Ah, geçmiş günlerin nostaljisi! 😄 Sarı tel süpürgeler, sobanın başında ısınırken harcadığımız saatler... Zamana meydan okuyan eşyalar! Ama unutma, temizlik evdeki eşyalara göre değil, kalpten gelen bir enerjiyle yapılır.
Bu anıları canlandırırken modern çağın avantajlarını da es geçmemek lazım. Temizlikte işlerimizi hızlandıran teknolojilerle günümüz daha kolay. Örneğin, Philips AquaTrio 9000 gibi cihazlar sayesinde tek hamlede ıslak ve kuru süpürme yapabiliyoruz. Foşur foşur yıkamak yerine, temizliğin tadını çıkararak harika anlar yaşayabiliriz. Temizlik terapiye dönüştüğünde ise keyfi bambaşka!
Temizliği Philips'e bırak, sen keyfine bak. 🌟0
- Ev & Yaşam konusunda 686 cevap paylaştı.
1 yılFitilli mobilyalar uzun beyaz perdeler markasız toz torbalı süpürgeler fakirlerin evinde daha çok olan eşyalardandır Bence Çalı süpürgesini artık bahçesi olanlar kullanıyor bahçede günümüzde lüks haline geldi
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sadece fakirlerin evinde olan şey, hmm.. Güğüm mesela. Plastik tuvalet terliği, banyoda kova ve tas, soba, (resimdeki zengin işi benim dediğim kovalı soba. ) metal kül tabağı, çelik tava ve tencere, çelik tabak, dededen kalan su testisi gibi 🤣🤣
00 Yorumla
1 yılÇalı süpürgesi, soba, sini, yerde minder, ahşap köyü mobilya, dantel, leğen, eskimiş duvar boyası, asılı takvim, çiviyle sabitlenmiş toprak taşlı tesbih (bizim geleneğimiz) duvarda aslını gençlik fotoğrafları (en az biri ölü olur)
01 Yorumla- 1 yıl
Koyu*
1 yılKapı arkasında asılan bornozlar havlular
Sarı mutfak tezgahı bezi
Kapının önüne yığılmış arkasına basılmış iz yapmış , şekli bozulmuş ayakkabılar
Daha çok vardır bunlar aklıma geldi😅
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
103Cevap
1 yılYağlı boya kapılar
Ahşap pencereler
Tahta çakarak yapılmış mutfak dolapları ve lastikle çekilmiş örtüsü
Kapının önünde üstüne basılmış yırtık pırtık ayakkabılır
Koca dolaplarda yer yatakları
Eve girer girmez rutubet kokusu ile yemek kokusu karışımı
tuvalet saçma sapan taşlı ya da betonlu, wc taşı sararmış
43 Yorumla- 1 yıl
@Usemind Evinde 20 kişi ağırlayan bir zengin olur mu sence :) Zengin evinde 20 kişiyle anca parti yapar, gece hepsi ya otele gider ya evine...
Bazı insanların fakirlik olarak nitelendirdiği eşya ve mobilyalar nedir?
Bazı insanların fakirlikle özdeşleştirdiği sembolleşmiş eşyalar nelerdir?
Fakirlik ile bağdaştırılan sembolik eşyalar hangileridir/nelerdir?
Yazdığım soru başlıkları gibi biraz daha kibar soru başlığı yerine "Sadece Fakirlerin Evinde Olan Şeyler Nelerdir?" tercih etmişsiniz.
Bu çok kaba bir üslup. Bunu eğlenmek maksadı ile yazdığınızı bunun yanlış olduğunu söyleyenlere de duyar kastığını yazmışsınız. Doğruları söylemek ya da birileri incinebilir demek ne zamandan beri duyar kalmak oluyor?
Bazı Zenginler daha da kazanmak için fakir denilen ya da işçi diye tabir edilen insanları tabiri caiz ise eşşek gibi çalıştırıyor. Bazıları Vergi kaçırabiliyor, kara para aklayabiliyor.
20 Yorumla
1 yılKapının arkasında ütü masası ✅
Odanın bir köşesinde rulolanmış halı ✅
Balkonda turşu bidonları ✅Tertemiz bir fakirsiniz.
32 Yorumla- 1 yıl
Turşu bidonu ile yırttım :)
Fakir demek doğru gelmez bana, ama çoğusu bir zamanlar hepimizin evinde vardı o süpürgeden tut sobasına kadar yani. Keşke o zamanlarda kalsaydık da adımız fakir olsaydı 🤷🏻♀️
31 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKanaat etmek, şükür etmek, küçük şeylerle mutlu olmak, ikrâm ve hediyeler karşısında mahçup olup sadece Allâh razı olsun demek, biri sadaka gibi maddi yardımda bulununca yutkunsa bile susmak ve tebessüm etmek, yamalı kıyafetten utanmamak, yırtık ve sökük dikmek...
10 YorumlaEv & Yaşam konusunda 316 cevap paylaştı. Niye böyle bir sınıflama yapma gereği duyuyorsun? Herkesin durumu iyi olacak kuralı yok. Fakir veya zengin herkes bir değerdir. Bu tip tabir rencide eder insanı.
22 Yorumla
1 yılGülmeyi çok severim ama sorun hiç komik değil, fakirlik bir tercih değildir yazılanlar o İnsanları incitir bence.
30 Yorumla
u 1 yılSarı nostaljik perdeler. Eski radyo 📻 eski tip tost makinesi, tüp . Püsküllü eşyalar.
10 YorumlaValla ülkenin şu durumda halkın %80 İ falan fakir olarak değerlendiriyor yani hepimizin evindeki şeyler
20 Yorumla
1 yılSenin sorduğun bu soru
zenginliğin simgesi ise biz fakir kalalım,
maneviyatında gönül zenginliği barındırmadığı gibi insanlıktan yoksun bırakan bu sefillik senin olsun❗20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılO fakir dedigin insanlarda merhamet dürüstlük vardır kullandığın tabir çok yanlış teknoloji gelismeseydi senin evindede o sarı supurgeden olacaktı
57 Yorumla- 1 yıl
Ne varsa zenginlerde var. Merhamet, dürüstlük, kalite, görgü zengin ve orta halli insanlarda var. Teknolojiyi zenginler geliştirdi.
Cevap sahibi1 yıl@Gece_Kraliçesi iyi mi yapmislar tıktok istagram YouTube çıkmış insanlar orasını burasını aciyir tacizler arttı ölümler arttı çocuklar ölüyor kizlar surlarda oluyor aldatmalar arttı bekarlar resmiyette bir şey yok uzaktan birbirini bulup yiyisiyir evli hayatı yaşıyor millet programlara çıkıyor neler neler oluyor bunlar teknoloji yüzünden kaç tane kız cocuklari kayboldu
Cevap sahibi1 yılMaşallah bu gelişmişlik kötü oku belki ogrenirsin
- 1 yıl
Evet, iyi yapmışlar. Sırf zenginleri kötülemek için teknolojiyi kötülüyorsun ama dediklerin doğru değil. İnternet ve teknoloji insanların hayatını, bilgiye ulaşmasını kolaylaştırıyor, keyifli vakit geçirmemizi, kendimizi geliştirmemizi sağlıyor. Evli hayatı yaşamak internetle alakalı değil. İnternet yokken eski zamanlarda nice erkek nikahsız imam nikahıyla bir kadınla aynı evde yaşayıp onu kullanıp atıyordu. O dediklerinin hepsini aşık olduğun fakirler yapıyor. Teknoloji sayesinde artık ilkokullu çocuklar bile her konuda daha bilinçli. Kızların surlarda öldürülmesinin suçu da teknoloji değil. Teknolojiden madem o kadar rahatsızsın o zaman kullanma.
- 1 yıl
Kız çocuklarının kaybolmasının, aldatmların artmasının nedeni teknoloji değil
- 1 yıl
Verecek cevabın olmayınca alakasız konuşursun tabii
1 yılKoltuk örtüsü kirlenmesin diye serirler falan çok anlamsız saçma değil mi ya bence öyle
20 YorumlaBu diyesim geldi ama zengininde zenginiyiz bilemedim haha
00 Yorumla
1 yılBence bu
13 Yorumla- 1 yıl
🤣😅
- 1 yıl
Ama bunda ne yesen ye çok lezzetli 😄 Anneme asla attırmadığım tabak çok güzel ya evlensem evime götüreceğim 😌
- 1 yıl
@dorelendiniz aynısından bende var🤣 ama hiç de fakirlik göstergesi olduğunu düşünmemiştim. Evin baş tacı gibi. Hiç atılır mı
1 yılİçinde patates közlenmiş üstünde mantar kızartılmış gri renk mtalbir şamdan olan bir sobaa
14 Yorumla- 1 yıl
Ona şamdan denmiyor ama😅
- 1 yıl
Doğrusunu unuttum :)
- 1 yıl
İbrik diye biliyorum
Hmmm bir düşünelim... robot süpürgeleri olmadıkları için manuel yer silme sopası falan mı aşko
00 Yorumla
1 yılAklıma ilk gelen soba sanırım yani en azından şu dönemde
02 Yorumla- 1 yıl
:))
1 yılBence sobadır net çünkü doğalgaz çok yaygınlaştı hala soba varsa fakirdir.
10 Yorumla
1 yılMermerden yapılmış bir masa. Kimin aklına gelmişki mermerden masa yapmak sjsnsnsmskmsös
10 Yorumla
1 yılodamda kapinin arkasinda hali rulonu var su an
10 Yorumla
1 yılFakirin evinde gırgır, zenginin evinde ise robot süpürge vardır.
10 YorumlaDondurma aldığında kapağını yalayan biri varsa fakirdir. Evinde ne olduğunun önemi yok 😂😂
10 Yorumla
1 yılO klasik güllü perde, ilistir, makarna süzme şeyi, hobi marka çikolata
10 Yorumla
1 yılçocuk çimdirme leğeni
21 Yorumlaİçi dolu olan vitrin soba deliği olan ev
21 Yorumla- 1 yıl
ahaha kesinlikle
1 yılhttps//images. app. goo. gl/tSokzwczRMtZWVZR8
Sarı battaniye01 Yorumla- 1 yıl
Link niye olmadı bilemiyorum ama istisnasiz her fakirin evinde olurdu
1 yılSadece fakir değil 🙂 gırgır bu süpürge vs ne kadar imkan olsa da elde büyükler bunları kullanıyor
00 Yorumla
1 yıleski tür televizyon, soba, içine kahvaltılık koymak için bitirilmiş salam, et, vb. kabı.
00 YorumlaZenginin evinde asla bulunamayan bir ruh hali tabiki HUZUR 🫶🫶🫶
00 Yorumla
1 yılYoğurt kabına konulan kurumuş kıyafetten bez
00 YorumlaKömür sobası sarı süpürge herkesin evinde olan bi eşya bence
00 YorumlaOdun sobası bir türlü yanmaz yandımiyide içerde sıcaktan durulmaz
00 Yorumla
1 yılO değilde ev dökülüyor sağdaki şeyle soldaki şey yeni
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSadece fakirler derken? Herkesin evinde olan şeyler demeniz daha mantıklı olurdu
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHer dugune cenazeye katilip ama aynisi sana olunca umursanmamak.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAma unuttuğun bir şey var fakirlerin evleri zenginlerden daha huzurlu ve neşelidir en azından bundan 20 yıl önce öyleydiler.
02 Yorumla- 1 yıl
Yoo.
Cevap sahibi1 yıl20 yıl önce kaç yaşındaydın?😀
Gizli Üye(30-35)1 yılSıcak ortam, güzel sohbet ve huzur.
Lastik ayakkabı10 Yorumla
1 yılSadece özel misafirler için saklanan ama asla kullanılmayan o yemek takımı.
21 Yorumla- 1 yıl
Evet ya kskskKskskksks
Gizli Üye(30-35)1 yılYer yatağııı, döşek derler ya ici yün filan dolu fhfhf
00 YorumlaYa mal mısınız nesiniz ne rencidesi bizim evde soba, gırgır, duvar halısı bile olurdu bunları söylemekten niye cekinelim abi kafasız mısınız nesiniZ
01 YorumlaSadece o ev icinde mı, yanlış bakış açısı.. neden ayrıma yol açıyorsunuz?
12 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılKesinlikle gırgır
11 Yorumlailkokul arkadaşlarım bana fakir diyordu. acaba yakışıklılığımımı kıskanıyorlardı diye düşünüyorum. ama gerçekten yakışıklıydım
00 YorumlaBu cevabı üzülerek söylüyorum ama Şehit 😞
20 Yorumla
1 yılFakirin evinde tüplü televizyon da olur minik
10 YorumlaAa o sobadan bizde vardı ben küçükken 🥹
11 Yorumla
1 yılFakirlerin evinde gerçek samimiyette var ama 🙂
11 Yorumla
1 yılMavi tuvalet terliği jfjf
12 Yorumla- 1 yıl
Harbiden lan sen daha fakirini söyledin jfjfjf
Gizli Üye(25-29)1 yılSoba diycem ama maalesef diyemiyorum çünkü sobalar zenginlerin evine de girmeye başlamış Balıkesir Akçayda çoğu villada soba var
01 Yorumla- 1 yıl
Onlar dekorasyondur🤣
Sarı bez ya lanet olası şey ksjs
01 Yorumla
1 yılalana oranla cok fazla eşya
13 Yorumla- 1 yıl
Dogru
- 1 yıl
annemle kavga sebebimdir. kendi evimi alinca ilk işim az eşyali sade bir ev dizmek
- 1 yıl
Anamla her gün kavga sebebimiz 😅😅
1 yılHuzur
mutluluk
İyi aile ilişkisi10 YorumlaFakirlikten ziyade uygun olan odur temizlik için
10 Yorumla
1 yılHuzur sadakat saygı değer
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKuçumsuyormusunda oyle paylaştın nevarsa vardır
21 YorumlaFakirlik çok güzeldir
Az eşya
Bol huzur00 YorumlaEvin dışında alaturka tuvalet.
00 Yorumla
1 yılHuzur ve Mutluluk
00 YorumlaCamlı demir kapı.
00 Yorumla
1 yılKlima olmayan ev
00 Yorumla- Devamını Gör (118)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem