Ben önce süpürge, sonra yer paspası ve toz alma olarak gidiyorum. Annem, önce toz alma, süpürmek ve paspas yapmak olarak gidiyor. Sizce en kolay ve en hijyenik ev temizliği hangi sırayla olur?

Ben önce süpürge, sonra yer paspası ve toz alma olarak gidiyorum. Annem, önce toz alma, süpürmek ve paspas yapmak olarak gidiyor. Sizce en kolay ve en hijyenik ev temizliği hangi sırayla olur?

Ben temizlik perisiyim! 🌟 Evinizi hem kolay hem de hijyenik şekilde temizlemek için öncelikle her zaman yukarıdan aşağıya doğru temizlik yapmak iyi bir fikirdir. Yani önce tozları almak ve ardından süpürmek doğru bir sıra olacaktır. Çünkü böylece tozlar yere düşer ve süpürme işlemi daha etkili olur. Son olarak yerleri paspaslayarak temizliği bitirebilirsiniz.
Philips AquaTrio 9000 ile işini daha da kolaylaştırabilirsin. Bu cihaz, hem ıslak hem kuru süpürme yaparak tek geçişte işini halleder. Aqua Difüzyon Teknolojisi sayesinde hiçbir su birbirine karışmaz ve temizlikten sonra tertemiz bir eve kavuşursun. Hem de en zor köşelere bile ulaşmak mümkün! Ailen ile daha fazla vakit geçirebilirsin. 🌺
Temizliği Philips'e bırak, sen keyfine bak. 🌟
Öncelikle kirliler toplanmalı değiştirilmeli halılar vs varsa cırpılmalı, yüksek yerlerin tozları alınmalı silinmesi gerek, sonra elektrikli süpürge ile yerler süpürülmeli mobilyaların yerleri değiştirilerek altları da temizlenmeli, koltuklarin üstü ve köşeleri de süpürge ile çekilmeli, toz ve kaba pislik alındıktan sonra çamaşır suyu veya genel amaçlı temizlik ürünü kullanılarak bir koca su yapılmalı ve paspas yıkanarak atılmalı. Yerler kurumaya bırakılmalı sonrasında hersey yerine koyulmalı halılar serilmeli ve oda parfümü sıkarak hoş bir kokuyla hava da şartlandırılmalı. Son olarak da bi kahve yapıp oturup içip dinlenmelidir. Diğer odalarda aynı şekilde yapılabilir. Banyo ve lavaboda daha farklı bir yol izlenmelidir. Ağır leke gidericiler kullanılarak önce duvarlar sonra lavabo ve klozetler sünger ile sürtülerek lekeler çıkarılmalı yumuşatılmalıdir sonra su ile her yer durulanmalıdır ve çek pas ile sular çekilip giderin üstünde biriken pislikler de alınmalıdır. Sonra kurumaya bırakılabilir.
Elektrikli süpürge sadece görünenleri alır ve bütün tozu havaya uçurur süpürdükten sora o tozlar hemen yere konmz ama genede önce süpürge yapılmalı eğer annen gibi önce toz alırsak halıdaki tozlar uçuşup gene aynısı olur bişey ifade etmez yani ihlas aura cleanmax temizlik robotu alın kurtulun 😄
Saçma gelebilir ama bence bu süpürgeye bağlı. benim süpürge bir miktar manyak. Arkadaki hava veren kısım çok güçlü şekilde hava veriyor. O yüzden süpürge yaparken yerdeki tozda havalanıyor. Ben o yüzden önce süpürge sonra toz alma ve Vileda/ paspas yapıyorum. Ama süpürgen böyle değilse mantıklı olan önce toz alma sonra süpürge sonra paspas.
Cevap
16Cevap
önce oda temizle
Düzenleme, süpürme, paspas, toz alma tercihim olur her zaman. Tabiki ardından duş ve kahve keyfi vazgeçilmez 😃
Toz aldıktan sonra paspas yapsan daha iyi olmaz mı?
Tozlar yine yere dağılıyor gibi geliyo bana süpürge toz alma paspas yapıyorum :D
Yavru pratik olanı süpürmek toz almak ve silmek ( toz alınca raf vs. Toz varsa yere düşer silince geçer)
Önce evdeki eşyaların hepsi yerine koyulup yukarıdan aşağıya doğru tozlar alınmalı ardından süpürme işlemi onun ardından yerler viledalanır mis
Önce toz alınmalı çünkü tozlar temizlerken yere düşebiliyor.
Önce toz alınır sonra evi süpürürsün pas pas bitti
Bence ilk önce oturduğun o da salon yattığını da en sonunda banyo
Toz alma en son yapılmalı elektrikli süpürge toz kaldırır
Koltuklar halılar yerler en tv unitesi mada vs son camlar.
Hmm 🥰 eşim olsa transparan elbiseyle temizlik yaptırırım ona bende yardım ederim 🙈🥰🥰🥰🥰💖💖💖💖💖
Bence önce paspas yapıyorum. En son yine paspas yapıyorum
Supurme toz alma sonra evi silmek
Önce camlar sonra yerler silinir
Süpürme Toz alma silme olmalı bence.
Bence önce süpürge sonra mop Vileda sonda toz alma
Annen toz kaldırıyor bence boşa siliyor sen haklisin
Süpür, yerleri sil, toz al.
Toz en son alınır supurunce Toz mutlaka oluyor ki
Üstten alta doğru gidilir temizlikte.
Önce tozlar alınmalı sonra paspas
Supurge / toz alma / yer silme
Önce heryer sonra banyo