Böyle bir şey mümkün müdür? Bitkinin uçan tozu alacağını düşünmüyorum.

Böyle bir şey mümkün müdür? Bitkinin uçan tozu alacağını düşünmüyorum.

Evet, bazı bitkiler ev ortamındaki tozu kendilerine çekebilir ve bu özellikleriyle hava kalitesini iyileştirebilirler. İşte ev ortamında tozu çeken bazı süs bitkileri:
1. **Yaprakları İnce ve Pürüzsüz Bitkiler:
- **Dieffenbachia (Akasya Çiçeği): Büyük, geniş yapraklarıyla tozu çekebilir.
- **Fikus Elastika (Lastik Ağacı): Kalın ve parlak yaprakları tozu yakalayabilir.
2. **Tüylü Yapraklı Bitkiler:
- **Dev Papyon Bitkisi (Calathea orbifolia): Yaprakları tüylü ve geniş, tozu çeker.
- **Araucaria (Norfolk Çamı): İğne benzeri yaprakları tozu çekebilir.
3. **Yaprakları Elektriksel Çekim Gücü Olan Bitkiler:
- **Aloe Vera: Yaprakları elektriksel çekim gücüne sahip olabilir ve tozu yakalayabilir.
- **Sansieveria (Yılan Bitkisi): Dayanıklı yapısı ve yaprakları tozu çekebilir.
4. **Tüylü Çiçekli Bitkiler:
- **Afrika Menekşesi (Saintpaulia): Tüylü yaprakları ve çiçekleriyle tozu yakalayabilir.
- **Şeflera (Parlak Yaprak): Büyük ve parlak yaprakları tozu çekebilir.
Unutulmaması gereken bir nokta, bitkilerin tozu çekme kapasitelerinin sınırlı olduğu ve düzenli olarak temizlenmeleri gerektiğidir. Ayrıca, bitkilerin sadece hava temizliği için değil, aynı zamanda dekoratif amaçlarla da seçildiğini unutmamak önemlidir.
Yani tozu önleme veya yok etme şeklinde değil de; kendine çekme sayesinde ortamın tozunu azaltıyorlar.
-Ebilir, -abilir kısımları ihtimal veya tahmin değil. İngilizce "can" kullanıldığı için "bitki bunu yapma yeteneğine sahiptir" anlamına geliyor.
Biliyorum. Okuyunca ben de çok şaşırdım
Cevap
5Cevap
Bence bir ilgisi yok yani bitki olan yer de de tozlar oluyor
Kesinlikle barış
Inanip ınanmamiz birsey degiştirmez, neticeye bakariz her zaman efendim. Ayrica tamamen mümkün degildir, asgari oranda indirir.
Evet işe yarıyor
İlk defa duydum bunu
Varmış gerçekten
Vay be doğruymuş yani
Hayır yok öyle bir şey toz her zaman olusuyor
Öyle bitkiler varmış
Kaktüs gibi karılar vardır elbet:)
O nasıl benzetme
Karısı kaktüs gibi olan erkekler adına konuştum:) Evde toz oluşmasına izin vermez:)
Yoktur öyle bir şey 😂🤷♂️
Bak biri yazmış varmış
Bu imkansızdır toz her yerde oluşur.
inanmıyorum pek
Sanmam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?