Kahvaltıda zeytin peynirden başka bir şey olmaz.
Öğlen yemek çoğu zaman yedirmez.
Bence senin annenin psikolojisi bozuk hatta depresyonda bir nevi pasaklı yok bilmem ne diyenelere bakma
Benimde babaannem alma meraklısı hep bişiler alır ve teneke kutuları bile saklıyo yani bu bir hastalık
bir psikologa danışmanı tavsiye ederim
Allah dert verdiyse şifada vermiştir bir danış eminim düzelicektir 🙂 Allah acil şifa versin
Diyorum hatta TRT Belgeselde temizlik hastaları diye bir program var. İstifçilerin ve evini temizlemeyelerin evini temizleyip değişmelerini sağlayan bir program. Onu defalarca izlettim. Şok etkisinde kalan insan temizliği bırakabiliyormuş. Ben izletiyorum sen de böylesin diyorum bana diyor benim evim temiz ben ne yapacağımı bilirim sürekli bahane. Bazen anlaşıyoruz tamam yapıcam diyor ama sürekli bahane sürekli erteleme. Gezmeyi çok seviyor almayı çok seviyor ama kullanmıyor.
Evet o programı bende izliyorum annenin çok ciddi boyutta değil ama sanki annen şu an depresyonda gibi ya
ben de çoğu şeyde babamla tartışırım düzensizlik yaptıgı için vs. Ama tartışsakta evde bagrıssakta ben yinede onları pek dinlemem yine kendi düzenimce evi düzenlerim yeni şeyler alınmıssa onları ayrı bir düzen yaparım. Temizlik e zaten yaparım sana yaparken annen dur deyip önune mi duracak iki kavga olur sen yapmış olursun.
Kendini oraya buraya atar bağırır çıldırır sinir krizi geçirir o yüzden yapamıyorum birşey ancak odamı temizliyorum ama şu an orası da işgal edildi
Teyzem gibi bir anan olsaydı konusu gecmezdı kuzenime temizlik bulaşık döve döve alıstırdı şimdi benim kuzen ilerde evlenince tertemiz bir evi olacak
Benim yapmama izin vermiyor ki. Yaptırsa herşeyi yapıcam ama malesef yaptırmıyor. Ha bana birşey de öğretmedi ben üniversitede evde kaldığım için herşeyi deneyerek öğrendim. O zaman bile anne bana temizlik yapmayı öğret birlikte evi temizleyelim derdim, bana annem mi öğretti derdi.
Odan yok mu evde orayı temizle yeter o zaman ne diyim
Benim odamda şu an annem babam yatıyor, yatakodası kullanılmıyor şu an. Çünkü temizlemekten aciz o yüzden odam temiz olduğu için orayı işgal etti ve ben oturma odasında bir kanepede uyumak zorunda kalıyorum ve bu odada pis. Bu odada televizyon izleyip 12 gibi yatıyorlar, ben de salak salak oturuyorum uykum oluyor uyuyamıyorum. Sorun bir değil malesef
Gel bizim evde yasa senin evlilik yaşın gelmiş 😂
Anlattıklarına çok şaşırdım açıkçası. Suçlu değilsin tabiki ne suçu? Ben böyle bir şey duymadım.
Hakkımı helal etmiyorum dedi bugün. Çünkü bu yüzden çok tartıştık. Benim de bu yüzden psikolojim o kadar bozuldu ki anlatamam. Evden çıkıp gitme imkanım olsa dakika durmam
Yok yok senin bir suçun yok haklısın sıkma canını.
Cevap
8Cevap
Benimde aynı sorunum var, normalde ben evi temizlemeye, toplamaya çalışırım. Farklı farklı yemekler denerim ama annem o kadar tembel ki. Çok ciddiyim nasıl daha az iş yaparım diye düşüneceğine yapsa bu kadar yorulmaz. Bir işte bile çalışmıyor, boş boş vakit harcıyor telefona televizyona bakıyor. Bende tam tersiyim boş durmayı hiç sevmem. Ama bu aralar derslerim çok yoğun ve sınavlarıma az kaldı. Senin de dediğin gibi annem yemek bile yapmak istemiyor, zorla yapıyor bazen. Genellikle kızartma yapıyor kolay oluyor diye. Bazen onu bile yapmıyor akşam yemeğinde bile kahvaltılık koyup çay demleyip geçiştiriyoruz. Balık-et işlerini de hep babama yaptırır. Ev temizliği desen o da yok. Süpürge ben yapmasam 2 hafta bile geçer yapmaz. Çok yoruluyorum. Babam işten geliyor ona bir şey demiyorum, bir erkek kardeşim var beni zaten dinlemiyor, iş versem yapmıyor, zaten arkasını toplarken insan yoruluyor. Odasından her gün çorap-bardak topluyorum. Derslerimle ilgilenemiyorum. Bu aralar moralim çok bozuk. Annen depresyonda mı derseniz, evet. Hatta beraber doktora gittik (zor ikna ettim) ama antidepresan ilaçlarını hiç kullanmadı ve kullanmak istemiyor. Ayrıca dediğin gibi yeni eşyalar alsa bile kullanmaz. Onlar öylece bekliyor. Halıları yıkatmaya vermiştik onları bile yaymak istemedi kirlenicek diye. 1 ay halılar kenarda bekledi, parkelerin üzerinde gezdik. Hayır bana da izin vermedi halıları yaymama. Bazen babannem geliyor bulaşıkları görüyor ben yıkayayım mı kızım diyor hayır diyorum ama annem utanmıyor bile. Anne beraber yapalım dediğimde hayır demiyor ama o kadar yavaş yavaş davranıyor ki, yapmak istemediğini belli ediyor. Bazen bende arada bırakıyorum dağılırsa dağılsın ev diye ama öylece kalıyor. Benim yaptığım şeyleri asla görmüyor, ne yapıyorsun ki diyor, her yaptığımda bir eksiklik, kusur buluyor. Yapmasa bile ben yaptığımda sağol dese bile yeter ama o da yok. Daha çok sinir oluyorum böyle olunca. Çok bunaldım. Tavsiyeniz varsa alırım :(
Merhaba , belki çok geç oldu ama seninle aynı şeyleri yaşıyoruz. Annem asla temizlik yapmıyor çamaşırları bile dağ olana kadar biriktirip anca öyle yıkıyor daha sonra yıkadığı çamaşırları 1-2 gün çamaşır makinesinde bekletip asmıyor bu yüzden koktular diye bir daha yıkıyor hiç birini dürüp ütülemiyor kullanmadığımız salonda koltuklarda dağ gibi kıyafet yığınları var. Asla bizim bir iş yapmamıza izin vermiyor. İşin garip tarafı annemde obsesif aşırı takıntıları var bir yere gittiğimizde telefonunu çantasından hiç çıkarmaz gittiğimiz yer pistir telefonu pislenmesin diye ama asıl pis olan bizim ev bunu bir türlü anlamıyor 22 yaşındayım leş gibi bir evde yaşıyorum artık dayanacak gücüm kalmadı bir eşy söylediğimizde hemen olayk abartıp sinir krizleri geçirip ağlıyor bizi hiç düşünmüyor kardeşim ve ben eninde sonunda evlenip bu evden kurtulucaz ama babama çok üzülüyorum
merhaba, bu yorumu okuduğum için o kadar mutluyum ki çünkü sandığım kadar yalnız değilmişim. 24 yaşındayım, 3 tane kardeşim var ve annemi bildim bileli hiç temizlik yapmaz, farklı huyları var, söz söylesen hemen bağırır. ben olmasam evi bok götürür affedersin. o kadar bunaldım ki o kadar bıktım ki, misafir dahi gelmiyor evimize, arkadaşlarımı da hiçbir zaman evimize davet edemiyorum çünkü evimiz temiz değil. bem artık anneme psikoloğa götüreceğim çünkü deli olmama ramak kaldı. sizede sabırlar diliyorum
Bu dediklerin pek inandirici gelmedi bir bayan temizligine duskun olmayacak ha sanmam ama farzedelimki gercek sen neden yapmiyorsun be bacim bayan degilmisin hem temiz bir ev diyorsun hemde annenden bekliyorsun
Annem bana kesinlikle izin vermiyor, kendi çamaşırını dahi makineye atamıyorum elinde yıka giy diyor sen düşün gerisi. Daha anlatamadığım çok şey var.
Ben kendimi bildim bileli Annem doğru düzgün ev işi yapmıyor. Sabah aynı sofra öğlen aynı sofrada akşam auni sofra getirir. Birde saatlerdir mutfakta bı yemek yapacak o da hep çorba çorba da yanık olur. Hep kavga ederim. Ben 10yasindan beri onun arkasını toplarım. Üniversiteye çalışırken bile onun yapacağı işleri yaptım. Ama bıktım artık yaptığım işleri de maffeder.
Keşke bizimki de yapmasa , bizimki de her gün bir icat çıkarıyor her gün temizlik basında eeee biz de mevbur yardım ediyoruz
Pis iç çamaşırı giyersen bir gün, elinde yıkayıp ıslak giyersen o zaman annemin önceki hali gelsin dersin.
keşke annem sizin anneniz gibi olsaydı
mikroplarla yaşamaya alışmalısın bence :)) hem yetişkin kızı var o yapar ne de olsa..
Benim de yapmama kesinlikle izin vermiyor onu eklemeyi unutmuşum
Hayır almıyor. Babam gelir akşam eve bilgisayarı açar yatana kadar oyun oynar annem de yatana kadar dizi izler, sabah da kalkar kahvaltı bulaşık, sonra yemek yapar. Hergün böyle. Evde bir muhabbet ortamı da yok. Ve annem bana diyor ki etrafına mutsuzluk saçıyorsun, temiz ev istediğim için suçluyum ona bu konuda baskı yaptığım için suçluyum. Babamın onunla konuşmaması muhabbet etmemesinde sorun yok. Babam her zaman haklı ona göre. Oyun oynar facede ona buna laf yetiştirir ben bundan da rahatsız olurum bizimle değilde elalem le konuşuyor derim ben suçlu olurum. Malesef hayatım cehennem gibi
Savaş veriyorum ama destekçim yok malesef. Babam net bir şekilde uyarsa bunlar olmaz ama o da sorun etmiyor.
Allah bana gani gani sabır versin
Aynısını yaşadım seni çok iyi anlıyorum ya sen yapacaksın ya da sabredeceksin
Bana da izin vermiyor ki. Yaşayan bilir valla o kadar kötüyüm ki anlatamam her gün ağlıyorum.
Annenin sorunları var sana yansıtıyor. İzin vermemesini bilmiyorum ama benim de annemle çok problemlerim vardı ve hiç evle ilgilenmezdi farklı olarak hep benden beklerdi. Tüm evin yükünü ben tek başıma almaya çalışıyordum tabi olmuyordu okul falan derken. Ve çok küçük şeylerden tartıştırdık hakkımı helal etmiyorum derdi, masaya tabak koymazdı falan bende günlerce ağlardım bir anne nasıl böyle bir şeyden çocuğuna hakkını helal etmez beni hiç sevmiyor mu diye
Annenin de yardıma ihtiyacı olabilir bir uzmandan yardım alın
Kabul etse etmiyor ki. Ondan önce başka sağlık problemleri de var doktora gitmiyor baskı yapıyorum o konuda da diyo ki doktora giden de ölür gitmeyen de. Tam değişik bir insan ya gerçekten bıktım. Anne olarak saygım kalmadı artık ona bana sürekli saygısızlık etrafına mutsuzluk veriyorsun hep böyle şeyler diyo en sonunda da hakkını haram etti
Doktorla sen git konus götürmediğini söyle bilemedim ki sözünü dinlediği kimse yok mu aile büyüğü falan
Rencide olmasın diye kimseye anlatmıyorum malesef. Ailede tek büyük annesi var kardeşleri ondan küçük anneanem de duysa çok üzülür. O temiz tertiplidir. Bizim eve kimse de gelmiyor zaten. Annem eve kimseyi kabul etmez.
O zaman çok zor isin bir an önce yuva kur git
Bizimkide hayati temizlik zannediyo anneleri değişelim ciddiyim😂
Çamaşır yıkamayan bir ev düşün. Temiz kıyafetler giyemediğini düşün. İç çamaşırını dahi sürekli değiştiremediğini düşün.
Kusura bakma da annen sizi hiç düşünmüyo ve gayet rahat..
Her dediğimi alır gider üşenme herşeyi yapar, insan olarak iyi insan melek gibi kimseye kötülük yapmaz, ama böyle de şeyler var.
Otur sen temizle o zaman
İzin vermiyor
Başkasının hüngür hüngür ağladığı konuya gülmen çok hoş. Allah kalbine merhamet versin.
Ee sen yap temizlik hadi annen yapmiyor?
Soruya eklemeyi unutmuşum kesinlikle benim yapmama izin vermiyor
Evlen kurtul kendi evini temizle
Annenin psikolojik sorunlari mi var?
İyi bir insan ama garip bir insan
Bence var ama kabul etmiyor
Anladim kabul etmiyorsa kesin vardir o zaman
sen yap kızsın bir de
İzin vermiyor ki
Yanlis anlama istersen bir psikoloğa gotur.
Gitmiyor ki gitse gitmiyor. Başka hastalıkları da var ona da gitmiyor 50 yaşında momografi çekilmesi lazım çekilmiyor böyle garip biri
Sen yap küçük müsün
Bana da kesinlikle izin vermiyor onu eklemeyi unutmuşum
Diyorum doktora gidelim psikolojik sorun olabilir.
Sana biri büyü yapmış olabilir basireti bağlanmıştır belki.
Ama diyo ben bu kadarım sen daha iyisini kendi evinde yaparsın. Sürekli bahane üretiyor. Bazen anlaşıyoruz tamam yapıcam haftaya diyor o hafta bir gelmiyor
üvey mi
Kalk temizle o zzama
Eklemeyi unutmuşum kesinlikle benim yapmama izin vermiyor. O izin vermeden evde birşey olmaz. Bana da babama da aynı
Babana yeni hatun bul anneni boşasin
Başına gelirse bu kadar rahat konuşamazsın. Ne merhametsiz bir insansın sen. Daha da yazma sinirlerim yeterince havada daha da sinirlendirme.
annen pasaklı
Allah sabır versin
Çok kötü bir şey. ALLAH düşmanıma vermesin. Evde düzen yok.
Ahırdan farkı yok
Kocaya git kendi evin kendi düzenin olsun
Evet öyle ama bu yüzden yanlış karar verip yanlış evlilik yapmaktan korkuyorum ama dayanacak gücüm de kalmadı. Allahım bana yardım etsin.
Babam da hiç umursamıyor ha pis ha temiz sorun yok onun için
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar