+1 yıl
Zaten orada yaşıyorum benim güzel vadim

04 Yorumla
Soran+1 yılCok sanslısın
- +1 yıl
Evet hayatımın son 4 senesi şans dolu oldu tüm iyi insanlara tavsiyemdir
Soran+1 yılGüzel önerim için tesekürler
- +1 yıl
Rica ederim
En İyi Cevaplar
+1 yılYaşardım en azından benim bildiğim köye göre konuşacağım çok güzel ve huzurlu özledim o güzel manzarayı gece yıldızları izlemeyi dingin bahçede oyalanmakta güzel oluyor fakat zor yönleride kışın köyler buz gibi oluyor sürekli elektirik gidiyor doğal gaz yok hastane ulaşımı zor bir saatten fazla sürüyor gitmesi gelmesi 3 saatti bulur market bile yok her şeyi idareli kullanmak gerekli cünkü köyde pahalı eğitim imkanı zor ayrıca köyde iş imkanlarıda yok ve benim bildiğim köyde yabancı kişilerde coğaldı yani kafana göre cıkıp gezemezsin sürekli araba köpekler saldįrıyor canımı zor kurtardım yani vede köydeki yapılan işlerde bana göre değil anca şehirde gibi olursan özünde sunulacak imkanlar çok önemli ki şehride özlersin
03 Yorumla- +1 yıl
Zoe yönlerini göz önünde bulundurunca nasıl bir yer olduğuna bağlı şehire yakın modern manzaralı ise olabilir berbat bir ortamsa nope
- +1 yıl
Zor**
Soran+1 yılkısın 5 kişi filan oluyormus evdende pek cıkamayı sevmiyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılAh ah soru tam benlik. Sevdiğim kşii köyde yaşıyor Evlenince de oraya ev yaptırcam orada yaşarıs diyor. Köyde yaşar mısın dedi bana ben de şehirliyim tabi nasıl alışırım diye düşünsem de onu çok seviyorum. Yaşarıs dedim. Ama annesinin yanına ev yaptırıyor tek sıkıntı bu. Peki ben napcam. Soru sevdiğiniz kişi için annesinin yanına yaptırdığı evde yaşar mıydınız olsaydı ne derlerdi bu millet acaba. Çaresizim ya. Annesi ya her şeye karışırsa özelimiz olmazsa diye. Tek sıkıntı o. Ben de yaşarım onunla her yerde.
02 Yorumla
Soran+1 yılbu konuları en basta konus
Cevap sahibi+1 yılNasıl konuşayım kararını vermiş yaptırıyor annem karışmaz diyor. Şehirdr dururumum yetmes diyor. Ve ben de çok sevdiğim için bişi diyemiyorum.
Köyden köye değişir İnterneti iyi çekmiyorsa merkeze çok uzaksa olmaz ama arabaya bindiğim de 15 dk sonra marketler, bankalar, mağazalara ulaşıyorsam neden olmasın tabi aynı zamanda iyi bir gelirimiz olmalı köyde yaşamak için de para lazım
02 Yorumla
Soran+1 yılKüçük bir kasabanın köyü internet ve gelir iyi 13 bin tl magasın var
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
93Cevap
- Ev & Yaşam konusunda 8,2b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet tabi ki de taşınırdım sevgilim olsun da yer yere giderdim onunla
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet siz köyleri ne sanıyorsunuz her imkân var artık.
Altında araban varsa istediğin yerede gidebilirsin.
Ulaşımın kolay olduğu zamanda yaşıyoruz.
Ayrıca doğal hayatı tadan birisi şehrin gürültüsünü pisliğini kalabalığını çekemez.
Mis gibi kuş sesleri doğal yiyecekler ve müstakil evde yaşamayı tercih ederim.
Evede hayvan gibi bir ses sistemi kurdum.
Kimse sesi kıs diye duvar yumruklamiyor.
Özgürlük resmen, cafe sinema eglence mekanlari vs zaten iki adım ötemde var değdigim gibi arabaya atlayıp gidiyorum çok canım çekerse 🤷🏻♂️12 Yorumla
Soran+1 yılköylü sehirlin efendisidir
Cevap sahibi+1 yılKimse kimsenin efendisi değildir.
Her birey değerlidir.
Herkes işini yapsın kimse kimseyi hor görmesin yeterli. 👍
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu hükümet köyleri öldürdü! Köylerde hayat yok! Akrabalarımın bir kısmı köylerde yaşıyor yaz aylarında ziyaret ediyoruz sanki 30 yıl geride yaşıyorlar.
- Turkcell dışında hatlar zor çekiyor.
- turk Telekom sabit hat vermiyor
- sular aralıklarla kesiliyor
- her gün elektrik gidiyor
- bi eğlence merkezi vs hiç bir şey yok
- bakkallar, dükkanlar çok pahalı
- is imkanı yok sadece tarlanda çalışıyorsun kendi tarlanın kölesisin
- disaridan yemek yeme şansın kısıtlı ve oldukça pahalı!
daha bunlar benim gördüğüm sorunlar daha görünmeyen ne sorunlar var Allah bilir.
Köylü milletin efendisidir!
diyen Dünya liderinden köylüyü yandaşlarına köle eden sahte dünya liderlerine. Ülke, köyler cok kötü halde…
20 Yorumla
+1 yılBütün konforlarımı karşılıyorsa çamaşır makinesi bulaşık makinesi internet vesaire işte yani şehirde ne imkanım varsa hepsi varsa evin içinde tabii ki isterim bahçesine tavuk da koyarız domatesimizi biberimizi salatalığımızı ne bileyim ben ufak tefek şeylerimizi de ekeriz güzel olur ya
21 Yorumla
Soran+1 yılAvantajıda var zorluklarıda var
Zorlukları
soguk
Elektirik kesintişi
Böcek
Avantj
Gelir düzeyin yüksek olması
+1 yılşu an bunu ben yaptım, İstanbulun en temiz yerinden taşındım.
Trabzobdayım şu an fakat henüz kimse çıkmadı karşıma
Bağ, bahçe tavuk hepsini aldım çok şükür12 Yorumla
Soran+1 yılHayırlı olsun
- +1 yıl
Thanks
+1 yılKöyde yaşarım ama köy işlerini yapacak biri olursa 😂😂
23 Yorumla- +1 yıl
Çocukluktan orada büyüsem yaparım ama ben ne anlarım tarladan ne anlarım inekten tavuktan
Soran+1 yılAlısırsın
- +1 yıl
Yok öyle alışmakla olmuyor işte eşimde anlarsa anca yani çünkü ben hiç bilmiyorum
Sevdiğim kişi benim isteklerim önem vermiyorsa o kişiyi artık sevmem. Yaşadığın yeri belirlemek öyle önemsiz ve küçük bir olay değil. Ödün verecek şey var, vermeyecek şey var.
20 Yorumlateoride güzel ama pratikte insanı çileden çıkarabilir. şehir yaşamından köy yaşamına geçerken nelerden fedakârlık edinileceği göz önünde bulundularak iki kez düşünülmesi gerekilen karadır.
20 YorumlaHayat bana biri için kendi isteklerinden ve hayatından asla fedakarlık yapmaman gerektiğini öğretti, şayet bu hayat bana iyi gelecekse elbette, sadece birini mutlu etmek içinse asla...
10 Yorumla
+1 yılKöy yaşamını sevdiğim için evet. Ara ara gidip büyük dedemin evinde köyde kaldığımdan 😊
20 YorumlaSizler köyü ne sannediyirsunuz. Koy deyiyince koyluyu köyü tepeden bakiyo toplumun geneli. Bende şehirde yaşayan insanlara acıyorum. Robot gibi sürekli iş aile akraba komşu ilişkileri yok. Kimse kimseye güvenmiyor, kadın kocasının koca karisinin ne yaptigini bilmiyor, hele cocuklari ne ortamda kimle gezip tozuyo. İnsanlara ne edep ne saygı var herkes para hırsında genelde. Şehir dekiler 3,5 ayda bir restoranta, avm ye gider onuda stroyi yapar. Valla koy ilçe yani küçük yerlerde hayat var
02 Yorumla
Soran+1 yılKöyde yasayıp onlardan daha fazla para kazanıyoruz
+1 yılKöyde yaşıyorum ve insanların boş laflarını kaldıracak kafa kalmadı bende 😂😂
İğrenç dedikodular çıkıyor bu hiç güzel değil dağ evini tercih ederim kimsenin olmadığı bir yer ya da hergün gelemeye üşenecek bir uzaklık isterim 😁
Hayvanları severim ama bakamam 😂04 Yorumla
Soran+1 yılKısın 5 kişi filan kalıyor yazın doluyormus sadece
- +1 yıl
Yazın zaten köy güzel 😁
Soran+1 yılİstanbul gibi araba cekmeye yer olmuyormus
- +1 yıl
Sorma 😁
Evet
ben koyluyum zaten sonradan şehire taşındık biz
12 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun sana. Ben köylüyüm dedin ya ondan diyorum. İster sehire göç edelim ister tam tersi. Köylü milletin efendisidir. (yav. Atatürk) üreten iş gücüdür. Toprağın yeryüzündeki dilidir. Üretkenliğin yapı taşıdır. Köylüyüm demekten iğrenen insanlar var sanki anası pariste parfüm kokularının içinde doğurdu. Boş zamanında kitapta okuyorsan sana iki kere helal olsun.
- +1 yıl
@Surprisebox_42 teşekkür ederim
Kitap okumayı pek sevmiyorum
Bunda utanilcak bişi yokki başka insanların söylememesi çok tuhaf
Bide fakir zengin ayrimida var
İşime düzenime uyuyorsa elbette taşınırım köy gibisi var mı bee😁
10 Yorumla
+1 yılSırf seviyorum diye istemediğim herhangi bir yerde onun için yaşamam bu beni mutlu etmez çünkü ve beni mutlu etmeyen bir şeyde bende sevdiğim insanı mutlu edemem..
10 YorumlaKöy hayatını seven biriyim ama tamamen yaşayabilir miyim emin değilim. Yanımda sevdiğim insan olunca zorlanacağımı düşünmüyorum ya..
10 YorumlaBen zaten özümde köylüyüm, köy ortamı herkese hitap etmez çocukken mesela balık tutmaya giderdim kışın kar yağınca yolculuk yapardım ne bileyim işte sobanın başında yağmurlu bir günde elektirikler gidince duvara vuran sobanın ışığı sokak lambaları yokken dolunayın mahalleyi aydınlatması ama yaşım ilerledikçe çok sıkıcı gelmeye başladı şu an İstanbul hariç büyük şehirler daha makul geliyor oralarda da mutlaka bir ilçede yaşıyorum yani köy bana göre değil.
00 YorumlaSeven sevdiği için her şeyi yapar. Ya da önce sevmek ne ifade ediyor onu konuşmak lazım. Öyle bedavaya sevmek olmuyor. Fedakarlık, vefakarlık, cefakarlık her türlü şeye katlanma
00 Yorumla
+1 yılBen 15 yaşıma kadar şehrin merkezinde yaşadım sonra lüks siteler yapılmaya başlayınca gittik köye internet hızı biraz düşük şehre göre ama geri kalan her şey güzel ama sevdiğim için köye gitmem ya
00 Yorumlaİş imkanlar varsa tabi ki öncellik geçim kaynağımız olur yerin önemi sadece bundan ibaret olur eğer ki ben eşime bir erkek olarak maddi olanak sağlayamaz isem tabi ki durmam.
00 Yorumla
+1 yılSevgilim köyde yaşıyor bu soru biraz korkuttu beni ben kabul eder miyim diye eğer böyle bir teklifi olursa
04 Yorumla
Soran+1 yılİyi yöneride var kötü yöneride var
- +1 yıl
İyi ve kötü yönlerini sayabilir misin rica etsem gerçekten ihtiyacım var
Soran+1 yılYerden yere değisir
İyi sehre göre gelir durumun dahs iyi
Ses gürültü yok
KÖTÜ YANI
soguk
Böcek
Sehirden uzaklık- +1 yıl
Durumları çok iyiymiş.
ses gürültü olmaması beni cezbediyor ama köyde çok iş oluyor ve ben böyle bir hayat istemiyorum ayrıca mesleğimden dolayı orada yaşayamam eminim sevgilim de istemez o da benim gibi sağlıkçı çünkü
Tam flörtümle horozu olan bir bahçe kedisi olan bir ev hayali kuruyorum dedikten sonra bu mesaj geldi. Len dinlemeyin telefonumu.
01 Yorumla
Soran+1 yılAlgoritma cozmüşünüz
Sonra dalında domates salatalık cilek cagla kayısı elma severler sonra serpme diye adlandırılan köy kahvaltısına özenirler ardından birde foto 😄 ben ilcedeyim çiftcilik yapıyorum köy hayatını dogayı hayvanları seven bir es adayı bulmadan evlenmem.
00 Yorumla
+1 yılHayır ama gerçekten mal varlığım çok iyise köy olmasada doğa ya yakın bir yerde yaşamak isterdim şehir kalabalığı gerçekten insanı çok yoruyor
02 Yorumla
Soran+1 yılKöyde yasayanlar bizden zengin oluyor
- +1 yıl
Yani bazıları öyle
+1 yılŞehir hayatına alışkınım bu yüzden taşınmam. Alışkanlıklarımdan kolay kolay vazgeçen biri değilim, hele ki bir kişi için asla vazgeçmem.
10 YorumlaDenerim ama pek bana göre mi emin değilim :D Doğma büyüme İstanbul 3 kuşak köyümüz yok ne nedir bilmem
00 Yorumla
+1 yılNe kadar sevdiğime bağlı. Eblenecek kadar sevmişsem zaten taşınırım. Ki öncesinde illa ki konuşulmuştur konu.
00 YorumlaNeden benim sorduğum sorulara karşı hep aynı şeylerle karşılaşıyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılHadiya
+1 yılAsla şehir çocuğuyum köy adetlerini hiç sevmem tiksinirim zaten 1 gün gidiyorum yılda oda kurban bayramı için
00 Yorumla
+1 yılEvet taşınırım hatta mümkünse sevdiğim kişi köye taşınalım desin. Kalabalıktan bunaldım ben
10 Yorumlaköyde yaşamak şehre alışkın biri için zor. 1 ay güzel gelirde sonra zor.
11 Yorumla- +1 yıl
@Lady_Elly sıkıcı olur
+1 yılAçıkçası istemem. Koyu seviyorum ama gezmek için güzel.
10 Yorumla
+1 yılSevdiğiniz insanla birlikte yaşayabildiğiniz sürece istediğiniz yerde yaşamanız mümkün.
Hayattaki maddi şeyler her iki tarafın da çabasına bağlıdır ve yaşam koşulları her iki tarafın çabasıyla birlikte değişebilir.11 Yorumla
Soran+1 yılHım
+1 yılKöy hayatı güzel bende seviyorum. Sevdiğim için değil ben sevdiğim için taşınırım.
00 Yorumla
+1 yılKöye tayin isterim eğer çıkarsa tasinirim veya okulumu köye ald8rırım
00 YorumlaEskiden olsa herşeyi yapardım şimdi hiç bir şey yapmam...
00 Yorumla
+1 yılSevdiğim yanımda olduktan sonra her yerde yaşarım onunla yeter ki o yanımda olsun🥺❤️
00 Yorumla
+1 yılSevdiğim nereye ben oraya
Götürsün beni gittiğii yeeeeerreeeeğ00 Yorumla
+1 yılSevgi ve ilgi devam edecek huzurlu olacak isek evet
00 YorumlaKöy hayatını ben seviyorum, sanırım benim için problem olmazdı.
00 YorumlaÇocukluğum köyde geçti fakat adapte olacağımı sanmıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTürkiye'nin köylerinde değil ama İngiltere'nin köylerinde yaşardım.😍😍 Hayvanları zaten çok seviyorum, hiç yok demezdim ben.
02 Yorumla
Soran+1 yılTürkiyede daha rahat
Cevap sahibi+1 yılNeden daha rahat anlamadım?
+1 yılBen zaten doğal yaşamı seven birisiyim. Seve seve taşınırdım 😅
00 Yorumlatabiki de ben sevgidim icin almanyaya geldim herkesi braktim ardimda bu almanya degil de bir kov olsa yine gideerdim
10 YorumlaZaten köyde yaşıyorum 😄
16 Yorumla
Soran+1 yılHadiya zorlukları neler
- +1 yıl
Yani ben bir zorluğunu görmedim hatta şöyle Bi kaç sene ailemden ayrı tek şehir hayatı yaşadım o apartmanlar üstüme üstüme geldi köye döndüğümde nefes aldığımı hissettim Bi defa herkesin evinde muhakkak tartışma yaşanır köyde aman üst kat duymasın aman şikayet olmasın gibi sorun yok kendi evim heryer müstakil ev birbirine dayanışmayla bakan insanlar mevcut şu an bahçemde kahve keyfi yapıyorum ve birde araba sesidir korna sesidir gürültü kirliliği hiç yok deprem olsa aman naparız nereye kaçarız derdi yok her açıdan huzur ya şehire göre kötü değil çok çok artısı var zten altında araban varsa cebinde paran varsa gezmelik şehir iyi bence o zaman heryer senin ama yaşamak için köy kesin karar
- +1 yıl
Birde burdaki yorumlarda aldığım izlenim köydeki iş hayatı bu arada muhasebeciyim inek bakmıyorum tarlamız var ama tarlada çalışmıyorm kendi aracımla gidip geliyorum işe araç olmasada her saat başı otobüs mevcut zaten köy dediğin heryer bi şehir e Max 20 km köy diyince insanların aklına inek ya da tarla gelmesine şaşkınım benim gibi ne arkadaşlarım var yahu kız doktor ama köyde yaşıyor 😅😅
Soran+1 yılKüçük bir kasabanın köyü küçük seyler yap bilirim köy hayatı ban dah rahat geliyor
Soran+1 yılCobanın geliri sadece 13 bin tl
Gerçekten sevdiğim birsiyse Cehennemde bile yaşarım😂
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKoy gerçekten güzel bi yer fakat ben köyde yasıyorum inan köyden sıkıldım şehirde yaşamak isterim
00 Yorumla
+1 yılKöyün havası yaşanması falan güzel ama köy işleri çok yorucu oluyor köy işleri varsa bende yokum derim çünkü küçüklüğümden beri bıktım galiba 😀😀başta sorarım tabiki bunları sonradan sorun çıkmaması icin
00 YorumlaBen köye taşındım işler için kız arkadaşım gelmek istemedi ayrıldık. Madem sevgi aşk önemli olan nerde olduğu farkeder mi sonuçta onun işi için başka yere gitmesi gerekseydi ben onla giderdim hayal kırıklığına uğramıştım
00 YorumlaKüçüklükten beri köydeyim ailem burada lakin üniversite yolculuğum var. Şehirde kalırım ve bu benim için daha iyi eşim de ilerde isterse tatil yapmak için geleceğimizi düşünüyorum:)
02 Yorumla
Soran+1 yılKırgızmısın
Şehir hayatını sürdürecek gereksinim yok ise köyde yaşamayı tercih edebilirsiniz.
00 Yorumla
+1 yılNe kadar sevdiğine bağlı bence. Ama bazen ne kadar sevsen de o köye gittikten sonra pişman da olabiliyorsun. Alışkın değilsen direkt reddetmeni öneririm.:)
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam
+1 yılNe kadar sevsem de köy olmaz çünkü benlik değil orası
10 Yorumla
+1 yılYaşardım nerde mutlu huzurlu sevdiğimle olacaksam oraya giderim
10 YorumlaEvet taşınırım köy hayatından daha iyi hayat mı var
11 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAh eşim bi he dese bu gün yüklerim eşyaları yola çıkarım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır. Böcek korkum çok büyük. Sırf bu yüzden pikniğe bile gitmem
00 YorumlaKöyüne göre değişir, köyden şehre gelenlerden şunu duydum " biz hergun kavga etmekten bıktık, o yüzden buraya geldik"
00 YorumlaSevgimi onu yaptiracak kadar kazandiysa evet , ama köy isleri falan cok sevmedigim icin pek zor olurdu
00 Yorumlaeğer geçimimiz iyi olacaksa taşınırım köy havası çok güzel
02 Yorumla
Soran+1 yılKöyde gelir düzeyi yükseliyor parayı kontrol etmeyi becerisen sehirden dah iyi gelirin oluyor
- Devamını Gör (116)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat