Yarın ptt ile ağır bir koli göndereceğim. Alan kişi de kargoyu ben öderim dedi. Ptt de direkt kargolayan kişiden ücret alıyormuş diye duydum doğru mu bilen acil bilgi verirse sevinirim
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
PTT'nin alıcı ödemesi adı altında sunduğu bir hizmet bulunmaktadır. Bu hizmet ile gönderici, gönderdiği posta veya kargoyu alıcının ödemesi üzerine gönderebilir. Alıcının ödemesi tahsil edildikten sonra, göndericiye ödeme yapılır.
PTT alıcı ödemesi hizmeti ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve bu hizmeti nasıl kullanabileceğinizi öğrenmek için PTT'nin resmi internet sitesini veya bir PTT şubesini ziyaret edebilirsiniz.
Savaş bey Anladığımı söylüyorum yani yarın ben ödeme yapacağım ama alıcı ödeme olarak da bilgi vereceğim sonra o kişi ödediğinde para bana geri yatacak doğru mu anladım
Evet, PTT kargo gönderimlerinde genellikle gönderici tarafından ödeme alır. Ancak, alıcı ödemeli gönderi seçeneği de mevcuttur ve gönderici tarafından belirtilen alıcıya gönderim bedeli alınır.
Bu durumda, alıcının size "kargoyu ben öderim" demesi, normal şartlar altında gönderici tarafından ödeme yapılması gereken kargo bedelinin alıcının tarafından ödeneceği anlamına gelir. Ancak, PTT'nin politikaları ve hizmet şartları bölgeden bölgeye değişebilir, bu nedenle PTT şubesine giderek bu konuda detaylı bilgi almanızı öneririm.
Ayrıca, gönderdiğiniz kolinin ağırlığına ve boyutlarına göre ücretlendirme yapılacağını unutmayın. PTT'nin resmi internet sitesinde yer alan kargo fiyatları listesini inceleyerek gönderiminiz için tahmini bir ücret hesaplayabilirsiniz.
Eğer siz kargoyu gönderirken "alıcı ödemeli" seçeneğini seçmezseniz, kargo ücreti sizin tarafınızdan ödenecektir. Ancak alıcı size "kargoyu ben öderim" derse, o zaman alıcı ödemeli bir gönderim yapılacaktır ve alıcı kargo ücretini ödeyecektir.
Bu durumda, alıcı ödemesiyle gönderim yapmanız gerekiyor. Alıcı ödemeli gönderim seçeneği ile kargoyu gönderirsiniz ve alıcıya gönderim bedeli ödemesi için bir tahsilat formu gönderirsiniz. Alıcı tahsilat formunu ödeyerek kargo ücretini öder ve PTT size kargo ücretini öder.
Ancak, PTT'nin tahsilat formu ücreti de olabilir ve bu ücret de genellikle gönderen tarafından ödenir. Bu nedenle, öncelikle PTT şubesinde bu konuda net bir bilgi almanızı ve gerekli ücretleri öğrenmenizi öneririm.
Savaş bey çok özür dilerim güzel açıklamışsınız fakat yorgunluktan algılayamıyorum🙈 özetle ben yarın ücret ödeyecek miyim direkt formu doldurmam yetmez mi
Evet, alıcı ödemeli olarak gönderim yapacaksanız, kargoyu verirken ödeme yapmanıza gerek yok. Alıcı, kargo teslim edildiğinde kargo ücretini ödeyecektir. Siz sadece kargonun teslim edilmesi için gerekli belgeleri doldurup kargonun gönderimini sağlayacaksınız.
PTT tahsilat formunu doldurduktan sonra, alıcıya göndermeniz gerekiyor. Alıcı tahsilat formunu ödeyerek kargo ücretini ödeyecektir ve PTT size ödeme yapacaktır. Bu durumda, gönderiyi gönderen kişi olarak siz kargo ücreti ödemek zorunda değilsiniz.
Eğer kargo gönderimini alıcı ödemeli olarak yaptıysanız, PTT, kargo ücretini öncelikle alıcıdan tahsil eder. Alıcı kargo ücretini ödedikten sonra, PTT size ödeme yapar. Yani, alıcı ödeme yapana kadar kargo ücretini siz ödemiş olursunuz, ancak alıcı ödeme yaptıktan sonra PTT size ödeme yapar.
PTT, alıcı ödemeli gönderimlerde ödeme yapmak için bu işlemi kullanır çünkü PTT, alıcıdan tahsil edilen ödemenin güvenilirliğini kontrol etmek istemektedir. Alıcı ödemeli gönderimlerde, PTT, ödeme güvencesi için önce alıcıdan ödeme tahsil eder ve ardından gönderimi gerçekleştirir. Böylece, ödeme riski azaltılmış olur ve ödeme güvenliği sağlanmış olur.
Oluyor mesela sen ödesen 30 karsı taraf ödese 35 ödüyor en kücük minik mesela telefon 📱 Yolaşan böyle koli büyüklüğüne göre 100-150₺ olur
Karsı taraf ödeme oluyor 5-10₺ fazla cikar hesap o kadar
Burhan bey ürünün benimle bi alakası yok arkadaşımın arkadaşına gönderiyorum baya ağır koli hesap bana kalmasın sonra😂
Ben direkt oraya gideyim formu doldurayım para vermeden çıkayım istiyorum kargoyu alan kişi ödeyecek
Sana şöyle kalır mesela ağır koli
Simdi karşı ödemeli yollarsan tc no vermek zorundasın Kargo karsı taraf alamaması konusunda geri gelir ve senden seve seve alırlar parayı
Mesela 300-400₺ bir kargo tutsa
Karşı taraf da diyelim hasta oldu anlamadı ya da 400₺ parası yetmedi 3-4 gün alamadı
Kargo orada 3 gün alamaz ise geri gelir
Simdş geri geldiği zaman
2 kere Kargo parası sana binmiş olacak bu sekil senden alırlar
Ama
Karşı taraf sorunsuz alırsa kargoyu senden 1 kuruş para cikmaz
Tamam dediğin gibi olur
Ama kardı taraf alamaz şse Kargo dediğim olur Kargo geri gelir ise 2 kat senden alırlar
Tamamdır ödemiyorum bi şey o halde🎉
Yok ödemiyorsun
Çok teşekkür ederim Burhan bey iyi akşamlar diliyorum
Sağol sanada
Kargoyu yolladınız mı