Devlet bankalarından ziraat vakıf herhangi birine götür alırlar değişim yaparlar. Ama bankamatikten olmuyor geri atıyor istediğin kadar yapıştır denedim yemiyor😹🤷♂️
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
SDJSJDJS “yemiyor” 😂 Öyle yapayım o zaman, zaten böyle şeyler benim başıma gelir 🥲
Türkiye'de maalasef geçerli bu kadar değerli bir ülkeyiz bu kadarda degersizliklerimiz var bankaların bu tarz paraları alıp yerine yenisi vermesi lazım ayrıca bu bir nebzede eğitimle alakalı bir durum paraya verilen değerlede
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet oda var, bankamatiğe atsam bankamatik alır mı düşünmekteyim sdjsd. burada paralar çok dandik, hemen yırtılıyor falan ama dediğiniz gibi para değerli, her şey o kadar uçuk ki
ben oturup ağlardım çünkümsüğ param çok kıymetlidir bir kere eşofmanımın cebinde 200₺ unutup makinayı çalıştırdım ve kapak açılmadı doğal olarak bu yüzden makinanın karşısında ağlayacaktım 😂😂😂😂😂
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Neee? Eridi mi? Sdjsjdjs İkiyüz çok para, umarım bir şey olmamıştır, kullanmışsınızdır? 🥺
paralar kullanılan maddesi ile suya dayanıklıymış hemen google amcama bakmıştım sonra çıktığında zerre yıpranmamıştı 😀 aksine mis gibi tertemiz olmuştu
Eskimiş ve yıpranmış banknotlar nerede ve nasıl değiştirilebilir?
Yazıları okunmayacak şekilde kirlenmiş, yıkanmış, boyanmış, yanmış, yırtılmış veya çeşitli sebeplerle eskiyip yıpranmış, değeri belirlenebilen tam banknotlar ile yüzeyindeki eksiklik %50'den az olan banknotlar, yazılı değeri üzerinden başa baş olarak; tek parçadan ibaret olmak kaydıyla yüzeyindeki eksiklik %50 olan banknotlar yazılı değerinin yarısı üzerinden yenileriyle değiştirilebilir.
Yüzeyinin yarısından fazlası eksik olan banknotlar ise değiştirilmez.
Eskimiş, yıpranmış veya kısmen fiziki parça kaybına uğramış banknotların, doğrudan Merkez Bankası Şubeleri, Ziraat Bankası veya diğer banka ve özel finans kurumlarının şubeleri aracılığıyla değiştirilmesi mümkündür.