Erkekler eşiniz çalışsa siz ev işlerini halleder misiniz?
Vee
Ne kadar zaman buna dayanabilirsiniz😬?

Eşime yardım ederim.. O çalışmasa bile..
Keyif aldığım sürece, onunla vakit geçirmeyi sevdiğim sürece yardım ederim..
Misal ben her ne kadar yemek yapmayı bilsem de ona bırakırım yemeği..
Çünkü o ondan keyif alacaktır.. 😊
Salatayı ya da sofrayı kurmayı ben hallederim..
Nitekim biz babamızdan bunu gördük.. ;)
#Vesselam
Hayırlısı tabi 😊
Eig için teşekkürler
Ne demek😊
Resmi bir zaman facede paylaşmıştım😊
Benim iyi kötü her iş gelir elimden, istersem sarma bile sarabilirim sanırım.. ama ne çalışan eş istiyorum nede bu işlerin artık bana alışkanlık yapmasını.. nasiptir bilinmez olurda çalışan bir eş olur ise elimizden geldiğince tutariz birseylerin ucundan bizde..
Tabii ki yapmalı. Hele kadin calisiyorsa kesinlikle yapmali.
kesinlikle evet ama bir sure sonra birakiyorlar..
Yapmalı tabi özellikle mantı çimdirsin lütfen 😄
En zorunu bulmussun😩
Teşekkürler 🤗
Rica ederim tatlim😊
Cevap
58Cevap
Erkek para kazansın (sabah 8 akşam 6)
Erkek ev işlerine yardım etsin (6-8)
Erkek kadını ilgisiz bırakmasın (8-02)
Erkek kendine baksın (02-03)
Erkek ölmemek için uyusun (03-06)
Erkek bana sabah yatakta kahvaltı getirsin (06-08)
Erkek ölsün dimi? Bence de.
Herseyi erkekden mi bekliyoruz🙊
Her şeyi değil de çok şeyi aynı anda bekliyorsunuz bence. Karşınızdakinin de sizin gibi insan olduğunu unutmamakta fayda var. Gerçi böyle düşünen tek insan benim ama 😂😂😂
adam hakli be dogru yazmis utandim bian kendimden 🙈🙈
Teyze dediğim bir büyüğüm vardı bana "Anneye yardım et ama eşine çok da fazla yardım etme." derdi. Nedeninin şu olduğunu düşünüyorum; eşine dozundan fazla yardım edersen, iş belirli bir süre sonra sana kalır. Belki bu durumu yaşayan vardır, ama tozpembe bakış açısından sonra gerçekler gün yüzüne çıkıyor gibi. Ve bence insan daha az kayba uğramak için gerçekçi olmalı.
Saygılarımla...
Şu an kendi evimde tek kaliyorum ev isi degilde tekken kendine yemek yapmak kadar sikici bisey daha yokk.. ayrica evlenince degisirmiyim bilmiyorum ama, evimi temizlerken huzurlu oluyorum (tabi gunluk bulasiklar sarka biliyor) utumu kendim yaparim mesela, annem falan gelince yaptirmam.. ama dedigim gibi evlenince degisir miyim bilmiyorum.. evlenince esim calisirsa isin ucundan tutarim, calismasa da tutarim.. sonucta evlenince kole almiyorsun hayatini birlestiriyorsun
tabiki de erkek ev işi yapmaz. Evin işi o evde yaşayan herkesin ortak yapacağı bir şeydir. Eşim çalışıyor diye evin işini aksatamaz. Evi işinden önce gelmelidir.
Mesai ve yoğun iş temposu olduğu anlarda ise onun üzerinden yükü alır ve işleri hallederim. Bu da benim eş ve hayat arkadaşım olduğumun göstergesidir.
:) oraya ütü bulaşık çamaşır temizlik işlerinide ekle :) talibim bu göreve
Cok oldu olmaz beraber yapin
Ya öyle aşırı değil de bir erkeğin eşine yardım etmesi gayey güzel birşey fakat ben evine ekmek getirebilen birini tercih ederdim yemeği ben yaparım 😊😊😘🎈
Tabiki esit olarak paylasilmali. Kadin da erkekte calisiyorsa aralarinda ne fark var ki? Tabi kadin ev hanimiysa ev isi yapacak ama bu calisan kadinlar icin gecerli degil
Bu sorunun sorulması bile saçma. Her insan çevresini temizlemeli, düzenlemeli zaten. Acayip acayip sorular...
orkok odom ov oşo yopmoz diye bişe yok. babam anneme yardım eder ve kendisi çok delikanlı adamdır
Yemek yaparken yardımcı olmasını isterim ama mümkünse temizlik kısmına karışmasın, tek başıma yapayım.
Yani bazı şeyleri bilmesi onun için de faydalı olur bebekle baş başa kalırsa anne de işteyse Ya da eşi hastalanınca destek olması amaçlı
Ev işi derken zil çalarsa kapiyi açarım o kadar da odun değilim canım 😂
Zahmet etmis olursun
Ayaklarım açılmış olur hem
her gün yapıyorum annem çalıştığı için yorulmasın diye
çalışırken eşim sağolsun her türlü yardimci olurdu calismiyorum şuanda ama hala yardimci olur 😍
Allah razi olsun eşim
8,5 yıldır yapıyo
ve benim izinli olduğumda bile yapar
yardımcı olurum tabii ki hatta hepsini de yaparım yapıyorum da
Ben hem çalışırım hemde yardım ederim yeterki huzur olsun ama asla eşimi çalıştırmam
Eşime seve seve yardımcı olurum. Ama oda çokta şeyapmasın yani
Sonuçta hali hazırda tüm işleri kendim yapıyorum ve bu konuda gayet de iyiyim "dayanabilmek" diye bir şey söz konusu değil. Zaten evdeyken de çalışabiliyorum ayrıca :)
Ben bildiğim işi yaparım ya :)
Mutfak kadının işidir :)
Kızı etkilemek için yapmacık davranamam :)
ben anneme yardım ediyorum ama annem bana yap derse yapmam içimden gelirse yaparım
Herkes eşine yardımcı olmalı. Ev işini yardımcı olmak adına yapıyorum. Fakat yukarıdaki gibi değil elbette :)
ben bekarım. yemek yapıyorum bulaşık yıkıyorum evi süpürüyorum toz alıyorum :D
anneme yardim ediyorum esimede yardim ederim hayat müsterek neticede degil mi?
Sizin gibi dusunen varmidir
ben dusunuyorum baskalarinin dusuncesi beni baglamaz :)
😊peki tesekkur ederim
Kendim tek yaşadığım için yapıyorum zaten pis oturamam, birazdan toz alıcam zaten 😄 çay keyfindeyim birde kahvaltı 😄😄😄
Ben geçengün avizeleri sildim yapabilir yani o kadar da şey yapmamak lazım
Hayat müşterek yardım etmesini isterim ama etmiyorsa zorlamam
Haftada bir kendi evimi toplayan biriyim
Rutini mi bozmam o bana uysun
Şu anki evimin işlerini zaten hep ben yapıyorum..
Yaparım tabi..
Daha doğrusu birlikte yaparız..
Yapıcak tabi eve süs köpeği almıyorum yapmam derse doğru annesinin evine ortalık koca dolu.
Sadece o çalışırsa ben bütün ev işlerini yaparım 😂
Kadın calişcak ve erkek isterse mi yardım etcek 😂😂😂😂
Kadın çalışıyorsa beraber yapılmalı çalışmıyorsa bir zahmet yapıversin sonra totoşum büyüdü mabadım sandalyeden taşıyor diye ağlıyorlar
Gerektiğinde ve bazen yardım etmek için yapmalı. Çalışmasına izin vermem ( iş anlamında ) ben çalışıyorum zaten . 1 gün en fazla 😂.
yapmalı bence nasıl sa hayat müşterek hayat ortak sa yapmalı yardım etmeli
mutlaka yapmalı
Süpür sil işi bende. Yemekler sizde @semsem8 @Trinity007 😝
Kabul.. 😂 😂
@Trinity007 oha dünden razı 😂😂 ama nereyi sil süpür orası belli değil
Kolay gelsin
😂 😂 😂 perdeler de ellerinden öper.. 😂
@Bìr_Artı_Bìr tisikkir idirim
@Trinity007 de get en uyuz olduğum perdeler
😂 😂 😂
Hayır yapmasın bir sofra hazırlamaya yardım etsin yeter gerisini ben yaparım bizde böyle
ben evleniğimde eşime her konuda yardım ederim. temizlikten yemek yapmaya kadar
evlenince ev işi yapmam arada mutfaga gider yardimci olma ayagina öpebilirim 😅
Bence erkekler ev işi yapmaz diye birşey yok onlarda yapmalı
Kesinlikle😄
Ancak iki gün dayanabilirler...
Her insan kendi işini yapsa ortada sorun kalmaz.
Yapmalı tabi
Ayı gibi yan gelip yatıyorlar herseyi kadınlar dan bwkliyorlar ne kadar geri kafalilar
Sen oduna denk geldiysen bizim problemimiz değil
@AcilinBenDrDegilim ben denk gelmedim gelmeye de niyetim yok gelenleri gördüm ayrıca ben sizlere mi söyledim
Ayı gibi yan gelip yatıyorlar geniş bir genelleme olmuş yalnız
@AcilinBenDrDegilim doğru söylüyorum herseyi kadınlar dan bekliyorlar sizde kalkın diyoruz siz kadınsiniz bu sizin işiniz diyorlar
ben evli falan değilim ama annem ablama yardım ediyorum evi bile süpürüyorum yeri geldiği zaman şu zamana kadar bir cam silmemişim dir herhalde
@AcilinBenDrDegilim ama herkes sizler gibi değil işte
oda onların problemi ne diyebilirim ki. kızların hepsini kapsayan bir genelleme yapmam çok yanlış olur ama çoğunluk katarsam daha doğru bir yaklaşım olur ;)
Evet haklısınız
Yapar, Biz köle miyiz?
varsa alırım bir dal asdfgh
ben ev işi yapmam , işine gelmiyosa evlenmesin
Esin calisirsa..
çalışmasın. şimdi ki kızlar zaten ev işi yapmamak için çalışmak istiyo
doğasını dengesini bozdunuz. kardeşim erkek erkektir çalışır evine bakar , kadın da kadındır oturur evine bakar
ama yok her şey eşitmiş cart mış curt muş . kimse evlenmiyo artık. kimse evlenmediği içinde zinalar da çoğaldı . dengeyi bozdunuz. ben erkek halimle ev işi yapıcaksam niye evlenim ki. he arada yardım edilir ama bu kadın milletine yetmiyo . Allah sonumuzu hayr etsin
Genelleme yapmasan. Calismak zorunda olanlarda var.. sirf ev temizlememek icin calaisanlari bilemem
peki kusura bakma. iyi akşamlar
sen ciddi ciddi böyle erkek istermisin
Kadın çalışıyorsa beraber yapılmalıdır.
İllaki kadının çalışıyor olması mı gerekiyor erkeğin yardım etmesi için?
Evet, çalışmayan kadın zaten evi temizlemelidir.
bu yapılması gerekir ama çalışmıyor diye bütün yükü de ona yüklenmesi abes değil mi ben genellikle soframı kaldırırım çalışma konusuna gelirsek evdeki herkes çalışıyor genellikle yorgun oluyoruz ama birbirimize destek olmaya çalışıyoruz ;)
arada yapıyoruz kanka
Birlikte yapılmalı ki yapılıyor da zaten
Sürekli olmazda yerine göre eşine yardım etmeli
ben bulaşık yıkıyorum
Beceremem.
Belli olmaz
Arada yardım ederim 😃
evet ya eşitlik lütfen
ben yapıyoırum zaten D:
yapsinlar tabiki 😄 ellerine mi yapiscakkk
Yapmazlar yaa tembel hazır yiyiciler
yapmalı <3 :D