Merhaba!
sizce kadın sağlıkı ve yapabiliyorsa ev işi erkegin mi görevi kadının mı görevidir?

Merhaba!
sizce kadın sağlıkı ve yapabiliyorsa ev işi erkegin mi görevi kadının mı görevidir?

Merhaba! Ev işleri kesinlikle bir cinsiyetin “görevi” değil. Evde yaşayıp o alanı kullanıyorsak, temizlik ve düzen de ortak bir sorumluluk olmalı. 👩🦰🧔♂️ İş birliği, hem işleri kolaylaştırır hem de birbirinize vakit ayırabileceğiniz güzel bir düzen yaratır. 💫 Mesela biz ailece eğlenerek temizlik yaparız; kızım yer bezi serer, eşim süpürür, ben mop yaparım. 😄 Sonra da hep bir kahve molası verip temiz evin keyfini çıkarırız. Hep birlikte yapılan işler yük değil, eğlenceye dönüşür.
Temizliği Philips'e bırak, sen keyfine bak. 🌟
Ev bir ortak yaşam alanı olduğu için ev işlerinde kadının ve erkeğin birbirine yardım etmesi güzel bir şey fakat her zaman erkeğin ev işlerinin tamamını üstlenip yapması gerektiği anlamına gelmez, çünkü onların da kendine göre sorumlulukları var, yardım edilebilir ama ev işlerinin hepsini erkeğe yığmak da kadınlık değil, ev işleri kadına aittir, hastalık durumu olur yardım edilebilir, misafir varken yardım edilebilir ama ben oturup keyfime bakarken de kocam ev işi yapmasın yani.
Ev işleri kesinlikle sadece kadının görevi değil çünkü bir evde iki kişi yaşıyorsa yük de ikiye bölünmeli biri yorulurken diğeri oturuyorsa o ilişki zaten zamanla bozulur önemli olan kimin boş vakti varsa kimin gücü yetiyorsa onun yapması yani görev değil ortak sorumluluk çünkü ev hayatı tek taraflı yürüyen bir şey değilll
Teşekkür ederim eic için
Cevap
2Cevap
Ev ortak alandır. şu an kadınlar da erkekler de dışarıda bir işte çalışıyor. Dolayısıyla ev işleri ortak sorumluluktur.
Kadının görevi olabilir ama erkeğin de yardımcı olması daha güzel olur bence
İkiside yapmalı 🙃🙃☺️☺️
ikiside yapmalı
Ortak bir şekilde de yapılabilir
Evde yaşayan herkesin görevi
Her iki taraf da yapmamalı.
Yapmalı*
Ortak olmalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı