Çalışan kadınlar ve erkekler de ev işleri yapıyorlar. Üstelik çalıştıkları için ev işi yapmaları zorlaşıyor. Çalışanlar işteyken çalışmayan kadınlar ya geziyor, ya evde keyif yapıyor ama çalışanlar işte yoruldukları ve boş zamanları az oldukları hâlde ev işi yapıyorlar. Buna rağmen çalışmayan kadınlar kadar değer görmüyorlar. Neden kimse çalışanların da ev işi yaptığının farkında değil. Ev işi yapmayan hiç kimse yok dünyada. Ev işi çalışmayan kadınların yaptığı bir şey değil herkesin yaptığı bir şey. Çalışmayan kadınlar sanki 7/24 çalışıyormuş gibi aşırı değerli görülüyorlar ama çalışanlara aynı saygı yok. Herkes farkında değil ev işi yapmanın çalışmayan kadınlara mahsus olmadığının. Sadece çalışanlar değil okuyanlar da yapıyorlar ev işleri ama okula/işe gitmeyip evde durup keyfine bakanlara gösterilen saygının zerresini görmüyorlar.
Nerden bu kanıya vardın, bilmiyorum. Sürekli dövülen, sövülen, şiddetin her türlüsüne maruz kalan, ekonomik özgürlüğü olmadığı için çoğu zaman sesini çıkaramayan ev kadınları mı el üzerinde tutuluyor?
06 Yorumla- +1 yıl
Her yerde çalışmayan kadınların övüldüğünü gördüğüm için bu kanıya vardım ve varmam normal. Ben kocaları tarafından el üstünde tutulduklarını söylemedim toplumun onları ev işi yaptıkları için çok değerli gördüğünü söyledim.
- +1 yıl
Dediğimi yanlış anlamışsın. Kocaları tarafında eziyet görüyorlar ama sanki tek ev işi yapan onlarmış gibi toplum onlara çok değer veriyor. Yani toplumun verdiği değeri söylüyorum. Bundan bahsediyorum.
- +1 yıl
Ben bu yorumu sana yazmadım ki🤷🏻♀️ Yanlış yere yazdın yorumunu.
- +1 yıl
Evet, öyle olmuş
En İyi Cevaplar
+1 yılO senin eşinin anlayışı ile ilgili ayrıca sende keyfine bak çalışma o zaman ama mecbur çalışıyorsun çünkü ileride ne olacağı belli değil geleceğini güvence altına almak istiyorsun
01 Yorumla- +1 yıl
Ben evli değilim ve evlilikle ilgili bir şeyden de bahsetmedim. Çalışmıyorum okuyorum. İstesem keyfime bakıp çalışmam ama çalışacak durumda ve dönemde olan herkesin çalışması gerektiğini düşündüğümden dolayı çalışacağım mezun olunca. Bana göre herkes çalışmalı. Çalışmadan vasıfsızca yaşamak hoş değil. Sebebi nolursa olsun çalışmak gayet normal ama çalışmamak normal değil ve buna rağmen aşırı değer görüyor toplumdan çalışmayan kadınlar.
Yani nasıl bir çevredesin bilmiyorum ama yazını hayretle okudum millet parası olmayana selam bile vermiyor bu devirde.
Kimin parası varsa o değerli
06 Yorumla- +1 yıl
Parası olana değer veriliyor para kazanana değil. Ben de senin nasıl bir çevrede olduğunu merak ettim. Sanalda, reelde devamlı çalışmayan kadınların ev işi yaptıkları için övüldüğünü görüyorum. O kadar değerli görülüyorlar ki paraları olmadığı için erkeklere yaptıkları gibi değersiz hissettirmiyolar.
- +1 yıl
Asla aynı şeyi düşünmüyorum nerdeyse türkiyenin yarısını gezdim ve çok fazla insan tanıdım doğuda da batıda da parası olan parası olmasa bile mesleği olan hatta çıtayı çok indirirerek konuşayım asgari ücretle çalışan bir kadın bile eve para getiriyor diye daha değerli. Binde bir belki eşine değer veren vardır o da çok nadir. Genelde çalışmayan kadınlar her türlü hakarete maruz kalır şiddet görür dayak yer buna hep şahit olmuyor muyuz?
- +1 yıl
Bak ben çalışmayan kadınlar kocalarından değil toplumdan saygı görüyorlar diyorum. Kocalarından saygı görmediklerini biliyorum. Hayatın içinde olmadıkları, vasıfsız oldukları ve yaşadıkları, kocaları gibi gelişen ve geliştiren durumda olmadıkları, kocalarının evinde onlara esir gibi yaşadıklarından dolayı kocaları tarafından değer görmüyorlar.( İstisnalar hariç.) Erkek çalışan karısına daha çok saygı duyar çünkü kocası için yaşayan bir köle değildir ve vasıflı, hayatın içindedir. Bu doğru ama toplumun çalışmayan kadınlara çok değer verdiği bir gerçek. Çalışan mı yoksa çalışmayan kadın olmak mı daha zor diye yapılan röportajlarda hep çalışmayan kadın olmanın zor olduğu söyleniyor ve toplum arasında yıllardır devletten çalışmayan kadınlar için maaş dilenenler var. Çalışmayan kadınların hem reel, hem sanal ortamda ne kadar övüldüklerini görüyorum ve onların değersiz olduğunu söyleyenlere hakaret edildiğini, çalışmayan kadınları aşırı yüceltildiğini gördüm hem sanalda, hem reelde. Toplum çalışmayan kadınlar hariç parası olmayanlara değer vermiyor desek daha doğru olur bence. Çünkü yıllardır onlar için maaş dilenen, toz kondurmayan, çalışıyormuş gibi gösterenlerle dolu ortalık. Sosyal medyada birkaç kere çalışan kadınları öven yorumlar yaptığımda bir sürü insan bana savaş açmıştı çalışmayan kadınlara hakaret etmediğim hâlde.
- +1 yıl
Toplumumuz maalesef kadınla erkeği eşit göremediğinden dolayı, erkeği üstün gördüğünden dolayı dışarıda çalışarak hayatın içinde olup para kazanma üstünlüğünü ve gücünü erkeklere yakıştırıyorlar. Erkekler çalışan karılarına para kazandıkları için değil hayatın içinde olduklarından ve kocaları için yaşayıp onların egolarını tatmin etmediklerinden dolayı saygı duyuyorlar ister istemez. Çünkü kendisiyle eşit yaşadığından dolayı doğal olarak böyle bir erkekte saygı duymak uyanır.
- +1 yıl
Merhaba eig için teşekkürler
Ben çalışan kadınların toplumda da daha çok saygı duyduğuna şahit oluyorum tabi şimdi iş var iş var kadın asgari ücretle mi çalışıyor yoksa müdür mü hakim mi kendi şirketi mi var türkiyenin sayılı firmaları var orada mı çalışıyor buna göre değişiyordur belki benim tanıdıklarım genelde iyi yerlerde çalışıyor kadını erkeği titriyor karşısında toplumdan da oldukça değer görüyorlar ama asgari ücretle çalışandan bahsediyorsanız onların pek saygı gördüğünü görmedim zaten ama ekmek kazanılan her iş güzeldir az veya çok onları da tebrik ediyorum bu yorumu okuyan az maaşlı kardeşim varsa bana alınmasın. - +1 yıl
Rica ederim ama yanlışlıkla seçmiştim😁 Evet, çalışan kadınlar da toplumda saygı görüyorlar ama bu çalışmayan kadınların saygı görmediği anlamına gelmez. Neden bilmiyorum ama sadece ev işi yapan çalışmayan kadınlarmış gibi onlar çok değerli görülüyor. Sanırım övmek için övüyorlar birinin diğerinden üstün tutulmasını yanlış bulduklarından dolayı. Bazı insanlar da kadınların çalışmasına karşı olduğu için çalışmayan kadınları savunuyor. Evet, asgari ücretle çalışanlar pek saygı görmüyor çünkü yaptıkları işler genelde itibarlı değil.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
- Ev & Yaşam konusunda 8,4b cevap paylaştı.
u +1 yılçünkü cahil erkek kadının çalışmasını istemez
01 Yorumla- +1 yıl
Evet, doğru ama kadının çalışmasına karşı olmayanlar bile çalışmayan kadınları çok kutsuyor sanki sadece onlar ev işi yapıyor gibi. Gezmenin, keyif yapmanın kutsal ve zor yanı yok.
Ev & Yaşam konusunda 1,4b cevap paylaştı. Ben çalışan kadınları her zaman takdirederim hem ev işi hem çalıştığın yer çok yorucu eş birde keyfine düşkün ise işiniz dahada zor Allah yardımcıları olsun
11 Yorumla- +1 yıl
Amin. Aynen öyle.
+1 yılBu kişilerin sevdiklerini yüceltmesi sen bir işe yaramazsın demezler helal olsun evi ceviriyorsun derler
036 Yorumla- +1 yıl
Kimse sadece sevdiği çalışmayan kadınları yüceltmiyor. Genelde herkes çalışmayan kadınları yüceltiyor.
- +1 yıl
Türk toplumunda böyle değil eziyorlar dövüyorlar aldatıyorlar yapma nolur kadınlar bu ülkede her türlü zorbalıhı yasıyorlar gece melegi güzel nick bulmussun bence gercekci ol kac kişi saol hayatım eline saglık bir tanem bugun gunun nasıl gecti diyor alısveri cıkarmayı gectim yemege cıkartıyor bu dediklerimi yuzde 95 yapmıyor
- +1 yıl
Ben erkeklerin karılarını yücelttiklerinden bahsetmedim. Toplumun çalışmayan kadınları yücelttiğinden bahsettim. Anlamamışsın sen. Senin dediklerin benim dediğimden çok farklı. Ben zaten bu ülkede kadınların zulüm gördüğünü biliyorum ama konu bu değil.
- +1 yıl
Toplum da yüceltmeli zaten ama bu dunyaya göre fazla ülkrmizde cunku dunyada ev işi evde yasayan sayısına bölünür sen anlamadın falan demek tartısma cıkarmak ben sorunuza cevap vermedigim icin üzgünüm ama sorunun cevapı ezilen toplum bireylerini o ülkede korurlar
- +1 yıl
Bunun en basit örnegi dilenciler ay üstlerine baslarında yok diyip acıyıp bizim ülkede yardım ederler ama dunyada onlar harbi evsizdir bizdeki gibi apartman sahibi degil yardım etmezler devlet etsin derler saatlik calıs derler yani toplumda kadınlara acındıgı icin ev isi buyuk iş gozukur yuceltilir dilenciler acındıgı icin yardım edilir diyim münazarayı kazanim =)
- +1 yıl
Sen anlamadın demek tartışma çıkarmak değil. Bu kadar alıngan olma lütfen. Toplum neden yüceltmeli çalışmayan kadınları? Çalışanlar da ev işi yapıyor ama onlar kadar değer görmüyorlar. Çalışmayan kadınlar toplumda ezilmiyor ve onlara değer verilme sebebi ezilmeleri değil sadece onların ev işi yaptıklarını zannetmeleri. Toplumda kadınlara acındığı için ev işi büyük iş görülüyorsa neden çalışan kadınlar da ev işi yaptıkları hâlde çalışmayan kadınlar kadar değer görmüyolar. Konudan bağımsız konuşarak münazarayı kazanamazsın. Herkes ev işi yapıyoken sadece çalışmayan kadınlar ev işi yapıyormuş gibi görülüp onlar yüceltiliyor
- +1 yıl
Ayrıca, kimse kadınlara acınmasına gerek yok. Kadınlar güçlüdür.
- +1 yıl
Cunku ezik görülen calısmayan kadın toplumda onları koruyor dilenci örnegi gibi ezik görünen aslında apartmanı var ama para veriyorlar
- +1 yıl
Birde din toplumu amac kadın köle olsun buda onları yüceltip calıstırmama özgürlestirmeme yöntemi
- +1 yıl
Evet katılıyorum kadınlar güclü dür
- +1 yıl
Çalışmayan kadınlar ezik görülmüyor. Ezik görülseler değer verilmez. Ezik görenleri dövüyolar. Çalışmayan kadına değer vermekle dilenciyi korumak aynı değil. Ben korunuyor demiyorum değer veriliyor diyorum.
- +1 yıl
Peki sence bu degeri kim veriyor hangi toplum kurulus dernek bir veri var mı
- +1 yıl
Toplum veriyor
- +1 yıl
Hangi toplum kim mesela ögretmen olan bir kadın ile calısmayan bir kadını bir tutmayı bırak calısmayan kadını ustun görüyor
- +1 yıl
Türk toplumu. Evet, çalışmayan kadın üstün görülüyor
- +1 yıl
İşte burada acıma var o kahvaltı aksam yemegi ev supurmesi toplama camasır bulasık kocayı mutlu et bide calısma sen ne gerek var diyorlar calısan kadında aynısını yapıyor bide calısıyor bu toplum aman kadın calısmasın eve kapansın baskısı yapıyor
- +1 yıl
Acıma nerde var?
- +1 yıl
Yazık benim türk kadınım kovasının eline bakıyor aldatılsa gidecegi ev yok annesi babası geri almaz dövse polise dese bile adam salınır büyükler araya girer barısılır bunlar hic yok deme ülke kadın cinayetiyle dolu bunlara acımıycaksın kime acıycaksın? Ben evliyim eşim calısır ev isi ben ve 2kızım da yapar herkes özgürdür spora giderler gezerler dayatma onu yapma demel yok su an okuyorlar yoksa calıssınlar hayatı ögrensinler istiyorum ki buyuk kızım 18 yasında bu yaz tatile gitmek istiyorsa benim lokantamda 2 hafta - 4 hafta esimin iznine baglı garsonluk yapıcak yarın benim yasıycagımın garantisi yok hayatı ögrenmek zorundalar özel okul yan gel yat olmaz kısacısı biz topluma uymayan kişileriz
- +1 yıl
Evet, kadın cinayetleri çok var ama konu bu değil. Sadece çalışmayan kadınlar değil çalışan kadınlar da öldürülüyor. Karın çalışıyorsa ne güzel. Güzel bir aile hayatınız var.
- +1 yıl
Çalışmayan kadınları ezik görecek kadar küçük gördükleri sanmıyorum toplumun.
- +1 yıl
Öncelikle güzel yorumun icin teşekkür ederim takdir görmesi calısan kadın iken neden digeri takdir görüyor benim 2 teorim var 1 acıyorlar yaşadıkları cektikleri icin 2 calısmasınlar ellerine güc almasınlar diye yapıyorlar ters psikoloji
- +1 yıl
Rica ederim abi. 2. madde bazıları için geçerli ama birinciyi bilemedim. Sadece çalışmayan kadınlar acı çekmiyor ki. Çalışan kadınlar da var herhangi birinden acı çeken
- +1 yıl
Kadın ne olursa olsun evde bişey yapmadan bile dursa baş tacıdır olmalıdır tabi calısan kadın olarak calısmıyanın takdir görmesi eşime sorsam hangi toplum beni alkıslıcakmıs önce benim seviyeme gelsinler der yani cocuk buyutme ev isleri ve calısma =) benim takdir görmek beklentim yok der bide hipotez yapalım diyelim calısmıyan bir kadınım hayatımda egitim kişisel gelişim yok anca ev işleri cocuk buyutmek var ve kimse beni takdir etmiyor sence bu iyi mi?
- +1 yıl
Kendini ezdiren ve ikinci sınıf konumda yaşamak isteyen bir kadının baş tacı olduğunu düşünmüyorum. Evet, bu iyi. Çünkü taktir edilecek bir şey yok. Bunları çalışanlar da yapıyor. Neden taktir edilsin?
- +1 yıl
İkinci sınıf insan konumunda yaşayan biri taktir haketmez
- +1 yıl
Gencsin emek verip savasıp takdir görmek istiyorsun basarılsrla dolu hayatın olsun bu dediklerin iyi degil ne guzel sohbetimiz oldu insanları 2.6. sınıf görme yapma sen bana şunu söyle calısmıyan kadınları basarılı gösteren arastırma nerede? Toplum diyorsun nerde yayınlanmıs makale belge var mı tek tek sormuslar mı bu olaya nerden parmak bastın
- +1 yıl
Çalışmayan kadınlar başarılı demedim. Başarılı gösteren bir araştırma olduğunu da söylemedim. Sosyal medyada, gerçek hayatta, bu sitede, etrafımda devamlı çalışmayan kadınlara aşırı değer verildiğini görüyorum ve bunu kanıtlamak için makaleye ihtiyaç yok. Ben kendi gördüklerimden bahsettim. Üzgünüm ama bazı insanlar bazı insanlardan üstündür. Astlara hakaret olmasın diye üstlerle astları bir tutmak üstlere hakaret olur.
- +1 yıl
Senin müdürün olucak sen 5. sınıfsın gibi davranması güzel olur mu eminim bunu arkadasın yanında yasamak istemezsin tabiki üst olucak ama saygılı 30 calısanım var hepsine aynı saygıyı gösteririm saygı görmek herkesin hakkı ama aynı maası almazlar maalesef bizim cahil toplumumuz böyle işi bilen işi yapmaz benim de cevremde böyle kişiler yok ben musade etmem mesela pazar gunleri buyuk kızım kahvaltı hazırlar bazen yumurtanın icinde kabuk cıkar kucuk kız baba yumurta bile kıramıyor der hemen araya girerim cabası yeter sabah 7de kalkıp bizim icin ugrasması yeter 1 pazarım var 8de kahvaltıya kalkıyorum yatıp uyuyabilirim ama kızıma saygım var sen haklısın toplum yanlıs yapıyor sen dogrusunu söyle ama kırmadan incitmeden bak yarın 2 kardes hazırlıcaklar oda bende yardım etcem dedi yani basını şişirdim bence fikrim odurki bizim cahil toplumumuz cıkarları icin bunu diyor (akıllı demiyorum) mantıklı biri bile calısan kadını destekler
- +1 yıl
Ben ast olanlar saygı görmesin demedim. İş ortamındaysa herkes saygı görmeli ama toplumda çalışan kadınla çalışmayan kadını bir tutmak çalışana saygısızlık olur. Cahil toplumumuz çıkarları için ne diyor anlayamadım 🤔 Ben zaten haksız yere kimseyi kırıp incitmem. Ben eğer arkadaşımın altıysam bu durumda benden üstün tutulmasından rahatsız olmam. İşte diyorum ya astı üzmemek için üstle astı bir tutmak üste hakaret olur.
- +1 yıl
Hic bir işyerinde calıstın mı ya da ailen ne is yapıyor pardon burdan sormak istemezdim ama özlin kapalı yazamadım istemezsen cevap verme
- +1 yıl
Neden sordun? Konu iş yeri değil. Ben genel anlamda yaptım ast üst ayrımını. İş yerinde yapılsın demedim.
- +1 yıl
Annen calısan olabilir ama bir ortamda calısmıyan komsu daha cok takdir görebilir tekrar kusura bakma
- +1 yıl
Evet, görebilir ama bu yanlış olur.
Sorun değil. - +1 yıl
Evet bunu seslendir heryerde
- +1 yıl
Çalışmayan kadın değersiz olduğu için çalışan kadından daha çok değer görmesi yanlış ama çalışan kadın çalışmayan kadından daha çok değer görürse bu yanlış olmaz çünkü çalışan kadın daha değerli.
- +1 yıl
Evet =)
+1 yılHem çalışıp ev işi yapanın dırdırı bitmez.. "bir kerede sen el at noolmüş"
01 Yorumla- +1 yıl
Bitmemesi gayet normal. Çünkü iki tarafta çalıştığı için işlerin birlikte yapılması lâzım yoksa adaletsizlik olur.
+1 yılBence tam tersi. Bi insan ev hanımı diye ekstra saygıyı değeri haketmiyor ki😂 işi ne yapsın.
03 Yorumla- +1 yıl
Yoo, tam tersi değil. Çalışmayan kadınlar aşırı değer görüyor. Hatta onlar için maaş dilenenler bile var ama çalışanlar da ev işi yaptıkları hâlde kimse onlar için maaş dilenmiyor. Tabii ki ev hanımı diye ekstra saygı haketmez çünkü ev hanımının değeri yok.
- +1 yıl
Kim onlara niye maaş versin ki kendi pisliğini süpürüp aç karnını doyurdu diye mi?
- +1 yıl
Aynen öyle. Verilmemeli. Saçmalık çünkü. Zaten kocalarından para alıyolar boş yere.
+1 yılGenellememek lazım bence
04 Yorumla- +1 yıl
Neyi?
- +1 yıl
Yani çalışan kadınlara da çok değer veriyor erkekler, bunu kastetmiştim
- +1 yıl
Sadece erkeklerden bahsetmiyorum. Genel olarak kadın-erkek farketmeksizin Türk toplumunda çalışmayan kadınlar değersiz oldukları hâlde, çalışanlar da ev işi yaptıkları hâlde çalışmayan kadınlara çalışan kadınlar bile ev işi yaptıkları için değer veriyor ama ev işlerini çalışanlar da yapıyor. Çalışan kadınlara da çok değer veriyor erkekler ama toplum çalışan kadınların değersiz olduğunun, çalışanların da ev işi yaptığının farkında değil. Bu demek istediğim. Çalışmayana değer vermeyi sadece çalışana değer veren az var
- +1 yıl
Bak doğru bir genelleme yapayım sana madem Türk toplumundan bahsediyoruz; Türk toplumu cahildir.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat