Mutfakta vakit geçirmeyi sevenler aramızda mı? 🧑🍳
Birbirinden lezzetli yemekler, tatlılar ya da çorbalar yapmak güzel olsa da sonrasında dağılan mutfağı temizlemek bu kadar keyifli olmayabilir.
Peki mutfak temizliğinde seni en çok zorlayan şey ne?

“Ocağın üzerindeki kurumuş yemek kalıntıları, yağ lekeleri...” Bu liste uzaaaaar gider. Peki şimdi daha kolay temizlenebilen bir ocak var desek! Ocak deyip geçemeyeceğiniz bir ürün üstelik: Arçelik Nano Kaplamalı Ocak!

Arçelik, İklim Dostu Hareket’in öncüsü olarak, ürünlerinde iklim dostu teknolojileri tercih ediyor.
Normal bir ocağın zor bir lekeden temizlenmesi için litrelerce su ve deterjan kullanılırken Arçelik Nano Kaplamalı Ocak için aynı kirlilik seviyesinin temizliğinde 18 kata kadar daha az su ve deterjan kullanılıyor. Bu özelliğiyle Arçelik Nano Kaplamalı Ocak, İklim Dostu Hareket’i de destekliyor!
Sen de evinde Arçelik’in İklim Dostu ürünlerine yer vererek İklim Dostu Hareket’in bir parçası ol ve hep birlikte gelecek nesillere hayallerindeki gibi bir dünya bırakalım.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
331Cevap
Merhaba 🍀
Ev temizliğinde beni en çok yoran şey kesinlikle bir süre beklemiş inatçı yağ lekeleri. Bunlar genellikle aspiratör, fırının içi ve ocağın her zaman silinemeyen iç kesimleri oluyor.
Yağ lekeleri kurumuş yemek lekelerin göre daha zor çıkıyor yüzeyden. Çünkü defalarca silmek o yağlılık hissini almıyor her zaman.
Arçelik Nano Kaplamalı Ocak'ın kolay temizlenebilir özellikte olması ev kadınlarının mutfakta saatler harcamasının önüne geçtiğini de eklemek lazım. Temizliğe saatler harcamaya son! 💚🍀
Mutfak temizliğinde en zorlandığım konu dağınıklık yani temizliğin kendisinden daha zor olan dağınıklığı toplama kısmı anlayamadığım bir şey Bir de o dağınıklık nasıl oluyor kaşla göz arasında bütün mutfak Nasıl dağılıyor yoksa temizlikten yenen bir derdim Şikayetim ya da zorlandığım kısım yok Temizlikte zorlanmıyoruz
Selam gadası 🙃
Beni en çok yağlı alanlar zorluyor. Eğer ki yemekten sonra tezgahı silmezsem yağlar ve kirler çok zor çıkıyor.
Mutfak temizliğinde beni en çok zorlayan şey inatçı ve çıkmayan lekeler. aslında genel olarak sakin yemek yaparım ama çok dikkatsiz olduğum için sürekli yap lekeleri bulaşabiliyor. özellikle sizin de söylediğiniz gibi ocağın üzerindeki kurumuş yemek kalıntıları, yağ lekeleri...” bu yüzden genelde çıkmayan yağlar veya lekeler diyebilirim.
Bunların dışında Arçelik çok sevdiğim ve güvendiğim bir marka. her zaman kaliteli bir markadır. herkese tavsiye ediyorum. ayrıca İklim Dostu Hareket’i de destekliyor! ayrıca en çok dikkat ettiğim konulardan birisi de mutfağın her zaman temiz olmasıdır. çünkü yüzeyde bulunan tozlar veya lekeler temizlik açısından sıkıntı çıkartabiliyor. aslında en çok ocak temizliği yoruyor diyebilirim. ama bunu da pratik yöntemler ile kolayca çözebiliyorum her zaman için.
Ayrıca Nano Kaplamalı Ocak sayesinde su ve deterjan tasarrufu da sağlanmış oluyor bu yüzden tercihim arçelik oluyor her zaman.
Ocakta kalan yemek kirleri, aspiratörün yağlı görüntüsü, dolap kulplarının sık kirlenmesi…. Büyük bir evimiz fakat miniminnacık bir mutfağımız var. O yüzden yemek yaparken kirlenmesi çok kaçınılmaz oluyor. Havadan buhar yoluyla dolaplara yapışan yağ lekeleri ve ocağın sürekli temizlik istemesi beni çok yoruyor. 🤦♀️
Selam
Kesinlikle siyah parlak cam ocak üzerinde ben temizledikten sonra bir türlü silinmeyen su zerreciklerinin lekeleri ve bembeyaz evyenin içinde renk değişime neden olan kireç lekeleri. Sürekli silip parlak görünümü için tüm tavsiyelere uysam da yemek pişerken birkaç damla kapaktan süzülen su ocağı yeniden silmek zorunda bırakıyor. Şimdi yeni bir problem çıktı neden nasıl oldu hiç anlamadım dış cepheye bakan mutfak duvarım küflenmeye başladı 2 günde tüm duvarı küf sardı nedenini anlamadığımız bir şekilde sadece o duvar küf oldu duvarın devamı da dış cepheye bakıyor ama o duvarda bir şey yok. Yeni ve en zorlayan durum şu an bu küflü duvar. Ne kadar temizlersen temizle sabah yine küf ile karşılaşıyorsun. Mutfakta olması ayrıca tereddüt etmeme sebep oluyor küf mantarı her şeye çok rahat bulaşır diye bir bilgim var ama yeniden oluşmasını önleyecek şekilde temizliği nasıl yaparım hiç bilmiyorum.
Ne kadar zor da olsa yemek yapmaya bayılıyorum ama iş temizlemeye gelince ben iptal... Tabi ben temizlemeden kaçtığım için bu sefer ocak tezgah komple rezil halde annem gelene kadar bekliyor 😅 Kıyamam kadın ocağı temizleyene kadar canı çıkıyor. Bu ocak onun için gerçekten çok iyi olurdu 🤔
Aslında zorlayan bir şey yok ya seviyorum terapi gibi geliyor mutfak bana eskiden tırnaklarıma kadar acırdı ocağı temizlicem diye şimdi en baştan deterjanı sıkıyorum bolca bulaşıklar hallolana kadar zaten yumuşuyor siliyorum kulak pamuklarıyla da ocak başlıklarını siliyorum mis gibi oluyor.
Ocak temizliği beni çok zorluyor. Ocağımın yüzeyi leke tutmaya o kadar müsait ki günde 3 kere silsem temiz olmayacak gibi. Arçelik'in bu ocağı temizlik performansı özellikleriyle ilgimi çekti.
Temizlik için daha az su ve deterjan kullanılması doğaya saygılı olduğunu gösteriyor. Alışverişlerimde doğaya zarar vermeyecek, fazla atık çıkarmayacak ürünleri almaya çalışıyorum. Bu özelliği ile Arçelik'i çok sevdim. Belki ileride mutfağıma bu ankastre ocak katılır.
Mutfağı toplamak silmek bana daha çok keyif veriyor desem. Etrafa yayilan temizlik kokusu adım adım her yerin düzenlenmesi parlamasi acayip keyif veriyor.
Ocağı silmek zoruma gidiyor benimki biraz eski usul ocak silerken o cikintilarina elim değiyor zorlanıyorum. Firin ve buzdolabı ve diğer dolaplari silmeye de üşenirim genelde
Ama çıkmayan leke nerdeyse yok sıcak su deterjan ve biraz zaman herseyi hallediyor
Yeni ürünler bilim ve teknolojiyle daha da iyi oluyor, Arçelik gururlarımızdan biri... Keşke aynı gelişmeyi temizlik ürünlerinde de görsek. Zehirli olmayan ama temizliği maksimum olan ürünler. Mümkün mü, evet mümkün. Neden yapılmıyora gelince, aç gözlülük ve hırs yüzünden. Petrolün verdiği güçten vazgeçemeyenler yüzünden...
Ocak temizliği sütü taşırdım ovalıyorum ovalıyorum çıkmıyor ahahaha öyle reklam vardı. Aspratör temizliğini sevmiyorum bide dolapları silmeyi hiçbirşeyi sevmiyormuşum. Sevmemekten ziyade canım sıkılıyor. En çok neyi nereye koysam konusunda ince ayrıntılara takılan birisiyim fazla yoruyorum.
Tabiki ocaktaki yemek artıkları.. oldukça zorluyor beni. Ovala ovala bitmiyor dert.. arçelikle tanisma vaktim geldi sanirim. Baska türlüsü çekilmez..
Mutfakta zaman geçirmeyi çok seviyorum. Beni en çok ocak temizliği zorluyor, pürüzsüz olması için çok çaba sarf ediyorum :D Bir de rutin dağınıklık, keşke olmasa :D
Mutfakta en zorlayıcı ve vakit alan iş Ocak ve fayanslara sıçrayan yağ lekelerini temizlemektir özellikle de taşan bir yemek vss olursa anında silmek en mantıklısı olur çünkü kuruyuncaya kadar beklersiniz işin içinden hiç çıkamazsınız
En kötüsü manitanın sana yemek yapmak için ortalığı batırması 5 saat mutfaktan çıkmaması.
Bu arada ocak fırın davlumbaz temizliği sorun değil esas Buzdolabını iyi temizleyin. Bakteri oluşumu çok kolaydır.
duvara sıçrayan yağı silmek, yeni mutfağımızda biz 60x 60 cm fayans koyduk yinede sildikten sonra 2 kez daha siliyorum iz kalmaması için... tavsiyemdir küçük mozaik fayansları tercih etmeyin, fayans aralarını temizlemek çok zor...
Sanırım ocağı falan temizleyi hiç sevmiyorum. Birde en son bulaşıkları bitirdiğimde unuttuğum tencereleerr
Mutfak temizliğini çok titiz yaparım asla yapmaya üşendiğimde bir şey olmadı sadece bulaşık yıkadıktan sonra ocağa baktığımda yıkamam gereken tencereleri görmek hayal kırıklığı..
Ocağa döktükleri yemeklerin kalıntıları ve etrafa sıçrayan yağlar. Lavabonun kararması ve içinde artık bırakılması.
Gerçekten mide bulandırıyor, daha özenli davranılıp kullanılabilinir.
Merhaba
Tabii ki ocakları temizlemek...
Yemekler illa ki taşıyor ya da dökülebiliyor.
Cif imdadıma yetişiyor ama yine de zorlandığım konulardan.
Mutfak temizliği yapmak hoşuma gidiyor. Tüm odalar bir yana, mutfak bir tana daima. Temizlemeyi, pırıl pırıl görmeyi her ne kadar sevsem de elbet zorluyor... Elinize sağlık güzel paylaşım olmuş.
Bence mutfak temizliğinde kadınlara en çok zorlayan şeylerden bir tanesi Ocak temizli üstelik bir de süt dökülmüş bir ocağı temizlemek bence hepsinden zordur.
Mutfakta yağ olmuş , fayans, ocak üstü ve içi en çok zorlayan yoran taraflar. Böyle markayı bilmek ve akıllı eşya tercihi yapmak gerek. Bilgi için teşekkürler.
Mutfak temizliği baştan sona yorucu ya ocak temizliği özellikle fayanslar duvarları aspiratör filtreleri hepsi çok yorucu inatçı yağ lekeleri beni deli ediyor.
#selamgençlik 🍀🍀
⭐ En çok zorlayıcı zannedilenlere bile muhteşem çözümler üretildiğini görmek insana mutluluk yaşatıyor! Teşekkürler! ⭐
#tubasueda 🍀🍀
Ocak temizlemek beni çok zorluyor, özellikle de kızartma yapıldıktan sonra, tüm ocağı ve fayansı silmekle uğraşıyorum canım çıkıyor bir kızartma veya balık yaptığımda. Beni bunlar çok zorluyor.😑
valla ben ocağı temizlemeyi falan seviyorum saatlerce telleyebilirim jsjfjsjfnd sadece yemekleri boşaltmayi sevmiyorum
Mutfak temizliği yaparken çok eğleniyorum ama keşke vaktimiz çok kısıtlı olmasada daha zaman harcasak
Dolap üstü temizlik yapış yapış olıyor ve cif yağ sökücü tel olmadan imkanı yok çıkmıyor yoruyor beni
Ocağın üzerindeki kurumuş yemek kalıntıları, yağ lekeleri, aspiratördeki yağ lekeleri baş belam :(
Mutfakta en zorlayıcı ve vakit alan iş Ocak ve fayanslara sıçrayan yağ lekelerini temizlemektir.
Yemin ederim ocak temizliği. Üşeniyorum sonra yağlar donuyo uğraş babam uğraş en sinir olduğum şey ocak temizlemek bu yüzden..
bulasıkları yıkadıktan sonra ki lavabonun içindeki yemek artıklarını atmak benım için ölüm gıbı birsey nefret edıyorum baya
yağlı ocaklar yormuyor beklemiş dibi tutmuş tencereler yoruyor makineye at çıkartır diyenler çıkartmıyor kardeşim kendin temizleyeceksin
En çok zorlayan ocak ve dolaplar yağ oluyr buharla beraber aspiratör de yok temizle babam temizle
Hiç bir şey mutfağı seviyorum
Temiz olan biri zaten eli hep temizliktedir o kadar aşırı pislenmez
Valla nice kiri pası çıkarmışligim var hatta
O kadar ileri gittim ki
Kireçli çaydanlığın su musluğunu bile delmişligim var
🙄😅😁
Beni zorlayan bir durum yok
takıntılı olduğum için
her daim temiz ve düzenli
olmalı o yüzden yormuyor
Beni en cok zorlayan mutfağin kendisi. Ama artik o kadar zorlamiyor. Cunku kardeslerime temizletiyorum :)
Ocağı temizlemek... hatta ocağın kedisi de değil üstündeki metal ve demir parçalar... asla tam olarak temizlenmiyor://
Açıyım ve cidden yemek yapmaktan hoşlanıyorum ama temizliyi beni her şekilde geriyor ve zorlanıyorum özellikle bulaşıklar ondan sonra ocaklar
Ocak aspiratör temizliği her kadın için korkulu rüya aslında ama Arçelik bunun içinde bi çözüm üretmiş artık ocaktaki yemek kalıntılarının kuruması nasıl çıkıcağını düşünmek zorunda olmayıp sevdiklerimle daha kaliteli zaman geçircez
inatçı yağ lekeleri ve herşeyi bitirdiğimi sanıp ellerimi yıkayıp kurulamışken gördüğüm kıyıda saklanmış pis bir bulaşık :D
Mutfak temizliğinde beni en çok zorlayan şey annemin yorulması 😅
Bekletilmiş yağ tabakası ben hiç bekletmem arkadaşlarımda denk geliyorum ama çift silip atiyor
tezgahta ya da ocakta kurumus yag yemek lekeleri 🥺
Hepsi zorluyor beni yaa. Tırnaklarım kırılıyor. Ojem soyuluyor 😀😂
valla arçelik iyi ki var evde sadece arçelik kullanıyorum
Firin daki yag lekeleri disinda zorlanmiyorum hic
Mutfak temizliğini severim en cok zorlayan kurumuş yağ lekeleri 😂
İnatçı lekeler beni çok zorluyor sinir bozucu oluyorlar.
ocak temizlemek bence bir mutfakta yapılacak en zorlu iş. hele ki ocak yağlıysa
Ocak ve mutfak dolabı bunlar silinmesi biraz daha zor gibi
Şekilli deseli çukurlu dolap kapakları. O aralarını silmek işkence
mutfak başlı başına zor nereye el atsam zor geliyor ya da bana öyle geliyor :)
Mutfak temizliğinin beni komple kendisi yoruyor sjxvwhbsbsbs
Bardaklar. Bazen 3 bardağı havada çevirirken tutamıyorum. Elimden kayıyor 😆
Aspiratör, fırının içi ve ocak üzerindeki kurumuş yemek kalıntıları, yağ lekeleri... 🤦🏻♀️
Ocak çok zor ve tavalar zorluyor yıkamasıni bile isteyeniyor