Bence dünya genelinde en büyük çevresel sorun iklim değişikliği ve küresel ısınma, bu iki sorun dünya genelinde hava sıcaklıklarının artması, deniz seviyelerinin yükselmesi ve çevresel felaketlerin artması gibi ciddi sorunlara neden oluyor. Bilimsel çalışmalar, bu sorunların insan faaliyetlerinin bir sonucu olduğunu gösteriyor. Özellikle, fosil yakıtların kullanımı, sanayileşme ve ormansızlaşma, sera gazı emisyonlarını artırarak küresel ısınmayı hızlandırıyor.
Küresel ısınmanın etkileri, dünya genelinde hissediliyor. Kutup buzullarının erimesi, deniz seviyelerinin yükselmesine ve kıyı bölgelerindeki insanların yaşamını tehdit ediyor. Ayrıca, sıcaklıkların artması, daha sık ve şiddetli hava olaylarına neden oluyor. Kuraklık, seller, orman yangınları ve kasırgalar gibi doğal afetler, insanlar ve diğer canlı türleri için ciddi bir tehdit oluşturuyor.
Bu sorunların çözümü için, fosil yakıtların kullanımının azaltılması, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artırılması ve sera gazı emisyonlarının azaltılması önemlidir. Ayrıca, ormansızlaşmanın durdurulması, sürdürülebilir tarım ve gıda üretimi, çevre kirliliği ile mücadele ve iklim değişikliği ile mücadele edilmesi gerekiyor.
Sonuç olarak, küresel ısınma ve iklim değişikliği, dünya genelindeki canlı türleri ve insanlar için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Bu sorunların çözümü için, küresel düzeyde işbirliği gerekiyor.
Yazdığın şeylere katılıyorum ve insanların bencil olması ekosisteme zarar vermesi en büyük sorunlardan biri. İnsanların varlığı zaten problemin en büyük kaynağı.
Bence en büyük sorun algı. Eğer insanlar dünya tarihini ve oluşumunu izlerse şunu görecekler. Hareketli bir yer kabuğu üzerinde harekli bir gökyüzü var. Dünya bir anda bir patlamayla ozon tabaksının fazla aşınması buzul erimeleri vs vs nedenini bilemeyeceğiz bir çok nedenden dolayı bizlerin tamamını yokedebilir aynı dinazorlara oldugu gibi. Bunun farkında değiliz. Dünya kendini farklı bir evreye soktu bu evre bizi muhakkak yok oluşa sürükleyecek kaçamayız ancak önlem alıp kurtulabilirz. Bunlardan başlıcaları seninde değin gibi kirlilik ve ozon tabakasının etkilenmemesi için yeşil alanları çoğalması ( tabi hepsi küresl ısınma vb olaylar
eklemek isterim dün bir belgesel seyrettim okyanuslarla ilgili. Biliyorsunuz deniz canlıların hayatta kalması diğer canlılar içinde büyük bir etken (resifler, kuşlar diğer balık türleri vs) Belgeselin konusu okyanuslardaki plastik atıkların nereden geldiğini araştırma üzerineydi. Araştırma sonucu şöyle bir yolsuzluk buldular aslında okyanus kirliliğindeki %46 oranla zarar veren atıklar balıkçıların atıklarıymış. Ancak bunu daha önce hiçbir yerde duymadık. Neden duymuyoruz diye bir araştırma yaptıklarında doğayı korudugunu idda eden şirketler aslında büyük balık şirketleri tarafından kuruldugunu devletlerin bunlara fon sağladıgını bu oranda giderse 100 yıla tamamen doğanın yok olacagını açıklıyor. Yani o doğayı koruma şirketlerine falan kesinlikle inanmayın. Belgeseli netfilixte izleyebilirsiniz www.netflix.com/.../81014008
Ben normalde bu soruya cok uzun cevap yazardım.. soru bayagı guzel ama havamda degılım... ben gelecegın en buyuk sorununun tatlı su havzalarının daralması olacagın dusunuyorum... yagısların azalması ve kuraklık bunun temel etkenı tabııde tatlı yer altı sularını ıyı degerlendıremıyoruz ınsanlık olarak... en buyuk sıkıntı susuzluk olacak
Bence cahillik olabilir ya da insanların dünyayı kirletmesi ve dünyaya kötü bir gelecek bırakmaları çünkü giderek dünya daha yaşanılmaz bir yer haline gelmeye başlıyor.
Kesinlikle kirlilik dünya geneline baktığımızda milyarca insanın günlük atığı o kadar fazla ki yalan olmasın bir tane okyanusta Türkiye büyüklüğünde bir çöp adası oluşmuş. İşin kötü yanı bunu kontrol altına da alamıyorlar
Tabi bir de safsatadan ibaret bir geri dönüşüm olayı var sanki her plastik buna uygunmus gibi üreticilerinin suçu tüketicilere yükleniyor ve insanlar ahlaktan yoksun bu konu da kirliliği ayyuka çıkartıyor
En büyük sorun bencillikten kurtulup sadece yaşama endeksli toplum olmamız gerek , sonrasında insanlar yaşar sonsuza kadar yani Güneş sisteminin ömrü kadar.