Ev işleri, bir evde yaşayan herkesin katkı sağlaması gereken bir görevdir. 😊 Evin düzeni ve temizliğinde iş birliği yapmak, hem işleri kolaylaştırır hem de birlikte vakit geçirmenin keyfini artırır. Ev işlerini paylaştığında, her şeye yetişmek için kendini yıpratmana gerek kalmaz. Üstelik zaman kazandığında, sevdiklerinle daha çok vakit geçirebilmek için harika bir fırsat yaratmış olursun. Bu arada, iş yükünü hafifletmek için Philips AquaTrio 9000 kablosuz dik süpürge ile temizlik yapmayı düşünebilirsin. Tek seferde ıslak-kuru süpürme özelliği sayesinde ev temizliği çok daha keyifli hale gelir!
Temizliği Philips'e bırak, sen keyfine bak. 🌟0
Ev işleri paylaşılmalı, çünkü her birey, yaşadığı evin düzeninden sorumludur ve bu sorumluluğun eşit bir şekilde paylaşılması, hem evdeki huzuru artırır hem de ilişkilerdeki dengeyi sağlar. Toplumumuzda tarihsel olarak, ev işleri genellikle kadına ait bir görev olarak görülmüştür. Ancak bu yaklaşım, günümüz dünyasında artık geçerliliğini yitirmiştir. Kadın ve erkek arasındaki rollerin giderek daha eşit hale geldiği bir dönemde, evdeki işlerin de bu eşitlik doğrultusunda paylaşılması gereklidir. Hem erkekler hem de kadınlar, dışarıda iş hayatında sorumluluk taşıyor, bazen uzun saatler boyunca çalışıyorlar, ancak eve geldiğinde sadece bir tarafın bu yükü taşıması, o kişi üzerinde aşırı bir stres oluşturur. Bu da hem bireyin ruhsal hem de fiziksel sağlığını olumsuz etkiler.
Ev işleri yalnızca temizlik yapmakla sınırlı değildir. Her evde, yemek yapmak, alışverişe gitmek, çocukları büyütmek, evdeki düzeni sağlamak, çamaşır yıkamak, bulaşıkları yıkamak gibi bir dizi görev vardır. Bunlar günlük yaşamın bir parçasıdır ve her iki tarafın da bu işlere katkı sağlaması gerekir. Eğer bir kişi sürekli olarak tüm bu görevleri üstleniyorsa, o kişi zamanla yorgun düşer ve diğerinin katkı sağlamamış olmasından dolayı bir haksızlık hissi oluşabilir. Bu, ilişkilerde ciddi sorunlara yol açabilir çünkü insanlar yalnızca fiziksel olarak değil, duygusal olarak da yorulurlar. Sürekli olarak bir kişinin evdeki tüm işlerle ilgilenmesi, diğer tarafın ise bu sorumluluklardan kaçması, ilişkinin dengesini bozabilir.
Ayrıca, ev işleri paylaşılmadığında, sadece bir kişi sürekli olarak sorumluluk taşıdığı için bu kişi, kendini yalnız, değerli olmayan biri gibi hissedebilir. Bu da özgüven kaybına yol açabilir. Oysa ki, her birey kendi değerini ve katkısını hissetmeli, evdeki işleri birlikte paylaşarak bu değeri birbirine gösterebilmelidir. Bu şekilde, insanlar hem kendilerini daha değerli hissederler hem de ilişkilerinde daha güçlü bir bağ kurarlar. Çünkü bir ilişkide eşitlik, sadece romantik anlamda değil, tüm yaşam alanlarında geçerlidir. Evdeki işlerin paylaşılarak yapılması, her iki tarafın da birlikte hareket etmesi, ilişkinin temeli olan anlayış, empati ve saygıyı güçlendirir.
Evdeki işler paylaşıldığında, her birey yalnızca kendi sorumluluğunu yerine getirmekle kalmaz, aynı zamanda partnerinin de yükünü hafifletmiş olur. Bu tür bir iş birliği, ilişkilerdeki güveni ve bağlılığı artırır. Birlikte yapılan işler, insanların ortak hedeflere ulaşmasını sağlar ve bu da aralarındaki bağı güçlendirir. Aynı zamanda, evdeki işleri birlikte yapmak, çiftlerin birbirlerine olan saygılarını ve sevgilerini daha derinleştirir. Birlikte vakit geçirmek, ortak sorumlulukları yerine getirmek, ilişkideki sevgi ve saygıyı arttıran en önemli unsurlardan biridir.
Evdeki işler paylaşıldığında, her birey kendi zamanını da daha verimli bir şekilde kullanabilir. Sürekli ev işleriyle uğraşmak, kişinin diğer kişisel zamanını kısıtlar. Bu da hem kişisel gelişim için hem de çiftlerin birbirlerine daha fazla vakit ayırabilmesi için engel oluşturur. Eğer işler eşit şekilde paylaşılırsa, her iki taraf da kişisel zamanlarına sahip olabilir, hobilerine vakit ayırabilir, hatta birlikte dışarıda vakit geçirebilirler. Bu da hem bireysel mutluluğu artırır hem de ilişkinin sağlıklı bir şekilde devam etmesine katkı sağlar.
Bunun yanında, çocuklu ailelerde ev işleri paylaşıldığında, çocuklar da bu sorumlulukları görerek büyür ve eşitlik konusunda bir model oluşturulur. Çocuklar, anne-babalarının birbirlerine yardımcı olduğunu gördükçe, bu değerleri kendi yaşamlarına aktarırlar ve ileriki hayatlarında sağlıklı, eşitlikçi ilişkilere sahip olurlar. Bu da sadece o ailenin huzuru için değil, toplumun genelinde daha sağlıklı ilişkilerin kurulmasına da katkı sağlar.
Sonuç olarak, ev işleri sadece bir kişinin sorumluluğu olmamalıdır. Her birey, hem kendi sağlığı hem de ilişkilerinin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için bu sorumluluğu birlikte taşımalıdır. Ev işlerini paylaşmak, sadece evdeki düzeni sağlamakla kalmaz, aynı zamanda eşitlik, saygı, empati ve iş birliğini de güçlendirir. Birlikte yapılan işler, çiftler arasındaki bağı kuvvetlendirir ve ilişkilerin sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlar. Bu, sadece evdeki huzuru değil, çiftlerin bireysel mutluluklarını ve ilişkilerindeki dengeyi de sağlar. Bu nedenle, ev işlerinin paylaşılması, ilişkilerin temel taşlarından biridir ve bu paylaşım, sadece bireysel değil, toplumsal anlamda da daha sağlıklı bir yaşam biçimi yaratır.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılElbette. Kadin calisiyorsa zaten her seyiyle esit ve ortak is paylasimi olmali. Kadin ev hanimiysa yine olmali ama orani degisir. Ev hanimi madina %70-80 is dusuyorsa erkekte geri kalani almali.
Haftada bir supurme isi erkekte olabilir. Tatil oldugu gun kahvaltiyi falan erkek hazirlayabilir. Yikanan ya da kirli bulasiklari makineye yerlestirmek ya da temizleri dolaplara yerlestirmek gibi ufak tefek belli gorevleri erkek kadin calismasa da ustlenebilir.
Erkek eve gelsin komple is yapsin demez kimse (hastalik hamilelik, lohusalik gibi furumlar haric olabilir) ama ufakta olsa erkegin bir seylere el atmasi hem bagi guclendirir hemde kadina baska seyler icin alan acar. Erkek bunlari yaparken gider bakimini yapar, guzel gorunur, guzel seyler giyinir ya da kitap okur, yapiyorsa ibadetiyle mesgul olabilir.
Cift calisiyorsa zaten ev isi ortaklasa olmak zorunda ama calismiyorsa erkek yine de %20-30 gibi bazi seylere el atabilir.
Yani evdeki kadininda kahvaltiyi uyandiginda hazir gorme hakki var mesela. Nice kadinlar var omur boyu hep hazirlayan taraf, bir kere hazir gormemis, hazir bir sofraya oturmamis. Bunlar uzucu aslinda.
Ya da bazi aksamlar erkekte yorgun degilse ya da izin gunuyse, tatilse aksam yemegini dahi hazirlayip hanimina boyle guzellikler yapabilir. Yemekten sonra kahve yapabilir erkek vs. Kahveler genelde erkegin gorevi olabilir vs. Bunlar iliskiyi guclendirir.
Evdeki kadin elbette daha fazla yuk alır ama evde diye de erkek yan gelip yatsin, surekli hizmet beklesin demekte degil bu. Diger turlu kadin evde parayla tutulmus hizmetci gibi oluyor, kendini de oyle hissediyor.
Adam eve para getiriyor, calisiyor diye diger her iş ustume kaliyor, adam beni omurluk hizmetci almis, bu isleri disarda yapan kadinlar para aliyor ben almiyorum gibi bir kafaya da gorebiliyor insan. Erkek ufak tefek islere katilmayla bu dusunceleri cok rahat dağıtabilir. Ufak tefek gorevler alip bunlari yapmanin kimseye bir zarari olmaz.
Ama calisan ciftte sahsen ben ev islerinde baya bir esitlik beklerim. Ozellikle kadinda ortaya para koyup evi gecindiriyorsa, evde kadininda parasi geciyorsa erkekte diger islerde en az kadin kadar sorumluluk almalı.
11 Yorumla- 1 yıl
Haklısın elbette
Gizli Üye(30-35)1 yılTabiki erkek ev işi yapacak. E. ss. ek gibi yapacak. Yardım filan değil. Yapması gerektiği için yapacak. Hele bir de çocuk varsa hele bir yan gelip yatsın. Ben eşime kurban olayım. Canımı veririm kocam için. Ben çalışmıyorum. Üniversite mezunuyum bir gün bile çalış demedi. Çocuğumuz olana kadar ortak olarak çok işi de beraber yaptık. Yapmak zorunda ayrıca. Bebeğimiz oldu emzirme dışında her şeyi ortaklaşa yaptık. Ben aç susuz yaparım uykusuz yapamam. Bunu çok iyi biliyor. Kaç gece uyandı. Ha işe de gidiyor ayrıca. Evlilikte erkek üstünlüğü filan tanımayız biz. Çünkü erkek üstü değil. Abilerim de yengelerimle iş bölümü yapar. Ha ben dışarıda ağzımı açmam kocam varken. Kocam da kocam. Yengelerim de ağzına açmaz. Kocamız ne derse o. Ama abilerim olsun kocam olsun. Erkek gibi erkekler. Millet onların korkusundan bize ağzını açamıyor. Bir vursalar herkes yere yapışır. Aile gücü de var çok şükür. Babama da kurban olayım. Çok güzel yetiştirdi bizi. Bize de hala sahip çıkıyor. Bak nasıl da her şey birbiri ile bağlantılı. Karısıyla iş bölümü yapmayan erkek değildir, adam değildir. Hatta bana göre, kişiliği, namusu, şerefi de yoktur. Aldatmaya da meyillidir. Çünkü tam olarak insan olma mertebesine erişmemistir. Bu yüzden de insan cinsi olam erkek te olamamışlardir.
00 Yorumla
1 yılE herhalde. Çünkü kimse kimsenin hizmetçisi değil. Herkes kendi yaşam alanını temiz ve düzenli tutmak zorunda. Çöp evde yaşamak istiyorsa ben taşınırım. O da kendi yaşam alanını çöplüğe dönüştürsün. Benim yaşam alanımı kirletemez..
03 Yorumla- 1 yıl
Çok şedid temizlik delisi bir kadın görüyorum skajdn
- 1 yıl
Yo temizlik delisi de değilim. Afedersin bokun içinde mi yaşayalım 😄
- 1 yıl
yok tabi yaşamayalım aksjdn
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
1 yılkesinlikle paylaşılmalı
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvet, ev işleri paylaşılmalıdır. Ev işlerinin paylaşılması, hem bireysel hem de toplumsal açıdan birçok fayda sağlar. Birbirinize yardım edin ve destek olun. Zorlandığınız işlerde birbirinize yardım etmek, işleri daha kolay ve keyifli hale getirir. Ayrıca ev işlerinin paylaşılması, sadece bir ev işi meselesi değil, aynı zamanda bir yaşam tarzı ve değerler meselesidir. Eşitlik, adalet, işbirliği ve sevgi gibi değerlere önem veren aileler, ev işlerini paylaşarak hem kendi ilişkilerini güçlendirirler hem de topluma örnek olurlar.
10 Yorumla
1 yılHer koşulda güç gerektiren işleri erkek yapmalı. Bunun dışında kalan kısımlarda eğer kadın çalışıyorsa esktra işlerde de yardımcı olmalı ama yok çalışmıyorsa ev işleri erkeğe kalmamalı. Tabi ki erkekler ufak tefek şeyleri yapabilir ama dengeyi korumak şart diye düşünüyorum 🙃
10 Yorumla
1 yılEv işleri paylaşılmalı mı sorusu gerçekten ilişki dinamiklerini derinden etkileyen bir konu. Birçok kişi, ev işlerinin eşit bir şekilde paylaşılmasının, hem duygusal bağları güçlendirdiğini hem de taraflar arasında daha adil bir yaklaşım oluşturduğunu savunur. Eğer her iki kişi de iş yükünü dengeli bir şekilde paylaşıyorsa, bu sadece iş yükünü hafifletmekle kalmaz, aynı zamanda birbirlerine duydukları saygıyı da pekiştirebilir.
Öte yandan, ev işleri konusunda farklı bakış açıları olabilir. Bazı insanlar daha geleneksel bir yaklaşımı benimseyebilir ve ev işlerinin birinin sorumluluğunda olmasını isteyebilir, ancak yine de bu durumun sağlıklı bir iletişimle ve her iki tarafın da ihtiyaçları dikkate alınarak belirlenmesi önemli.
Sonuçta, ev işleri paylaşılmalı mı sorusu, çiftlerin neye değer verdiğine, hangi rollerin kendilerini daha rahat hissettirdiğine ve nasıl bir ilişki anlayışı benimsediklerine bağlı olarak değişir
10 Yorumla
1 yılEv işleri paylaşılmalı çünkü bu, hem yükün hafifletilmesine hem de birlikte yaşamanın daha uyumlu hale gelmesine yardımcı olur. Herkesin katkıda bulunması, evdeki sorumlulukların adil bir şekilde dağıtılmasını sağlar. Ayrıca, birlikte çalışmak, iletişimi güçlendirir ve ilişkileri daha sağlam hale getirebilir. Bu şekilde, evdeki herkes kendini daha değerli hisseder ve birlikte yapılan işler, daha az stresli hale gelir.✨👍🏻
10 Yorumla
1 yılPaylasilmali evet tek taraflı bir kişiye yüklenmek ne kadar mantıklı ondan sonra kadınlardan güler yüz bekliyorlar her işe kadin koşunca hali takati de kalmıyor haliyle
21 Yorumla- 1 yıl
bu arkadaşa bi white mocha ısmarlayın
yok be bro. ne gerek var. kadınları alıştırcan. kadınsa evin işlerini yapçak tabi. işi ne. kocasına hizmet kadının en büyük şerefidir. erkek adam ev işimi yaparmış.
bizlerin işi kumanda ile televizyonda takılmak. bilgisayar playstationda oyun oynarsın ya da. cayın kahven gelsin. en fazla agır yuklerı kaldırırsın. bu kadar.
herkes yerini bilsin ya
10 Yorumla
1 yılFarkettim ki her yerde bu soruyu görüyorum.
Cevaba gelince evet paylaşılmalı. Bütün işler tek bir kişinin üstüne yıkılmamalı sonuçta o evde bir kişi yaşamıyor. Önce herkes kendi dağınıklığını toplayarak başlamalı. Böylece hem daha hızlı bir temizlik hem daha eşit bir durum olmuş olur. ☁
00 YorumlaEv işleri neden paylaşılmasın ki? Hele de kadın çalışıyor ise. Bunun çalışıp çalışmamaklla ilgisi de yok aslında ama ev işi hem erkeğe hem kadına aittir.
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBazen geleneksel kadın rolüne bürünmeyi istiyorum bazen de modern kadın rolüne. Gel git akıllıyım, "ya husband kalk da bir işin ucundan tutsana" da diyebilirim "husbandığım sen rahatça otur dizini izle ben sana hizmet ederim" de diyebilirim. O an hangi moduma denk geldiğine bağlı.
12 Yorumla- 1 yıl
normal yani garipseyecelk bir şey yok
- 1 yıl
How nice
1 yılAnlaşmalı olarak evet paylaşılmalı hem daha eğlenceli hal alır
30 Yorumla
1 yılKadın çalışıyorsa da çalışmıyorsa da yardım etmeli adam agır işte çalışmıyorsa. Sonuçta ortak alan. Hı ya da karşılığında kadın maaşa bağlanmalı eşi tarafından
24 Yorumla- 1 yıl
yardım etmek daha güzel bence aynı zamanda parada verilebilir
- 1 yıl
Nerdee hep lafta
- 1 yıl
yok ya yapanda vardır 😂
- 1 yıl
Varsa eğer bu soyu tükenmiş bir neslin kırıntısı olur bence
1 yılEv işleri meselesi çok büyütülüyor bana göre. Yeri gelir tek yaparsın yeri gelir birlikte. Yeri gelir yapacak nirini tutarsın. Paylaşmak saçma. Ev arkadaşı mı alıyorum hayatıma yoksa hayat arkadaşı mı?
01 Yorumla- 1 yıl
Paylaşmaktan kastm yardmlaşmak zaten
Gizli Üye(18-24)1 yılEvet paylaşılmalı mesela erkek kendi dağıttığını toplayabilir kadın her işe koşmamalı erkeklerde bir şeyin ucundan tutmalı kadının yetişemediği yerleri erkekler silebilir ve temizleyebilir o kadar boyunuz var bir işin ucundan da bütün bari
10 YorumlaHayat müşterek.. Ev isleri ne kadar cabuk biterse, eslere birlikte geçirmek için o kadar cok zaman kalır.
10 Yorumla
1 yılGenelde iki taraf da çalıştığından elbette paylaşılmalı ama kadın çalışmıyorsa bence erkeğe bir de evde iş yüklememeli.
10 Yorumla
1 yılBekarım şu an evlenince benim heryerim kopacak eşim hiçbişey yapmicak yok öyle bir dünya ben öyle eşi hemen boşarım aynı evde birlikte yaşıyosak o da yapmalı
02 Yorumla- 1 yıl
büyük lokma ye büyük konuşma
- 1 yıl
İşe yaramaz kocayı napayım ben be boşicam tabikide
1 yıl8 yasindaki ogluma simdiden alistiriyorum , oyle hersey kadin yapacak kafasinda olmicak inshallah
10 Yorumla
1 yılKadın yönetmeli ev işlerini, bu süreçte erkek kadına yardımcı olmalı özellikle de yorucu işlerde.
10 Yorumla
1 yılBence paylaşılmaşıdır ama elit bir şekilde değil, adil bir şekilde.
11 Yorumla- 1 yıl
Eşit bir şekilde demek istemiştim
Evet iki tarafında iş yoğunluğuna göre ev işleri paylaşılmali..
10 YorumlaPaylaşılması güzeldir. Çiftler arasındaki sorumluluk dengesinin bir yerde kurulması şart bence. Her şeyi bir taraf yaparsa yorucu bir hal alır
11 Yorumla- 1 yıl
Elbette
1 yılHayat müşterek yardımcı olunmalı tabi her zaman olmasa bile
10 YorumlaKadın çalışmıyorsa kendi yapsın ikisi de çalışıyorsa beraber
10 Yorumla
1 yılEşler bir birine yardım etmeli, destek olmalı bu her konu dahil
10 Yorumla
1 yılDaha çok yardım temelli olmalı. Eşin ev arkadaşın değil sonuçta.
10 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 670 cevap paylaştı.
u 1 yılEn azından basit isleri yapsin yapabilsin ya örnek süpürsün mesela jsjs balkon yıkasın çöpleri çıkarsin misss gibi iş bölümü
02 Yorumla- 1 yıl
Ben hallederim onları bulaşıklar da ykayabilirim knnjkn
- 1 yıl
Allah razı olsun😀
1 yılYapması için zorlamam, ama yaparsa da mutlu olurum. 🙂)
01 Yorumla- 1 yıl
hallederiz yaparz 😂
Gerek yok direk erkek yapsin diyesim var 🤭😬🫣
02 Yorumla- 1 yıl
😡
Aynı evi paylaşıyorsanız işleride paylaşmalısınız
10 Yorumla
1 yılCenazem de tabuta koyucak resim bulamazlar diyorum :)
02 Yorumla- 1 yıl
kimse koymazsa ben koyucam
- 1 yıl
allah razı olsun kralll
Kimle. paylasayim migrenim tutmus yine kalkıp yaptım. hâlâ bitmedi kim. yapacsk
01 Yorumla- 1 yıl
😥 geçmiş olsun
Yani anlaşmaya bağlı olabilir zorlandığın konularda eşin müsaitse yardım isteyebilirsin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBöyle değil bizde. canım adam sadece ise gidiyir ve alkol alıp sızıyor. Evdeki çöpü bile atmaz. Sabır çok ettim. Yakında boynuzu takacağım. Böyleleri bunu hak ediyor.
13 Yorumla- 1 yıl
Ne zamandır katlaniyosun o oduna
Cevap sahibi1 yıl@Hassas_Dokunuşlar 21 yıldır.
- 1 yıl
21 vavv çok iyi dayanmişsin
Gizli Üye(36-45)1 yılPaylaşılmali da değil, yüzyıllardır kadınlar yaptı artık erkekler yapsın, beni zaten hiç sevmem ev işlerini
16 Yorumla- 1 yıl
arkadaşa çıkışı gösterin
Cevap sahibi1 yılBen gösteriyorum o çıkışı herkese sen rahat ol
- 1 yıl
tabi tabi aynen ilk önce gizliden çıkmayı öğren
Cevap sahibi1 yılBen zaten seni engellemisim gerek yok🤣
- 1 yıl
korkaklığın kılıfı
Cevap sahibi1 yılAhaha 🤣sen öyle san
Paylaşılmalı. Ev ortak yaşam alanı. Herkes yapmalı.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBı zahmet karışmasın istemem öyle erkeği. Oyle olsa niye evleneyim kız arkadaşımla ev tutarım beraber otururuz. Cılkını çıkarmayın.
02 Yorumla- 1 yıl
vay be işte anadolu kadını
Cevap sahibi1 yılÇok zorlanirsam ya da hasta olursam tabi yardim eder ama herkesin yeri belli yani
Ikiside çalışıyorsa erkek bi tık fazlasını yapmalı çünkü kadının özel günleri gücü falan derken aynı olmaz ama sadece erkek çalışıyorsa kadın yapmalı özel günler ve hastalıklar dışında eşler birbirini anlamali
01 Yorumla- 1 yıl
siz 124 yıldır öyle mi yapıyosunuz. d
1 yılYo kadın dediğin kendi ev işindekilerle işini yapmalı erkek yatıp ayaklarını uzatıp televizyon izlemeli oh.
10 Yorumla
1 yılErkekler daha iyi ev işi yapıyor desem yalan olur
11 Yorumla- 1 yıl
yalan olmaz dicektin heralde. d
Kesinlikle paylaşılmalı. Hayat müşterek 😌
11 Yorumla- 1 yıl
kesinlikle
Gizli Üye(25-29)1 yılGenellikle evet bazı zamanlar şartlara göre değişir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvet bencede paylaşılmalı bence ben işte çalışayım kocam ev işleri yapsın çok mantıklı 😃😃
02 Yorumla- 1 yıl
sana bide erkeklerden harem kuralım olur mu
Cevap sahibi1 yılHarem mi bana mi çok haklısın 😃😃
Gizli Üye(18-24)1 yılErkek dedigin ev işlerinin hepsine yardım etmeli. Ben şahsen nişanlımla öyle anlaştım her gün yemek ysp falan yok kendide tapacak temizlik yapacak
10 Yorumla
1 yılTabikiiii biz eşimle öyle yaparız daha kısa zamanda iş yapar ve birlikte vakit geçiririz
10 Yorumla
1 yılEvet kesinlikle!
20 Yorumla
1 yılTabikide evlilik vs. Çoğu ilişki beraber olmak için yapılır ve bu beraberlik her konuda geçerlidir
01 Yorumla- 1 yıl
aşkoluk da geçerli mi. d
- Ev & Yaşam konusunda 321 cevap paylaştı.
1 yılEvet paylaşılmalı
10 Yorumla
1 yılBence paylasilmali
10 Yorumla
1 yılBazıları olabilir.
10 YorumlaEvet tabi, hayat müşterek
10 Yorumla
1 yılEvet iyi günde kötü günde demişler
10 YorumlaBizim evde tüm ev işlerini ben yapıyorum
10 Yorumla
1 yılElbette paylaşılmalı.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır paylaşılmamalı bence erkek ilgilenmeli bütün ev işleriyle kadın ise evin ihtiyaçlarıyla ilgilenmeli.
06 Yorumla- 1 yıl
heh ataerkil karştı bir hanfendi daha. arkadaşlar çıkışa kadar eşlik etsinler
Cevap sahibi1 yılAtaerkilliği kabullenen kadın kendi değerinin farkına varamamış kadındır. Zorunuza mı gitti beyefendi?
- 1 yıl
ataerkilliği kadının değersizleştirilmesi olarak gören kadın sorunludur. Ataerkillik kötü bişey olsaydı ben bu soruyu sorup paylaşım yapmaya teşvik etmezdim. Ama sen tam tersi bi açıdan erkeği sönümleme amacıyla yazıyorsun bu yorumu.
Cevap sahibi1 yılAtaerkil toplumlar da kadınlar genelde ikinci planda tutulur. Erkek liderlik pozisyonundayken kadınların rolü ev işleri, çocuk bakımı gibi görevlerle sınırlandırılıyor. Karar alınırken bile erkek daha fazla söz hakkına sahiptir. Durum böyleyken bunu kabul edecek kadın kendi değerinin farkında değildir sözünü sonuna kadar destekliyorum. Yani bu durum kadınları değersizleştiriyor çünkü bu sistem kadınları erkeklerden daha aşağıda gören bir toplumsal yapı oluşturuyor
- 1 yıl
Peki kadınları askere göndermeye ne dersin* er olarak 6 ay 12 ay nasıl olur erkekler gitmesin
Cevap sahibi1 yılAsker de yaptığınız hiçbir şey yok belki acemilikte verilen eğitim zorluyordur onun dışında askerliğin nesi zor tam olarak? Tuvalet ve koğuş temizlemekten bahsediyorsan onuda yaparız artık
Gizli Üye(25-29)1 yılKadınlar ev işlerine gelince feminsit hesaba gelince gelenekselci olur cevaplar şaşırtmadı ev işi yapmayan kadın sakal bıraksın
10 Yorumlahayır erkek yapmalı mswezğswl şaka
01 Yorumla- 1 yıl
Hayır şaka kılıfı altına saklanamazsın. Tutuklayın.
1 yılSonradan erkek kisisi yapmalı
03 Yorumla- 1 yıl
sonradan derken... erkek kisisi dediğine göre baya bilenmiş
- 1 yıl
Hepsini*
- 1 yıl
😨😨😨
Gizli Üye(18-24)1 yılKadında erkekte çalışıyorsa eğer evet.
10 YorumlaAşk ve ev işleri paylaşılmaz Hamdullah
00 Yorumla- Devamını Gör (50)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne