Merhaba ahfiya61! 😊 Elbette erkekler de ev işlerinde yardım etmeli. Ev işleri, evde yaşayan herkesin sorumluluğunda olmalı. Bu, eşine ve yaşam alanına saygıyı gösterir. Ayrıca, birlikte paylaşılan temizlik deneyimi, ilişkinize katkı sağlar ve evdeki yükün adil bir şekilde paylaşılmasını temin eder. Mesela, seninle küçük bir sır paylaşayım; eşimle birlikte temizlik yaparken kullandığımız bir yöntemi. Eğlenceli temizlik oyunlarıyla iş bölümü yapıyoruz ve sonunda birlikte kahve içip evimizi tertemiz seyrederken çok eğleniyoruz. Hem iş bitiyor, hem de güzel anılar birikiyor. 😄 Temizliği daha pratik ve keyifli hale getirmek için Philips Aqua Plus 8000 gibi teknoloji harikalarından da destek alabilirsin. Bu süpürge, zemini tanıyan akıllı başlığı ile parkeden halıya geçerken bile kendini otomatik olarak ayarlıyor! 😍
Temizliği Philips'e bırak, sen keyfine bak. 🌟0
Elbette erkekler de ev işlerine yardım etmeli! Ev işleri, bir evin düzenli işleyişi için gerekli olan ortak sorumluluklardır. Günümüzde hem kadınlar hem de erkekler iş hayatında aktif rol alıyor. Bu yüzden de ev işleri, bir evin düzenli işleyişi için gerekli olan ortak sorumluluklardır. Erkeklerin de ev işlerine aktif olarak katılması, hem ilişkiyi güçlendirir hem de daha adil bir yaşam sağlar.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılKadın çalışıyorsa ortak yapılmalı. Kadın ev hanımıysa kadın yapabilir. Çocuk da varsa her türlü yardım etmeli. Anne ev işi yaparken baba çocukla ilgilenmeli ama çocuğu da annenin başına atarsa kişi ev işi mi yapsın çocuğun dakika başı dağıttığı şeyleri mi toplasın?
10 Yorumla
1 yılEtmeli erkekler bir kere bu soruyu bu tarz sormak bile erkekleri yüceltmek anlamına gelir onlarda insan herkes birbirine yardım etmeli eğer beraber yaşıyorsan kız erkek ayrımı yapmaya gerek yok
29 Yorumla- 1 yıl
Rica ederim
- 1 yıl
Yuceltmek falan degil aslinda bilime gore eski zamanlardan beri erkekler kaynak bulur kadinlar onu en faydali sekilde kullanir imi tarafin yaptigi iste zordur calismayan kadinlar gormek yobazliga ornek degildir veyahutta ev isi yapan ya da yapmayan erkek gormek te yobazliga ornek degildir ama bir erkek olarak ben abartilmadan yapilmasindan yanayim, eger evde kadin da erkek te calisiyorsa iki tarafta sorumlulugunu bilip hem isini yapmak hemde eve bakmak zorunda.
- 1 yıl
Erkek abartilmadan neden yapmak zorunda peki mesela bana 1 tane mantıklı bir sebep söyle ne farkı var?
- 1 yıl
Kadin calismayip evdeyse yardim etmemeli adam disarda calisirken ona kim yardim edecek
- 1 yıl
Edicek nasıl etmemeli. Adam dışarıda çalışırken kadın yemeğini yapıyorsa evini temizliyorsa çocuğa bakıyorsa yetmezmi? Adam 1 gün evde kalirsada kadına yardım edicek köle gibi kullandirmayi normalleştirmeyin kadının erkekten erkeğin kadın dan ne farkı var ikisininde eli kolu ayağı çalışıyorsa yaparlar önemli olan burada kadını düşünmek.
- 1 yıl
Erkek 6gun çalışıp 1 gun dinlenmeli disarda calisanlar evdeki fovi ayaklarini uzatıp dinlenemez kestiremez
- 1 yıl
Bende onu diyorum kadında yardım etmeli adamda yardım etmeli hem ev işini niye bu kadar abartiyorsun o bir sorumluluk zaten
Gerekmiyorsa etmemeli Sürekli ev işi yapan erkek Kadınsı olmaya daha doğrusu öyle izlenimler vermeye başlar ve Git gide kadın ondan soğur. Boş değil bu konuda yapılmış çalışmalar bile mevcut Erkek geleneksel değil onun dışında ki ev işlerini maskülen işleri yapmalı Tesisat tamir alet edavat gibi
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
63Cevap
- Ev & Yaşam konusunda 686 cevap paylaştı.
1 yılEvet yardım etmeli ler tabii ki
10 Yorumla Etmelidir, ederken mümkün mertebe acil hatları ezbere bilmek gerekir. Bir erkek ev işlerine yardım ettiğini sanarken büyük bir yıkıma yol açabilir. Kızlar bu durumda hemen tepki göstermemelidir. Sadece onu sakince öpün ve sonrasında istediğiniz kadar kızın. Haketmiştir efenim…
10 YorumlaGörev paylaşımı yapılmalı
Erkekte kadında çalışıyorsa ev işleri olabildiğince beraber yapılmalı kimse işten kaçmamalı
Ama erkek çalışıyor kadın ev hanımıysa tüm ev işleri kadına aittir. Erkeğin görevi eve bakmak kadının görevi evi toparlamak yemek vs. olur
Kadın hamileyse erkek yine yardımcı olmalı
Çocuk varsa erkeğin işinin ağırlığına göre biraz biraz desteklemesi yine iyidir. Ama işi ağırsa hem iş hem evi erkekten beklememek lazım10 Yorumla
1 yılYapmalı tabi ki de. Ev işi sadeve kadına yüklenen bir sorumluluk değil. burada da erkek annelerine çok iş düşüyor. Aman paşam yapmasın, aman aslanım yorulmasın. Ne bu abi? Çok şükür ki annem ve babaannem beni öyle yetiştirmediler. Tel başıma kaldım mı yemeğimi yapabilirim, temizlim yapabilirim. Tek kaldı mı çay demlemeyi bilmeyen insanlar tanıyorum. O yüzden erkeklerde ev işleri yapmalı.
22 Yorumla- 1 yıl
Bir şey diyim mi. Cidden adam gibi adamsın. Bunu bazı erkekler kılıbıklık olarak nitelendiriyor ama genelde bunu diyen erkekler de bu hayatta hiçbir bok yapmamış erkeklerdir. Doğru yoldasın düşünce yapın da çok doğru. Belli ki karakterin sağlam. Bu düşünce yapısı (tabi icraata da dökülürse) hem evliliğin güzel geçer, hemde eşinle iletişimin güzel olur. Allah önüne güzel insanları çıkarsın. Asıl erkeklik böyle olur. Kadınları ezerek değil.
- 1 yıl
Dediğim gibi erkek annelerine iş düşüyor. Ayrıca teşekkür ederim🙏🏼
Ev işine yardım etmek derken? Aynı evde yaşayan herkes ev işi yapmalı. O evi paylaşan herkesin görevi ya bu hani. Sanki birinin goreviymis diğeri de yardım etmeliymis gibi değil
11 YorumlaTabii ki yapmalı ama Gerektiği kadar yani ev işi bir erkek işi değil tabii ki ama onun sorumluluğunda da bilincinde olmalı yani gerektiği yerde eşine Tabii ki yardım etmeli
30 Yorumla
1 yılasiri abarti cam silme gibi seyler olmadikca mesela camasir katlama, bulasik dizme gibi seyleri yapmali evet
11 YorumlaYani ortaklaşarak yardımlaşarak yapılabilir hem ev işi de olsa beraber yapılan bir aktivite gibi gibi olmuş olur bence. Yani beraber yapılan aktiviteler bence duygusal olarak daha çok bağlıyor iki insanı birbirine
21 Yorumla
1 yılYardım etmek yanlış bir söylem olmuş o evde yaşıyorsan evdeki işler yardım değil görev işidir, günümüzde bu tamamen kadınlara yüklenip sadece onun göreviymiş gibi algılanıyor. Herkes evin içinde görev dağılımı yaparak birlikte yapmalı her şeyi.
20 Yorumlayapmali tabi ayni evde yaşayan insanlarız benim babam da annem de yapar bana da yaptirirlar disiplinli olmanin en kisayolu hatta öneririm herkese
30 Yorumla
1 yılGayet normal bir olay aşkını seviyorsa ona yardım eder, sevgili olmak sadece yatak odası değildir kadınlar makine değil her yönden yardımcı olur bu da bir sevgisini göstermektir ev işi her şeyi aklına ne geliyorsa a'dan z'ye bu da bir sevmektir
10 Yorumla
1 yılYardım mı? Sanki hizmetçiniz var da yardım diyor bide
13 Yorumla- 1 yıl
1 yılElbette.
Ama bunu yapmak için yapmamalı. Hayatın bir bilinci olduğu için yapmalı. Çünkü özellikle evliliklerde bu erkeklerin hep göz ardı ettiği bir şey.20 Yorumla
1 yılEşim çalışmıyorsa elimi sürmem, çalışıyorsa tamamen ev işlerini ikiye bölerim. Kimse kimsenin kölesi olmak için evlenmiyor, herkes kendi üzerine bazı sorumluluklar almak zorunda.
20 Yorumlayardım olarak değil de sorumluluk olarak adlandırılması daha doğru olur bence. kız-erkek farketmeksizin evin her ferdinin iş bölümü olması gerekiyor. hem erkek hem kadın çalışıyorsa ev işlerinin birlikte yaplması, tek bir kişi çalışıyorsa çalışmayan kişinin ev işlerinde daha çok görevi olması gerektiğini düşünüyorum.
10 Yorumla
1 yılKadın da erkekle birlikte tam bir mesai ile çalışıyorsa, evet ev işleri bölüşülmeli mutlaka.
Ama erkek çalışıyor, kadın evde tv izleyip instagramda geziyorsa bu dediğim olmaz.
12 Yorumla- 1 yıl
Hangi kadın evde tüm gün oturup instagram izliyor? Siz herhalde ev hanımlarının hiçbir şey yapmadığını sanıyorsunuz. Bir tek siz yoruluyorsunuz dimi. Siz akşam eve gelip popon yan devirip dinlenirken kadınların temizlik işi geceye kadar bitmiyor. Sizin tatilleriniz var, kadının tatili yok. Kadın yan gelip yatsa zaten evi bok götürür. Evde duruyor diye temizlik işini hafife almayın. Genelde erkek öğrenci evleri bok götürür? Niye peki? Çünkü temizlik sorumluluk gerektirir. Erkekler bunun altından kalkamaz işte. Hafife alıp durmayın şu kaıdnların işini. Sanki siz madenden taş çıkartıyorsunuz aq triplere gel. Bazen çok komiksiniz erkekler ya valla. Bu kadar ilgi manyağı prensesler olmayın. Yaptığınız iki üç işle hemen yıkılıp “abi biz çalışıyoruz yoruluyoruz” diyorsunuz. Hangi kadın yorulsa bile sizin gibi 7/24 dile getiriyor bunu:D
- 1 yıl
@Zey45raaa_ Sakin olun hanımefendi, yazdığımı tam okumamışsınız sanırım. "Ev kadınları akşama kadar oturup instagram TV izliyor" dememişim dikkat ederseniz.
"kadın evde tv izleyip instagramda geziyorsa"
demişim, yani gündüz evde ev işleri yapmıyor ve akşam kocası geldiğinde "beraber yapalım" diyorsa olmaz demek istemişim di mi?
Tabi ki ev hanımlığı çok zor, inkar eden taş olur. Kendi hanımıma da her seferinde derim "ya hu senin de mesain bitmiyor bırak biraz dağınık kalsın, otur dinlen" diye.
Bayram tatili yok, resmi tatili yok, pazar tatili yok. Tabi ki bir evi ve evde yaşayanları çekip çevirmek çok çok zor. Ama kavramları karıştırmayalım lütfen.
Benim bahsetmek istediğim kadın tipleri yok mu yani? Bütün ev hanımları akşama kadar tam mesai çalışıyorsa instagramda gördüklerimiz hangi ara o paylaşımlar için zaman buluyor.
Akşama kadar hepsi çalışıyorsa günden güne, çaydan çaya koşanlar kim? Kocasının evde olduğu pazar günü elektrik süpürgesi açıp da evi kırklayan kadınlar yok mu yani? Her gün böyle temizlik yapıyormuş sanki sanılsın diye :)
Her kadın aynı olmadığı gibi her erkek de aynı değildir. Yanlış anlaşılmaya mahal verecek bir cümlem olduysa kusuruma bakmayın.
Ama tekrar ediyorum; kadın bir işte çalışmıyor ve evde duruyorsa, ev işlerini de bir zahmet kendisi yapmalı. Erkekten yardım beklememeli, ha erkek ufak tefek yardım ederse daha iyi olur tabi ki.
Konu erkeğin madende çalışması da değil, sabah 7'de evden çıkıp akşam 19'da gelen adam bütün gün hiç bir iş yapmadan bekçi kulübesinde otursa bile bir mesaide ve çalışıyor, bütün gün oturmak bile yorucu maalesef.
Tabi ki işi bitmiş bulaşık makinesini pek ala boşaltabilir erkek, yemekten sonra bulaşıkları makineye dizebilir. Ne bileyim kadının eli boş değilse mesela çamaşırları alabilir ipten, yani böyle ufak tefek yardımlar olabilir.
1 yılKadin ve erkek ikiside calisiyorsa. Ev isleri sadece kadina birakilmamali. Ama kadin butun gun evde erkek de sabahtan aksama kadar işteyse kadın evin işlerini yapmali. Fakat hafta sonu erkeğin yardim etmesi gerekli diye dusunuyorum.
11 Yorumla
1 yılElbetteki etmeli yardım etmeyen erkeği hayatımda tutmam ben. Sonuçta biz o evde ortak yaşıyoruz ve tek bir kişiye her işi yüklemek doğru değil
23 Yorumla- 1 yıl
@CielosM ortak yapılıyor zaten ablacım. Siz her boku erkek tarafı ödüyor sanıyorsunuz herhalde. Gelinden 1 kuruş çıkmıyor zaten dimi? popon uydurduğunuz bilgilerle yaşamayın şu hayatı
- 1 yıl
@Zey45raaa_ Ne anlatıyorsun mk hangi gelin düğüne ortak masraf yapıyor bi yerinden uydurma daha yaşın kaç git bi annene sor bakayım ben evlendim gelin çeyizinden başka bişeye karışmadı boş boş konuşma işine bak.
Hayat ortak ben eve katkı için çalışıyorum onunda ev işlerinde ya da çocuk bakımında yardım etmesi gerekli bana
10 YorumlaNiye yardım etsin ki? Direkt yapmalı, çünkü hayat müşterektir. İki tarafta işten yorgun argın gelecek ve kimin gücü ne kadarsa o kadar yapmalı.
10 Yorumla
1 yılTABİKİ yardım olarak bile değil her iki taraf da calisiyorsa bu yardım etmek değil ortaklaşa isi paylaşmak olur.
10 YorumlaErkekte o evde yaşıyorsa o yardım olmaz zaten pisliğini temizlemek olur
Kimse kusura bakmasın20 Yorumla
1 yılYani ederim yerine göre tabi o gün sağlığım el veriyorsa🤗
20 Yorumlaevde sadece kadın mı yaşıyor? Hayır. Haliyle ev işinin bir cinsiyet tercihi yok
20 Yorumla
1 yılYardım diye bir şey yok. Ev işi insan işidir erkek de yapacak kadın da yapacak
20 YorumlaBen şu an tüm ev işlerini kendim yapıyorum zaten ilerde eşime de ediveririm ne olacak elime mi yapışacak tabak vs taşısam
10 Yorumla
1 yılYardım etmemeli biz zat onlarda bizim gibi çalışmadı
10 Yorumla
1 yılTabi ne var ki bunda dışarı da temizlik işi yapan erkekler yok mu temizlşk imandan
10 Yorumlaeger kadin da erkek de calisiyorsa, erkek ev isine yardim etmemeli, ev isi yapMALI
10 YorumlaHem dışarda çalışcam eşek gibi ondan sonra bir de ev işi yapacağım oldu anasını satayım.
10 Yorumla
1 yılBen kendi ev işimi kendim yaparım kimseyle de muhatap olmam.
10 Yorumla
1 yılMümkündür yardımcı olmak ev işlerine. Teknik işler sonuçta.
10 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 670 cevap paylaştı.
u 1 yılYardım çok baska şey... o evde yaşıyorsa yapmalı görevi
10 Yorumla
1 yılEv işlerini erkek yapmalı. Kadın isterse yardım etmeli.
10 Yorumla
1 yılBence yardım etmeli. Çalışmak sağlıktır aynı zamanda. Tembellik kimseye yakışmaz
10 Yorumla
1 yılArada bir olur ya öyle hep olmaz ADŞLSFADAFDSADASFDAS
10 YorumlaYardım diye evin ağzını burnunu katıyolar birbirine bi kenarda durup kirletmesinler kâfi.
10 Yorumlaİnsan olan evindeki işini yapar erkek kadın farketmez
10 Yorumla
1 yılYapın, kolunuz mu yok? Hem yardım ne demek? O eve dışarıdan gelen biri değilsin sonuçta. Sen de orada yaşıyorsan eşşek gibi temizleyeceksin.
20 Yorumla
1 yılKadın evdeyse çalışmıyorsa kadın hallledebılır ama ıkısı de çalışıyorsa bence işler paylaşılmalı herkes üstüme düşeni yapmalı. Ama tabi ki çalışmayanlar ıcın de çalışmıyor dıye ustune binilmemeli. İzinli olduğunda yardım edebılır
10 Yorumla
1 yılKadın hizmetçi mi o evde yaşıyorsa tabi ki yardımcı olacak
11 Yorumla
1 yılEşlerin ikisi de çalışıyorsa ortak yapılmalı tabiki de. Fakat erkek çalışıyorsa bence kadın yapmalı. Fakat çocuk olduğunda eş de işten eve döndüğünde çocuğa bakmalıdır.
10 Yorumla
1 yılEvet? Koskoca adam diyelim ben calisamiyorum yeni anneyim veya bir durum oldu kısaca çalışmıyorum sırf eve ekmek getiriyor diye kölelestiremez. Gitsin annesiyle yaşasın hiç evlenmesin
10 Yorumla
1 yılbence yardim etmeliler bunun zaten cinsiyetle bi ilgisi yok herkes evi de temizlemeli yemek te yapmali
20 Yorumla
1 yılYardım etmeli tabiki.
Erkek dediğin sevdiği kadınına en güzel davranandır.00 Yorumla
1 yılHayvan bile kendi habitatında düzen oluşturuyor sürdürüyor
30 Yorumla
1 yılEğer çok işi gücü varsa hayır ama günün en azından 10 saatinden fazlasını evde geçiriyorsa evet
10 Yorumla
1 yılYapacak hakkını verecekse evette burada es çalışıyorsa evdeyse yardim etmesine gerekyok adam zaten disarda ekmek parasina çalışıyor
10 Yorumla
1 yılAdam olsunlar yeter ev işlerini biz yaparız
11 Yorumla
1 yılElbette etmeli yardımlaşma doğamız gereği olması gereken bir şey hepsini yapmasa da bir ucundan tutması erkeğin yuvayı daha mutlu yapar.
10 Yorumla
1 yılEğer kadın çalışmayıp evde oturuyorsa ve erkek çalışıyorsa erkekler ev işlerine yardım etmemeli eğer iki tarafta çalışıyorsa iki tarafta ortak yapmalı
10 Yorumla
1 yılUffff bu erkeklerin kendilerini peygamber zannetmelerini anlamıyorum
20 YorumlaTabiki de etmeli ki günümüz de öyle bi ayrım mı kaldı..
20 Yorumla
1 yılEtmeli hele kadın çalışıyorsa 2 katı yardımcı olmali
10 Yorumla
1 yılEvet yardım etmeli çünkü tüm işleri kadın yapamaz yorulur
10 Yorumla
1 yılE yani erkekteki can da kadındaki patlican mi kardesim
10 YorumlaEvet tabi kadına eşe yardım etmeli bunun seni beni yok.
10 Yorumla
1 yılEşi calisiyorsa etmeli, çalışmıyorsa bı zahmet onu da kadınlar yapmalı yani
10 Yorumla
1 yılEşitlik ilkesine göre evet ama her şey de eşitlik olmalı
10 Yorumla
1 yılİşten geldiğinde vs çok yorgun değilse bi sofra kurmak kaldırmak zor değil yapmalı
10 Yorumla- Devamını Gör (118)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat