Merhaba dostlar.. Biz eve gireli 2 ay olacak. Ev girdiğimizde yeni boyanmıştı. Henüz havalar sıcaktı. Yağmur durumu yoktu. Evde haliyle temiz görünüyordu tutarken yeni boya olduğu için. şu an evi görseniz her yer dökülüyor. Emlakçı ile de görüştüğümüz de sadece bir alanda komple bina da sorun olduğunu onun dışında hiçbir yerde sorun olmadığını söylemişti. Ama şu anda hem duvarlar hem tavan resmen yerlere dökülüyor. Biz bu evden derhal çıkmak istiyoruz. Ve bu ev için de bizden 8000 kira 8000 depozito ve 8000 komisyon alındı. Ayrıca nakliyeye de 8000 küsür para verildi. Esyalar için araç büyük eşya asansörü kullanıldı. Biz bu evden çıkmak istiyoruz ama bir ton zararımız var. Ev sahibi evi tamir ettireceğini söylüyor ancak bir kaç. kere bakıldı edildi. Ev daha da kötüye gidiyor. Biz bütün zararimizi isteyebilir miyiz? Taşınmak istiyoruz verdiğimiz parayı alabilir miyiz? Yardımcı olur musunuz nolur pskolojimiz bozuldu..
Ev rutubetli çıktı ve bir ton masrafımız oldu. Verdiğimiz paraları geri alabilir miyiz?
Seninle aynı sorunu yaşıyorum şu sıra. Bir ay önce yeni daireye taşındım. Sıfır bina ve pürüzsüz şekilde güzel bir daire olduğu için taşındım. 26 + 26 + 26, yani toplam 78 bin TL giriş masrafım oldu. Ev çok güzelken birden yağmurlar sonrası bu rutubetler olmaya başladı. Üstelik en üst 2 kat.. Dün ev sahibiyle iletişime geçtim ve yaptırmasını, tesisatlara kadar da kontrol edilmesini söyledim. Büyük ihtimal çünkü su tesisatında bir kaçak var. Bu kadar olması imkansız çünkü. Bugün gelip bakacaklar bakalım.
Ev sahibiyle bu sorun dolayısıyla çıkacağını söyleyerek anlaşman gerek. Vicdanlı biriyse alırsın paranı. Dava işiyle olacak iş gibi değil çünkü. Kaç sene sürmesini geçtim, bir de ev sahibi zaten yaptırıyorum diyerek işin içinden çıkabilir tahminimce ama emin değilim. Araştırmak lazım.
yasal yollarla alabilirsin kusurlu malı (evi) kusursuzmuş gibi gösterek kiraya verdiği için alıcıyı yani kiracıyı yanıltma suçu işlediği için ama uzun sürecektir. Fakat durumu belediyeye bildirirseniz şayet belediye binada da kusur bulursa derhal yaptırılması için baskı uygulayarak gerektiğinde de cezai işlem uygulayarak yaptırabiliyor
bu hasarlar ve sebep nedeniyle sözleşmenizi fesih hakkı doğuyor, başka bir adrese taşınabilirsiniz. eşyalar sizinse tabi tekrar nakliye masrafı olacak, ama burası zaten extra masraflar çıkaracağından aynı sonuca varır.
Yasal süreç ile sorunu çözmeye çalışırsan kısa vadede bir faydası olmaz ev sahibi ile görüşmen hatta onu eve çağırıp durumu göstermen daha faydalı olacaktır. Sorunu çözecek kişi ev sahibi bence...