Annemin temizlik takintisi ve mutfakta surekli mudahalesi konusunda haksiz miyim?

Ben 7 yıldır yalnız yaşadım 35 yaşındayım, maddi sıkıntılar sebebi ile evliliğime yakın 3 aylığına ailemin yanına taşındım kiradan çıkıp. Bayramdan sonra evleneceğim, çalışan bir kadınım ve gayet temiz ve titiz birisiyim bende. Annem oldum olası temizliğe önem verir fazlası ile. Evde temizlik yapınca üstünden bile geçer beğenmediği zaman, bende sorun yaşamıyor ama taşındığımdan beri 2 kez bir olay yaşadım ve gerçekten yalnız yaşamanın nimet olduğunu anladım. 1 ay önce yemek yapıyorum sürekli müdahale ediyor, kızım sıçratma, ocağı çok açma yemek sıçrar, mutfakta müdahale ediyordu, sonra bir olay yaşamadım ama geçen gün yine nişanlım yemeğe gelecekti ve havuçlu kek yapacaktım, annem sade yapalım dedi yok ben yapıcam ama havuçlu seviyor dedim, resmen başıma dikildi 2 bardak koyacağım unu ben eski toprağım kızım o çok olur dedi,1 bardak koydu, keki yaparken müdahale etti ve başımda bekledi o yaptı gibi keki, cıvık olacak dedim dinlemedi, öyle de oldu kek çıkmadı ve altı ıp ıslak oldu kek yalan oldu. En sıkıntılı anı dün yaşadım, çikolatalı akışkan kurabiye yapacaktım malzeme aldım ve mutfakta kızım malzeme alırken dikkat et karıştırma, bak çekmece karışmış, ben ellemedim çekmeceye geldiğimden beri hiç diyorum, sen ya da ben yapmışızdır diyor, malzemeleri çıkarmaya çalıştı ben çıkarırım bırak anne diyorum, aman kızım sıçratma vs vs anne yeter artık senin mutfağına ben girerken geriliyorum birdaha girmeyeceğim yeter kırıcı oluyorsun artık dedim. Ben malzeme çıkardım yerini bilmiyorsun diye kızım dedi çevirdi. O kadar zor ki aile ile yaşamak gerçekten tek yaşadığım evimi özlüyorum sabır çekiyorum, babam hiç durmadan yemek yiyor, şekeri var baba yeme diyorum şekerin fırlayacak, kahvaltıda bile babamın önüne patlıcan yemeği koydu annem sabah hem o yemeği yedi babam hemde kahvaltı. Hiç durmadan yiyor, tatlı istiyor üstüne meyve, meyvenin üstüne yetmiyor yine birşeyler, işten yorgun geliyorum yemeğe oturmadım daha yemek yememişim çay koy diyor babam, yahu bir dur üstümü değişeyim yemek yiyeyim habire yemek yemek boğaz derdinde ve bu karmaşanın içinde, annemle babamın sürekli negatifliği yüzünden modum çok düşüyor. Sizce haksız mıyım. :(

Annemin temizlik takintisi ve mutfakta surekli mudahalesi konusunda haksiz miyim?