2 kişiyiz 1+1 ev kiralamayı düşünüyoruz ama mutfağı ayrı değil bir ne yapmalıyım kötümü iyimi bu durum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Mutfağın bir olması avantaj olabiliyor, tabii mutfak için biraz daha genişletilmişse salon. Ortaya koyduğun yemek masası hem oturma odası için hem mutfak kısmı için işlevsel oluyor, hangi amaca hizmet etmesi gerekiyorsa ona dönüştürebiliyorsun. Ayrı olduğunda böyle bir imkan yok. Salona biraz daha genişlik kazandırmış oluyor ve insanı daraltmıyor, daha ferah hissettiriyor.
Öte yandan biraz kokan bir yemek yaptığında örneğin balık, oturma odasını kokusuz tutma gibi bir şans olmuyor veya misafir geleceği zaman mutfağın mutlaka temiz ve düzenli olması gerekiyor, bunlar da aklıma gelen eksileri.
02 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen ogrenciyken 1+1 de kaldim. Sığamıyordum tek kisi olarak. Hani belki depolama alani vs olan bir evse bir nebze iyi olabilir ama iki kisi icin bana kucuk geliyor.
3+1 anne babamin evine gidince saray gibi geliyordu, ferah ferah 😅 mutfagin oturma alaniyla bir olmasi bana gore sıkıntıydı.
Kizartma, balik ne yaparsam yapayım haliyle oturma alani da kokuyordu. ordaki esyalara da siniyordu. Evi ya havalandirir (ki kışın pek pencere acamazdim.) ya da kokulu mumdur, oda parfümudur kokuyu degistirmeye çalışırdım.
Mutfak surekli duzenli durmak zorunda. Bulasigi falan hemen tezgaha koysam oturdugum alanda gozume batıyordu, canımı sıkıyordu ve haliyle daginik duruyordu. Acik mutfakta tertipli duzenli olma zorunlulugu oluyor biraz.
Sigamadigimdan ve ev kucuk oldugundan boguluyordum bazen. Ve ne kadar duzenlesemde duzenli, tertipli durmazdi ev kucuk oldugundan, cogu esya tıkış tıkış olmak zorunda kaldigindan. Ki mobilya olarak cok esyam yoktu ama yine duzenli durmuyordu ev. Kisisel esyam bakim, kiyafet vs vardi sigamadigim olarak bahsettigim biraz bu yonde.
Benim evimde depolama alani da pek yoktu. Bir çamaşır makinesinin oldugu bosluk vardi kucuk. Orayı portmanto, ayakkabilik, valizler ve tuvalet kagidi, deterjan gibi seyleri koyardım. Tıkış tikis olur, cok karisik gözükürdü ama baska alanim yoktu.
Balkonu vardi ama kışın haliyle balkona camasir asamazdim. Yazin da okullar kapaninca ailemin evine giderdim zaten. Balkonu camasir asmak, kurutmak icin kac kere kullanabildim hatirlamiyorum. Camasirlari falan salonun ortasinda camasirligi açar, asar öyle kurutmaya calisirdim. Camasirlarla ic içe yasadigim cok oldu😄 bir de yemek yapıyorsam o camasirlar yemek koktugu olurdu deterjan yerine. Yani belki koku hassasiyeti olmayan birini etkilemez ve o kadar kokmaz belki ama benim icin kokuyordu.
Iste ogrenciyken cektik bunlari ama evlilikte bilemiyorum. Iki kisinin sığması daha zor olabilir 1+1. Imkan varsa, para varsa en azindan 2+1 daha iyi gibi ama siz bilirsiniz yine de. Cok etkilemek istemem. Kazancınızı, mesleginizi, yasam tarzinizi bilemiyorum.
Ya da 1+1 ama evin metre karesi falan da farkeder, depolama alani da farkeder. Nadir de olsa ayri mutfak gibi olan 1+1 lerde var. Ama imkaniniz varsa hic kendinizi sıkıntıya sokmadan en az 2+1 daha iyi evli cift icin.
1+1 lerde ogrenci ya da bekarlar yaşıyor. Ve bence tek kisi icin tasarlanmış bir yapı. Ama mecbursaniz, kira daha uygunsa, is yerine falan yakinsa yasanir elbette. Ona kimse bir sey demez.
11 Yorumla
+1 yılBence çok zor. Ben 1+1 evde yaşıyorum. Yatak odamda komşu sesi geliyor, salona gidiyorum, diğer komşu sesi. Bir oda daha olsaydı orada otururdum böyle yan tarafı komşu olmayan bir oda. Mutfak var ayrı, bazen orayı çalışma odası olarak kullanıyorum. Bence siz bir de evden çalışıyorsanız çok zorlanırsınız. Mutfak da ayrı değil.. Bireysel alanınız olmayacak hiç..
04 Yorumla- +1 yıl
Kirası ne kadar
- 1 yıl
Fena değilmiş
Kuzenim, kirada veya kaynana evinde olmaktansa var olan bütçeleriyle ev aldı eşiyle 1 artı 1.. hani derler ya azıcık aşım ağrısız başım diye.. Yetiyor inanki size de yatılı misafir gelmez gelse de üst üste kimse gelemez boş ver bence çok düşünme bunları.
13 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
54
Cevap
72Cevap
Eşyalı da olsa yetmiyor. İnsanın ruhu daralıyor. 2+1 iyidir. Yine de diz bilirsiniz. İli gönül bir olunca samanlık seyran olur. Diz birbirinizi sever, değer verir, el ğsyğndr tutarsanız her yere sığarsınız. Durumunuz iyileşinceye de daha geniş daha uygun bir eve çıkarsınız. Mutluluklar size. Birbirinizi çok sevin.🤗🌸🍃
10 Yorumla
+1 yıl2 kişi için yeterli olur,50-55 metrekare rahat rahat kullanırsınız yaşasınız.1 yıl kadar yaşadım ben 1+1 de 55 metre yetti tabi ferah geniş geniş değil ama kulanılıyor yetiyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılVala benim açımdan kötü ben takıntıyım. Amerikan mutfak vs nefret ederim. Mutfak sürekli kullanılır dağılır misafir ağırlamak zor iç içe oturma odasıyla. Ben bir bardak tezgahta olsa evde misafir ağırlayamam boyle
00 YorumlaMutfağı ayrı değil derken amerikan mutfağı galiba, 1. 1 yeter. Sonuç olarak beraber tek odada kalacan.
00 Yorumla
1 yılÇocuk yoksa ve bol bol havalandıracaksan 1+1 yeter. Temziliği kolay. Isınması kolay. Soğuması kolay
00 Yorumla
1 yılYetmez, minimal yaşasan bile zar zor. Haa odalar büyükse yeterince depolama alanı dolap vs sıkıntısı yoksa olur
00 Yorumla
+1 yılYeter Hatun yeter Amerikan Tipi mutfak tebeke 2 kişi 1+1'de çok rahat Yaşar fiyatını kirasını makul bulduysanız taşının
01 Yorumla- +1 yıl
.. mutfak demekki*
Yeterli birisi oturma odası birisi yatak odası banyoda wc mutfak koridor yeterli birisi yatarken birisi oturur uyku olmazsa
00 Yorumla
+1 yılDurumunuzu aşmadığınız sürece elbette yeterli. Fazlasında gözünüz olmasın, evdeki huzura önem verin yeterlidir. Bu tür şeylere takılmayın.
00 Yorumlaİki kişiye yeterli bence belli bir süre çocuk olunca farklı eve geçersiniz belkide kendi evinizi alırsınız..
00 YorumlaYeter 2 çocukla 1*1 eve sığan aileler gördüm belki tıkış tıkış ama mutlular ve huzurlular önemli olanda bu değil mi huzur
01 YorumlaÇocuk düşünmüyorsaniz yeter tabii ki neden yetmesin fazla oda olunca nolacak sanki önemli olan başbaşa olmak oda sayısının ne önemi var
00 YorumlaBaşta belki zor gelir. Ama biriktirirsiniz zamanla. Bence olur. Zor zamanlarda birbirinize destek olursunuz
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYok yok yeter bisey olmaz. Evli olupta 1 1 de oturan hatta cocuk yapan insanlar var. Hayli hayli sigarsiniz temizligi de zor olmaz yorulmazsin. Zamanla Allah nasip ederse bi tik buyugune cikarsiniz insallah. Siz mutlu olmaya huzurlu olmaya bakin💛
00 Yorumla
+1 yılHangi şehirdesiniz çocuk yoksa ideal bence bu 1+1 ler güzel oluyor neden taşınıyorsunuz
04 Yorumla- +1 yıl
Ev sizin mi
- +1 yıl
1+1 daha iyi olmana güzel bir daire
+1 yılAmerikan mutfak mutlaka salonun kapısını kapalı tut yoksa o yemek kokusu yatak odana ve ütülü esyalarina gidiyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl
+1 yılKüçük alanları seviyorsanız birbirinizle iç içe olmaktan sıkılmıyorsaniz gayet iyi.
10 Yorumla
+1 yılStüdyo dairede 4 kişi kaldığım oldu hsjsjjxj yeter iki kişi icin
46 Yorumla- +1 yıl
@kadans 3 koltuk vardı, birimiz yerde yattık hxjskxkx
- +1 yıl
@kadans erkek yoktu abi ne işi var orada hsjsj
- +1 yıl
@kadans arkadaş ortamı başka evde olur. Ufacık yer ne ortamı hiç çekilmez yani hiç
- Ev & Yaşam konusunda 331 cevap paylaştı.
1 yılCok eşya almayın yeter şimdilik ve gereksiz çok eşya var
00 Yorumla
1 yılYetersiz. Amerikan mutfak olayı zaten sıkıntı.
00 YorumlaÇok gelen giden yoksa, ev içinize sindiyse yeter bence
00 Yorumla
1 yılKimse gelmiyorsa yeter bnce ya. Niye yetmesinki
00 Yorumla
1 yılMerhaba,
Buna kendin karar veremiyorsan bence henüz evlenme...
Evet yeterli...00 YorumlaBütçeye göre hareket ederseniz daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum
00 Yorumla2 kişiyseniz en az 2 1 olmalı. 1 1 ler tek kişi için tasarlanmış.
02 Yorumla- 10 ay
@Aslii7 1+1 evler bekar takılan çok fazla eşyası olmayanlar için genelde 50 55 metrekare civarında tasarlanmış evler. evli bir çift için ben uygun görmüyorum tekrar taşınmak zorunda kalacaklar ve taşınma masraflarına verdikleri parayla Asli nda 2+1 evde oturabilirmişiz diyecekler. Yine de herkesin paşa gönlü bilir isterlerse biz bize yeteriz deyip 1+0 da yaşayabilirler.
Çocuklar olmasa en sevdiğim ev tipi. Hiç sevmiyorum büyük ev ama gel de eşine anlat bir de. 😂
00 Yorumla
+1 yıl50 M2 bir ev yeterli ilerleyen süreçte 2+1 veya minimum 70m2 bir eve geçebilirsiniz
00 Yorumla
+1 yılEv 97 metrekare ailemleyiz ve yetiyor abartmayın gereksiz şeylere gerek yok
00 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 373 cevap paylaştı.
+1 yılYeter niye yetmesin, küçük ev daha iyi, temizliği de kolay olur...
00 Yorumla Çocuk yoksa Şimdilik yeter. Ilerde durumunuz iyi olursa 2 1 çıkabilirsiniz.
00 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 629 cevap paylaştı.
+1 yılimkanınız varsa 2+1 olsun
mutfak her türlü ayrı olsun00 Yorumla Tek çocuklu evli arkadaşım yıllarca 1+1 evde yaşadı 6 Şubat depremine kadar. Depremde evi hasar görünce kiraya çıkmak zorunda kaldı
00 Yorumlabu mesele sizin cüzdanınız ve genişlik algınıza göre şekillenir cancağazım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir oda yatak odası olarak kullanırsınız diğer odayı da salon olarak kullanırsınız yeterli olur mutlu mesut yaşarsınız
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİkiniz de çalışıyorsanız, sorun olmaz heralde. Ama biriniz evdeyseniz o ev dar gelir sıkılırsınız
00 Yorumla
+1 yılMutfağı ayrı olsaydı bir çift için gayette yeterli olurdu mutfak biraz sıkıntı
00 Yorumla
+1 yılÖnemli olan huzur ve. Siz ikiniz razı ve huzurlu olduktan sonra ne önemi var
00 Yorumla
+1 yılBen tekim 3 artı 1 deyim mutluysan hicbirseyin önemi yok bence
06 Yorumla- +1 yıl
Bence senin bir sıkıntın var ama ne
- +1 yıl
Maddi sıkıntıdan dolayı mı?
- +1 yıl
Taşın mutlu olucaksan
Ya konudan bağımsız ama ben yeni kullanıyorum bu mecrayi. yaptığım yorumu nasıl silebilirim veya engellediğim kişi halen bana yorum yapıyor bı çözümü var mı 🥲
02 Yorumla- 1 yıl
Modlarla konuş onlar hallederler
2 kişiyseniz yeter ama çocuk olunca sıkıntı
00 Yorumla
1 yılİlk başlar idare ederiz dersiniz, sonra ne misafir gelir ne başka bir şey ne de sığabilirsiniz.
01 YorumlaBizde şimdilik oturuyoruz yetiyor ikimize ama arkadaş misafir vs. gelince sıkıntı oluyor çoğu konuda.
00 Yorumla
+1 yılBenim ev lerim var her şey sana bağlı para vermeden kalabilirsin
08 Yorumlaolmaz bebeğiniz olacak misafir gelecek olmaz
00 Yorumladort kisi 9 aydir 1+1de yasiyoruz eger odalar cok dar degilse sorun yasamazsiniz
00 Yorumla
1 yılyetmez hiç bişi sığmaz bile anca öğrenci için yeterli olur
00 Yorumla2 kişiye 1 1 gider ama sonradan cocuk yaparsanız olmaz g#t kadar ev @#k cocuk dogduguna pisman olur
00 Yorumla
+1 yılYeterli bence hem küçük hem de samimi bir ortam olur dekore edebilirsiniz daha hoş olur
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHer cümlesinde ayrı bir anlatım bozukluğu en anormali ise eşimle tanışacağız. Sen bu zamanda niye tanımadığın kişiye eşim diyorsun..
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAa yanlış okumuşum ahahaha
+1 yılIki arti bir en uygunu misafir gelmeyexekmi hic
04 Yorumla- +1 yıl
Eee cocuk. olursa annen filan nasil kalacak
Gizli Üye(18-24)1 yılİmkanınız ona yetiyorsa bir şekilde idare edersiniz
00 YorumlaYeter bütçenize göre hareket edin
00 Yorumla
1 yılBenim hayalim 1+1 ev de yaşamak
00 Yorumla
1 yıl2+1 kiralı her yer kokar bekar evi değil sonuçta
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİnsanlari buna layik gorenlere yaziklar olsun bizim halkimiz en iyilerine layikti
00 Yorumla
1 yılİyi gönül bir olunca samanlık seyran ur
00 YorumlaYeter , önemli olan mutlu olmanız
00 Yorumlayeter rahat edersiniz
00 YorumlaEşyaya önem vermiyorsaniz evet
00 Yorumla- Devamını Gör (66)
Devamını Gör(111)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi