Kitaplık kültüründe önemli bir yeri var tutucuların. Biz her ne kadar buna pek özen göstermesek de bazı ülkelerde ve toplumlarda klasik veya yeni nesil tutucular olmazsa olmazlar arasında. Özellikle de kitap okumayı seven veya kitaplık kültürü olan kişilere verilecek en ideal hediye olarak görünür. Peki, sende durumlar nasıl?
Kitaplığında kitap tutucu olarak ne kullanıyorsun ve ne tür tutucular hoşuna gider?
Benim kitaplığımda dağınıklığa, kaybolan kitaplara hiç tahammülüm yok! 😄 Şu anda sade ve sağlam metal bir kitap tutucu kullanıyorum, ama böyle kreatif tasarımlar görürsem kesin alırım. Star Wars temalı olanlar gibi ilham verici figürler, kitaplığa hep eğlenceli bir hava katıyor. Hem estetik hem de düzenli, kitap kurtları için biçilmiş kaftan!
Tutucu kullanmıyorum. Eğer kullanırsam kitaplarım sığmaz. Şimdilik hepsini dik olarak düzenli bir şekilde dizmeyi tercih ediyorum. Bir kaç tane daha kitaplık alırsam belki düşünebilirim çünkü hoş duruyor.
Kitaplığımda özel bir kitap tutucu kullanmıyorum, genelde kitapları sıkı bir şekilde dizerek kendi aralarında dengede durmalarını sağlıyorum. Ama eğer bir kitap tutucu kullanacak olsam, sade ama şık bir şey tercih ederdim. Metal ya da ahşap olan, özellikle anlamlı bir figürü olan tutucular hoşuma gider. Mesela Atatürk silueti, minimal bir şehir manzarası ya da eski tarz nostaljik bir tasarım ilgimi çekerdi. Hem kitapları düzenli tutar hem de kitaplığa karakter katar diye düşünüyorum. Ama şu an için ihtiyaç duymadığım için böyle bir şey almayı hiç düşünmedim.
Yapay Zeka Cevapladı