Annem kendimi bildim bileli ev temizliği yapmıyor?

10 yıl önce bu eve taşındık. İnanın o günden beri ev yerleşmiş değil. Mutfakta 4 tabak kullanıyoruz, diğer bütün eşyalar poşetli hepsi 0, kullanılmamış.
Annem alışveriş yapmayı çok sever ama kullanmaz. Evde a dan z ye herşey var tüm küçük ev aletleri, hepsi kutuda 0.
4 süpürge var. Ama hala eski püskürtme bir süpürge var onu kullanır ama o da kırk yılın başında.
10 yıldır ev 10 kez temizlik görmemiştir.
Salonda yeni takım var kilitli. Yeni halılar alındı ama yazmıyor yerler çıplak soğukta yere basıyoruz.
Çamaşır dahi yıkamaz ayda 1 yıkar. Ben temiz çamaşır isterim elinde yıka giy der. Islak çamaşır giymek zorunda kalmışlığım çok var.
Annem sabah uyanıyor kahvaltı yapıyor bulaşık makinesi var ama elde yıkıyor sonra yemek yapıp içeri girip akşama kadar tv izliyor yemekten sonra tekrar tv.
Ve biz hergün temizlik yüzünden kavga ediyoruz ve bugün bana bunun yüzünden sana hakkımı helal olmasın dedi. Şimdi ben ne yapayım.
Temiz bir evde yaşamak benim de hakkım değil mi? Ben anneme bu konuda baskı yaptığım için suçlu muyum?
Güncellemeler
+1 yıl
Edit: Ben öğlen acıkırım yemek yemek isterim ben acıkmadım der yemek yemez çoğu zaman ben de yiyemem yedirmez daha yeni yedik diye. Eve doğru düzgün bir şey almaz. Parayı çar çaputa tencere tavaya yani a101 perşembe gününe yatırır gelir onu da kullanmaz. Ben en son yumurtayı 1 ay önce yedim siz düşünün. Hani para olmasa anlarım bunu ama parayı saçma şeylere yatırıp yemekten kısmak ve aldığın şeyleri kullanmamak.
Kahvaltıda zeytin peynirden başka bir şey olmaz.
Öğlen yemek çoğu zaman yedirmez.
Annem kendimi bildim bileli ev temizliği yapmıyor?