bu işleri? Yemek de bileceksiniz ev işi de bileceksiniz. Bir evde yaşıyorsanız o evin tüm sorumlulukları iki tarafı da ilgilendirir. Evi 💩 görçtürsün o zaman. İşe kırışık buruşuk giysilerle gidin o zaman.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayBen bilmiyorum ütü için evlenen evlenmesin. Hizmetçi ni alıyo
21 YorumlaAy ben utulerim hic sevmem ütüyü bu arada
13 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 ayBi zahmet herkes kendi ihtiyaçlarini gördüğüne göre bilsinnn
11 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 546 cevap paylaştı.
4 ayOlmaz ya. Ben sırf ütü yapmamak için ütü istemeyen kıyafetler seçiyorum. Kendisi gömlek giymek istiyorsa ütü yapmayı öğrensin
10 Yorumla Ben ütü yaparım. ama. en sevmediğim şey şahsen herkes sevmek zorunda değil yemekten , temizlikten anliyorsa kadın erkek de ütüyü yapabilir..
10 Yorumla
4 ayHic sevmem ütü yapmayı keske her türlü iş gelseydi kocamın elinden yardım etseydi bana ev işlerinde bunun eksikliğini cok yasiyorum.
10 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı.
4 ayÖğrenecekse olur. 😃
13 Yorumla- 4 ay
Yine tombala çekeceğiz yani hemi ula şans tutarsa 😅
- 4 ay
Ya tutarsa...
Ütü de işkence gibi bir şey ha. - 4 ay
Hiç sorma ula nefret ediyrum da
4 ayBilmiyor olabilir ama bilmemesi direk olmaz etiketini yapıştırmak da yanlış. Öğrenebilir.
10 Yorumla
4 ayÜtü yapmayı bilmemek evlilik için kriter olmamalı, önemli olan anlayış ve işbölümü.
10 Yorumla
4 ayüşengeç birinden bile olur ama iş yapamayandan olmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 ayBizim evde erkekler çalışkan, en sevdiğim erkek tipi. Büyük ihtimalle çalışkan bir erkekle evlenirim çünkü insan tanıdık gelenlere çekilir. Yani ev işi de bilen ve işte de çalışan erkekler fav.
10 Yorumla
4 ayGereksiz bir detay öğrenilmeyecek ve yapılamayacak bir şey değil sonuçta
10 Yorumla
4 ayBen yıkadıktan sonra asıyorum elimle katlayınca ütüye gerek kalmıyor
10 Yorumla
4 ayErkek halimle ben bile biliyorsam, sevgilimin bilmemesini anormal karşılarım :D
10 YorumlaBen doğru dürüst yapmasını bilmem gayret ediyorum ama mükemmel olmuyor
10 Yorumla
4 ayOlur. Ütü yapmak işkence gibi bir şey benim için da.. O ütü yapsın:))
10 Yorumla
4 ayOlur olur, herkes kendi ütüsünü kendi yapsın ula 🤣
10 Yorumla
4 ayBen ütü yapmayı sevmiyorum. Benim erkeğim ütü istemeyen kıyafetler tercih edecektir. 😏
10 YorumlaNeden olmasın bilen yapar olur biter diğeride zamanla öğrenir
10 Yorumla
4 ayAbartılacak bir şey yok fakat bilmemesi değil ilgilenmemesi öğrenmeye hevesinin olmaması sıkıntı değilse altı üstü ütüdür 2 pantolon ütüler 3 gömlek ütüler gözünün önünde öğretirsin sıkıntı yok
10 Yorumla
4 ayOluyor. Ben kumaş pantolon ütülemeyi bilmiyorum eşim ütülüyor kumaşları
10 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 662 cevap paylaştı.
m 4 ayEvet önemli.
Ütü yapmayan kadın/erkek evlilik düşünmesin.
10 Yorumla
4 ayİki tarafta birbirini dengelerse bu konuda da olur.
10 YorumlaÖğrenmemek ayıp.. aslında çokta önemli değil yemek yapmayan yapmak istemeyenler var daha fazlası da tabiki neden olmasın sen yaparsın biriktirmeden😄
14 Yorumla
4 aynefret ederim ütüden. mümkünse ütü yapılmayan şeyler alırım hep
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayErkekler ütü mü yapıyor sanki? Niye olmasın ütüden nefret ederim
10 Yorumla
4 ayEvlilikte kadın erkek kafa ütülemesin gerisi hallolur
10 Yorumla
4 ayAz yiyin de kendinize hizmetçi tutun
24 Yorumla- 4 ay
Kendin yapmayı düşündün mü hiç?
- 4 ay
Kendi işimi kendim göreyim gibisinden...
4 ayEvliliği s et yaşamını sürdürmek adına her şeyi bilmek zorundasın
00 YorumlaÇok önemli değil benim için ütü yapmak kadar kolay bir şey yok
00 YorumlaOlur niye olmasın. Sen yaparsın çok zor bir şey değil.
00 YorumlaÜtü mü kaldı ya :)
12 YorumlaYemek yapmayı bilmeyenler ütü normal
15 YorumlaKuru temizlemeye verirsin sorun kalmaz
13 Yorumla
4 ayDeğil ya öğrenebilir sonuç olarak ya da destek amaçlı oturur kendin ütülersin eşlik saygı sevgi destek ile daha fazla büyür
10 Yorumla
4 ayTüm ev işlerini bilmeli
11 YorumlaEv & Yaşam konusunda 302 cevap paylaştı. Öğrenilir ya sonradan da
19 YorumlaKurutma makinesi alırsa yaparız bir şeyler
13 YorumlaBilmesin ya ben yaparım
11 YorumlaOlur sonuçta öğrenilen bir şey
11 Yorumla
4 ayValla ütü yapmayı çok severim hiç bilmesine gerek yok istemem de
00 Yorumla
4 aysen yap kadın yapmasın bir işe yara
11 Yorumla
4 aySevgiliden olur eşten olmaz