Kocamın ailesi evime ayakkabıyla giriyor ne yapmalıyım?

Arkadaşlar eşim yabancı Yurt dışında yaşıyoruz Bazı insanlar kullanmıyor ve Türk olarak bizim kültürümüzde de böyle bir şey yok Hem temizlik açısından hem kültürel açıdan Ve eşimi daha önce uyardım aileni uyar çünkü ben soyledigim zaman tripleniyorlar kaynanama on kez mesaj attım bununla alakalı dikkat ederiz demesine rağmen garajımı temizlemeye geldiklerinde eşimin dedesi teyzesi annesi herkes ayakkabıyla girdi kız kardeşi falan ve bir ay sonra doğumum var Allahın izniyle ve çocuğumun enfeksiyon kapmamasını istemiyorum hijyenik ortamda büyümesini istiyorum kaynanam garaja inerken veya bahçemde yürürken ayakkabılarını çıkartıp evime gelince ayakkabılarını Giyiyor Eşime aşırı derecede sinirlendim o da yalandan ben görmedim görseydim uyarırdım falan diyor iki saattir kaynanam evin içinde Ayakkabıyla geziyor Oturduğumuz evde eşimin dedesinin evi ev onun diye ayakkabıyla gezmelerine izin verecek değilim sonuç olarak burası da Benim yaşam alım ev verdiler diye burada Eşyalarımı çiğneyen diyemem kaynanamın terlikleri yatak odamdan çıkıyor yatağımın altından ne yapacağımı bilmiyorum

Kocamın ailesi evime ayakkabıyla giriyor ne yapmalıyım?