✍️Elim bir türlü alışverişi tamamla kısmına gitmedi beklemedeyim siz olsanız ne karar verirsiniz? Yoksa her ikisi mi?

✍️Elim bir türlü alışverişi tamamla kısmına gitmedi beklemedeyim siz olsanız ne karar verirsiniz? Yoksa her ikisi mi?

7 ay boyunca içersen makinanın parasını vermiş oluyorsun. 7 ay sonra içmeyi birakacak misin? Hayır bence, devam edeceksindir.
Ve şu an için bu fiyatta alman daha avantajli ki makineyi yillar boyu kullanırsın.
Ama şu var, 100 tl verdiğinde sadece kahveye vermiyorsun, sosyal bir ortama da veriyorsun oradaki atmosfer ve ortama da vermiş oluyorsun.
Dışarda olursan insanların içinde bulunur ve sosyal olmaya koşullarsın kendini.
Ama sosyallik senin için şart değil keyfi ve arada bir yapılacak bir konu olacaksa makineyi almak daha mantıklı.
Kapsül kahvelerde alüminyum ve mikro plastik tehlikeleri var. Alüminyum nasıl zararlı sağlığa araştırabilirsiniz.
Çekirdek kahve makinelerinde ise ciddi sorunlar var. Birincisi çekirdekler ışık görmemeli ve vakumlu hava almayan ortamlarda saklanmalı ama bu makinelerin çekirdek üniteleri hem ışık alıyor hemde vakumlu olmadığı için nem alıyor. Şöyle düşün paketi açılmış 1 gece beklemiş bisküvi nasıl nemlenmiş kötü bir tada sahip kahve çekirdeğide aynı oluyor.
Bin bir çesit kahve çekirdekleri var. Onları damak tadına göre bulup yapacağın kahveye göre çekmen ve hemen kahveni demlenem gerekir. Bu çekirdekleri keşfetme süreci bile feci zahmetlidir.
Makinelere tekrar gelirsek her kullanım sonrası temizlemezsen koku tat bozma ve böceklenme yapar ki makine temizliği zordur. Kendisini otomatik temizleyen makinede bile uğraşman gerekir.
Diyelim ki kahve çekirdeklerini belirledin ve artık x modelde karar kıldın diyelim ki etüyopadan gelen baharat notaları taşıyan aromatik çekirdekler. Onları belirli ortam ısısında tuttun güneş ve ışık görmüyor vakumlu saklama kapları aldın diyelim ki bu ısı derecesi de zordur vakumlu kaplarda çekirdeklerde pahalıdır.
Sonra sana demlemek için demlik tartı v60 gibi tonla demleme yöntemi makinesi ve kahve çeken değirmen lazım. Bardaklarda cabası.
Ben değirmenin manuelini sorduğumda bana COMANDANTE C40 KAHVE DEĞİRMENİ için 11 bin demişlerdi şu an internette 8 ile 12 bin arasına satılıyor.
Profesyonel kahve işi pahalı ama makineyle gerçek kahve tadını alamazsın. Dışarıda duran bisküvi mantığı tadı bozulur ve bu hazır kahvelerdede geçerlidir.
bu da çok pahaliymis ya
ama kafelerde her geçen gün pahalaniyor
içi plastik dışı karton bardaklar da hem sağlığa hem doğaya zararlı
Yaşamamak daha mantıklı 😬😂
Bencede😂
Cevap
17Cevap
kahve makinası almak
Kahveyi kaliteli yapan şey makine değil bunu asla unutmayın. Önemli olan kahve çekirdeğinin kalitesi aroması. 20 bin makine alırsın içine koyacağın kahve kaliteli çekirdekten öğütülmemişse ne fayda.
Kahve öylesine derya deniz bir konudurki ucu bucağı yok.
Kafe açmayı düşünmüyorsam bunu almayacağım kesin. Daha uygun bişey alırdım. Ama kahve çeşitlerine o kadar düşmüyorum dışarıda da içmiyorum. Evimde yapar içerim. Ev konforu hiç bi mekanda olmaz bence.
Kafe açmayı düşün bence açılışa gelirim kahve ısmarlarsın artık🙄
Makine yok onu aklından çıkar bir bardak alırım kulplu olandan bir kutuda kesme şeker benden🙄
Okey
ikide simit söyle bari olmuşken tam olsun🙄
Oha yaşadım desene😍
Tenkyu çok kibarsın...
Kankam şimdi şöyle yapıyorsun en yakın markete gidiyorsun elli yüz lira arası Nescafe klasik ya da onun muadili kahve aliyorsun ilk başlarda biraz değişik geliyor ama bir alıştıktan sonra mubtelasi oluyorsun şahsen ben dışarıdaki kahve mi evde yaptığım Nescafe klasik mi diye sorsan brn Nescafe klasiği tercih ederim hem ucuz hem de lezzetli icimine göre elli bardak çıkıyor bir paketten benim tavsiyem bu o kadar para harcamana gerek yok git o parayı daha iyi değerlendir
Bir çılgınlık edip cezveye kahve koymaya ne dersiniz? Böylece 0 masrafla kahve yapmış olursunuz
Dimi
Eskilerin yaptığı gibi ama kapitalist sistem ruhumuzu ele geçirdi illa o parayı cepten alacak işte.
Sisteme ayak uydurmak ve herkesleşmek zorunda değiliz
Haklısın haklıyız haklı 👍
kahve makinesi mantıklı de o parayı da vermem. kireç temizleyici ekipmnları para, damak zevkine uygun kahve çekirdeği ki gidip starbucks'ın iğrenç çekirdeklerinden bahsetmiyorum ciddi masraf.
yani bi düşünmek lazım
Ben böyle yapıyorum. 👍
Evimde var ama kapsüllerin çakması yok o yüzden indirimi bekliyorum beş paket almak istiyorum yine.. ama dışarı da da içiyorum ben (:
Neee 20 bin mi 😄 dışarda kaç kahve içmezsen bu makinayı alabiliyorsun 😂😂
Valla delonghi tam otomatik kahve makinası alma hayalim var ama 70 bin tl yi geçmiş fiyatta.
Makineni al istersen kahve de alırsın dışarda ikisi ayrı
yani kahve makinasıyla dışarda gezemeyeceğine göre diğer seçenek mantıklı
Kahve alışkanlığim pek yok Türk kahvesi hariç ama olsaydı kesinlikle makine derdim
Kahve makinası alırım ya. 100 TL ye kahve kalmadı ki hem evde kendim yapmak daha eğlenceli olur.
İkisi de mantıksız benimnicin kahve sevmediğim için
Seven birisi için makine daha makul
Kahve düşkünüyseniz makineyi almak daha mantıklı.
Kahve makinesi almak daha mantıklı evde 10 fincan kahve içsen 100 liralık masrafı bulmaz
Maksat insan içine karışmak temiz hava almak gezmek. Dışardan içierim genelde.
Ben kahve makinamla mutluyum ama ara sıra dışarda içiyorum
Delonghi almayın tavsiyem, wn ucyzunu alın hepsi aynı
20 bin bence çok gereksiz. normal o0larak evde yapılabilir
Kayve makinesi almak 😂
Kahve makinesi alırken bana da al
Kahve içmemek sevmiyorum zaten sgsjwbeowj
Dışarıda 100 liraya kahve içmek
Kahve makinası
Cezvede kendim yapıyorum
kaç kişilik yapıyor
Girl math yapıp kahve makinası almak.
Filitre kahve makinesi işi çözer 😂😂