Geçen kış Türkiye’ye geldim, bir sürü ahşap çizdiğim projeleri firmalara tanıtmaya çalıştım ama hiç birinden olumlu görüş olmadı. Statik olarak deprem ve doğal afetlere dayanıklılık herşeyi açıklayıp anlattım. Ahşap evler max 5 kata kadar inşaa edilip 5-10 kişilik ekiple 1-2 ay gibi kısa sürede bitirilir. Çimentoya göre de %50 daha ucuz ve yenilenebilir.
2-Ahşabın düzenli olarak bakım gerektirmesi (nihayetinde canlı bir malzeme)
3-Kat adedinde sınırlı olması (yüksek kattan ötürü
4- Hali hazırda var olan kurumların rantı (demir betoncular vs..)
5-Ahşap için yeterli alt yapıyı kurup üretimin ve parekendenin yapılması zaman alacağı sistemin bunu kaldıramıyacağı için (kentsel dönüşüm vs..) düşünülmemesi
1- Yangına dayanıklı izolasyon malzemesiyle bir ortamda yangını 1 saate kadar muhafaza etmek mümkündür.. yangına dayanıklı kontraplak kullanarak bu sorun hallediliyor her oda ve kat birbirinden ayrılıyor. 2- Ahşap düzenli olarak bir bakım gerektirmez, önemli olan ilk inşaa esnasında yeterli hava sirkülasyonu için gerekenler yapılsın. 3-büyük şehirlerde zaten max. 5 kat imar izni olduğu için beton binaların yerini çok rahat alabilir 4- kesinlikle katılıyorum. 5- kısmen katılıyorum. Özellikle Türkiye de hammadde olmadığı için ahşapta Rusya’ya bağlı olmak zorundayız. Maliyet açısından beton ve demire göre ucuz olduğu için kısa sürede hızlı yol kat etme mantığıyla hala avantajlı olduğunu düşünüyorum.