- Ev & Yaşam konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılSelam gadası 🙃
Eskiden böyle bir alışkanlık edinmiş olsaydım. Aynı şekilde her sene yapmak isterdim. Bu sene ailenin yanında zaman geçirmek istiyorum. Sen ağaç süslerini şimdiden almaya bak. Fiyatlar her geçen gün artıyor.12 Yorumla- +1 yıl
o zaman şimdiden aileleye güzel vakitler dileyelim🙂
- +1 yıl
teşekkür ederim
En İyi Cevaplar
En çok Avm'ler ve mağazalar süslüyor vitrinlerini yılbaşı ağaçları ile , nedeni ise yılbaşı bahane alışveriş şahane misali, insanları farklı bir atmosfere sokmaya çalışıp tuzak kuruyorlar millete 😄
Evde var zaten minyatür bir cam ağacı
Zamanında bir heves edip. alınmış
Öylece evin köşesinde süslü bir şekilde durup ufakta olsa bir yer kaplıyor
Bazen nerden aldık ya diyip evden atasım bile geliyor walla
Evde kalabalık yapıp toz tutuyor
Öyle duruyor..
Süslü vaxi15 Yorumla- +1 yıl
her şey öyle değil mi. güzellik algısı mesela. bakımlı kadın kavramı neden var? hep o makyaj ürünleri alınsın, yılın her günü millet para harcasın diye..
- +1 yıl
yani onun yerine yapmanıza gerek yok. yılın her günü gerçek ağaç dikebilirsiniz zaten, ne engelliyor ki sizi. burdaki konu gerçek ağaç da dğeil, süs sadece.
+1 yılTR harici tüm Türk ülkeleri yılbaşını da nevruzu da çok ama çok iyi kutlar. arap ülkeleri filan kutlamıyor sanırım bir. Biz de ailece kutlarız
12 Yorumla- +1 yıl
çok doğru
- +1 yıl
Arapların takvimi de farklı olduğu için farklı bir günde kutlanıyor. Onlar daha çok önem veriyor yılbaşına kendi tavkvimlerine göre
+1 yılEn sevdiğim aktivitem İstanbul’a döndüğüm gibi ilk işim.
118 Yorumla- +1 yıl
ne zaman dönüyorsun :)
- +1 yıl
2 güne bu yılbaşı olayı çocukluktan kalma en sevdiğim şey biliyor musun? Çocukken annemle süslemeye başladık yıllar oldu hala aynı şekilde devam ediyorım. Annem babam her sene ağacın altına çaktırmadan hediye bırakırlar.
- +1 yıl
yaa ne güzel. bizde de öyle bu arada. küçülğümüzden beri yaparız. illa da o gece masayı, salatasıyla, çeşit çeşit yemeyi ve mezesiyle süsler, bir tane de içki açarız. ailece kutlanır zaten böyle bayramlar. yurtdışında da oldum. muazzam kutlanıyor oralarda tabii.
- +1 yıl
Yurt dışına hiç gidemedim ama bugün isviçreden bir video gördüm böyle teleferiğin üzerinden geyik arabasını ve Noel babayı yürütüyorlardı. Hayatımda ilk kez bir yerde bu kadar olmayı istedim. Sanırım buradaki planlarımı gerçekleştirebilirsem ilk işim noelde İsviçre’ye gitmek olacak.
- +1 yıl
çok pahalı ülkelere bile gitmene gerek yok. Balkanlara
Ya da Gürcistana Kazakistana Azerbaycana filan bile gitsen zaten o kadar güzel kutlanıyor ki. Ama isviçre filan tabii oralarn doğası da muhteşem, yakışıyor haliyle. - +1 yıl
Balkan’ım zaten ben Bulgaristan göçmeniyim :) ya keşke o gönderiyi sana atabilseydim. İnan muazzamdı resmen aşık oldum İsviçre’ye. Böyle kutlamasız yılbaşlarından nefret ediyorım. Mekanlar gezilecek çilingir sofrası kırılacak.
- +1 yıl
Çok izlerim ben bu dönemler öyle videolar da. Colmar'ı bilir misin sen, Fransada 🙂 yeni yılda çok güzel süsleniyor oralar.
- +1 yıl
Bilmiyordum birde Kopenhag ın hastasıyım ben ama şu colmara hemen bakıyorum sen yurt dışında nerelere gittin?
- +1 yıl
Ben Çin ve Pragda oldm
- +1 yıl
Vuuuu Prag güzelde Çin’de ne işin vardı? :) bu arada colmar muhteşem bir yermiş bizdede bu sene Kadıköy’ü güzel süslemişler diye duydum. Allah nasip ederse çarşamba geldiğimde ilk iş kadıköydeyim
- +1 yıl
Kadılöy süslendiyse şaşarm 😂 enteresan bir kitle doldu oraya artk. Çinde erasmusa katılmıştm bir dönemlik
- +1 yıl
İyiymiş ne okudun? Baya güzel yapmışlar hemde moda bizim stadın ora baya iyi olmuş bir gör derim
- +1 yıl
umarım öyledir. bir uğrarım modaya o zaman :) sosyal bilimler mezunuyum ben. kültürel çalışmalarla ilgili bir enstütüsü vardır Pekinin. oraya katılmıştm okuldayken
- +1 yıl
Ne güzel :) okul biteli olmuştur epey bende sosyal hizmetler okumuştum
- +1 yıl
Ordamısın?
- +1 yıl
evet
- +1 yıl
Neyse sağlık olsun
- +1 yıl
Bana yazma şansın var mı?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
- Ev & Yaşam konusunda 8,2b cevap paylaştı.
u +1 yılSüslemeyi çok isterdim ama sıkıcı geliyor kutlamak
03 Yorumla- +1 yıl
aile ya da çevre kutlamıyorsa sıkıcı gelir
- +1 yıl
Arkadaşım olmadığı için yoksa kutlamayı isterdim
- +1 yıl
evet tahmin ettim. güzel kutlyan mekanlara gitsen yine keyifli olur.
+1 yılYılbaşı ile noeli karıştırıyor bu halk sıkıntı o sorunun cevabı bu 😊, ztn amsterdama gidicem orada hazırı olur ztn
14 Yorumla- +1 yıl
haha kim nasıl isterse öyle yaşasın. biz kaybetmyoruz bir şey.
- +1 yıl
bu arada güzel şanslısın, heyecanlısndır da 😀
- +1 yıl
Öyleyim bakalım :D
- +1 yıl
ee hadi bakalım. güzel olur umarım kutlayan ve kutlamyı seven herkes için🤗
u +1 yılYılbaşı ağacı süslemeyi isterdim. 🎄İlerisi için kendi evimde neden olmasın. 💫
13 Yorumla- +1 yıl
birgün olur dilerim 🙂🎄☃️
- +1 yıl
Umarım, çok teşekkür ediyorum. 🙏🏻🙂💜
- +1 yıl
rica ederim 🤗
Yiğenlerim küçük onlar çok sevıyor diye yılbası ağacını kuracağız
11 Yorumla- +1 yıl
keyifli olur çocuklarla birlikte süslemek. iyi eğlenceler şimdiden 🙂
+1 yılTabi tabii süsleyip manzaraya karşı oturup vişne suyumu yudumlayacağim 🙂
16 Yorumla- +1 yıl
güzel fikir. şarap da olur 😍
- +1 yıl
Yalnız içmeyecegim artik 🙂
Başımı yaslayacağim bir omuz yoksa içmem bir şişe fazla geliyor - +1 yıl
orası sana kalmış artık:d
- +1 yıl
Vişne suyuna biraz sirke koyar bunyeyi kandirırız 🙂
- +1 yıl
enteresan yöntemler
- +1 yıl
Değişik kafalar var 😀
Bir konuda kararsız kaldım sadece
Hayır çünkü yılbaşının benim için diğer günlerden farkı yok benim kültürümün bir parçası değil çünkü her yıl yaptığım gibi tv karşısına geçip çayımı içicem😒
14 Yorumla- +1 yıl
anlıyorum.
- +1 yıl
ee herhalde. kimseye karışmak düşmez hiçbirimize
Eger hiristiyanlar gün gelir bizim gibi kendi ülkelrinde asimile olur, seker bayramimizi, kurban bayramimizi veya herhangi bir bayramimizi bizim gibi kutlamaya baslarlarsa belki düsünebilirim..
02 Yorumla- +1 yıl
biz dediğin nedir tam? arapların kültürü mü
- +1 yıl
çünkü Hristiyanlık dediğine göre islamla kıyasladın. Ama öz kültür olarak İslam da bize ait değil. Araplardan yayıldı.
Bu nasıl soru, tabiki süsleyeceyim. Yılbaşında ağaç süslemeyenle muhattap olmam. Önümüzdeki haftada milanodaki güzel sanatlar sergisine gidip 30 bin dolara tablo almayı düşünüyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
ya yaaa
+1 yılYılbaşı ağıcı değil o aslında. Noel ağacı o. Hıristiyan da olmadığım için ilgimi çekmiyor ve evime koyup süslemiyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
farketmez benim için. sonuçta bir yılbaşı geleneği ve tüm dünya yapıyor. sizin tabii kendi görüşünüz
+1 yılSüslüyorsunuz da ne oluyor yeni yıl herkesin içinden geçip gidiyor.
012 Yorumla- +1 yıl
hangi anlamda
- +1 yıl
Anlamı gayet açıktır. Yeni yıl kutlamak saçma depremlerin arttığı ekonominin battığı koronanın çıktığı 2000 yılını da insanlar ne umutlarla ağaç süsleyip kutladılar ne oldu? 2022 yi kutlamaya değdi mi?
- +1 yıl
Ya da 2020 yi iyi ki kutladım güzel seneydi diyebiliyor musun?
- +1 yıl
sen de 31 Aralıktan 1 Ocağa geçiş kutlamasındna çok abartı şeyler beklemiyor musun sence de? her sene kutlanan diğer bayramlardan sonra çol mu refaha eriliyor. Tuhaf yaklaşım ama diyecek bir şey yok. Sonuçta bu bir kültür. Yaşamayan analamaz
- +1 yıl
@ikizterazi bu hayatı yaşamayalım o zmn iyisiyle kötüsüyle, hayat hep mi çok iyi olcak sanıyorsun bence moralini bozmana gerek yok inan değmez
- +1 yıl
Yok hani yılbaşının mantığı saçma insanlar yeni sene geldi diye laylaylom dans ediyor halbuki istiklalde aniden havaya uçacaklarının garantisi olmadığı bir yerde yaşıyorlar bayram en azından din kardeşleri bir çatıda toplansın diye konulmuş ama ne bilim her defasında daha da kötüsüyle gelen bir seneyi de kutlamak.. neyse herkesi kendi ilgilendirir.
- +1 yıl
Gelen gideni aratır doğru ama bu hayatı dolu dolu yaşamak istemezsen kabus olur sadece @ikizterazi
- +1 yıl
Neyse soru sahibi rahatsız olmuş boşveeeerrr herkesin dini kendine
- +1 yıl
@ButcherBlaviken bu iş biraz kültür işidir. hiç deneyimlememiş, ailesi hiç kutlamamış bir insanın saçma bulması normal
- +1 yıl
Noelle Yılbaşını karıştırıyorlar aynı sanıyolar galiba neyse
- +1 yıl
@ikizterazi olur mu öyle şey. niye rahatsız olayım. istediğiniz gibi diyalog kurabilirsiniz. ben kasıntı biri değilim 🙂
- +1 yıl
İlgisi yok sadece müslümanım🙂🙏
+1 yılMuslumunanin inancinda oylemi bir kutlama sekli yok ecnebilere benzicem diye sekilden sekile girmek neyin tutulmasi anlam veremem bu arada kendim yurt disinda yasiyorum benligimi unutanlardan olmadim hamd olsun
113 Yorumla- +1 yıl
yer yüzünde TR hariç 6 tane Türk cumhuriyeti, 15 tane de Türk Özerk Cumhuriyeti bulunur. Hepsi de Yılbaşını kutlar. İslamcıyım ben yaşatmam diyorsan da sen bilirisn. Benim için Yılbaşı ecnebilik değildir. İslam da zaten Türkün öz inancı değildir. O yüzden, renkler ve zevkler deyip geçelim en iyisi. Ben kutlayacak olanlara sormuş olayım.
- +1 yıl
Vallahi 20 tane turk devletide olsa sonucta baslarindaki yoneticler birilerinin adamlari oldugu surece bu onlarin hakiki turklugu bensedigi gosterilmez turklerin tarihte hic bir milletin tatilini kutladigi gorulmemistir gerci su anki devlet de turk devleti sayilmaznen son turk devleti 1924 yikildi ondan sonra ingiliz kafasi hakim ulkeye sadece birileri kendini kandırıyor yok yunani denize dokmusuz yok cart yok curt doktugumuz yunandan ne varsa almisiz ne guzel dokme bana sanki kandirildik gibi geliyor ustelik kahraman saya saya kandirildik
- +1 yıl
Türk halkalrı çok ama çok eskiden beri kutlar bu bayramlar. Bugün başlamadılar. Ayrıca İslama dayanarak savunman da yanlıi bu noktada. Çünlü Yılbaşı Türklere ait olmadığı gibi, İslam da Türklerin öz kültürü deüildir. Ama sonuçta ikisi de kabul görüyor birçok Türk halkı arasında.
- +1 yıl
Bu arada turkiyede 80 milyon insan yasiyor hepsinin 5 vakit namaz kilmasini haram helal gozetmediginide dusunebilirim afedersin simdi kimse namusu takmiyor agaci mi dusunecek :)))
- +1 yıl
farklı kafalardayız sanırım. Bu arada vurguluyorum, konu başkasının kültürünü değil öz kültürümüzü yaşatmaksa hepimiizn şamanist olması lazım.
- +1 yıl
Islamin1400 yillik islamin 900 yil bayraktarligini yapan hangi millet bunuda soylermisin memlukluler selcuklu ve osmanli her daim turkler islami sahiplenmis be ilahi kelimetullahi yuceltmis bir millettir bu konuda emin ol benimle konusman yersiz
- +1 yıl
şu an hala şamanizst Türkler var. Hristiyan Türkler de var. Öyle ırk olarak herkes islama geçmedi yani Türk ırkından. Ayrıca Türk islam tarihini öğrenirken de çok daha iyi araştırmak lazım. Tvlerden dizilerden olmaz o iş.
- +1 yıl
Oncelikle turklerde samanizim yoktu mogollarda vardir turkler koktengri inancini benimsemislerdir aleviler bugün islam la harmanlanmis tengri inancina sahiplerdir islami aslen kabullenmemis bir topluluktur ama kendilerini musluman olarak gorur , ama onlar dahi cunhuriyet öncesi baska milletin inanclarini taklit eden sekiller sergilememistir
- +1 yıl
Bu arada su yonunuzden dolayi kutlarim cirkeflik sergilemediniz iste tartirma bile usulle olursa güzel olur bir kazanani olmasada
- +1 yıl
Soyle birsey var lakin turkler aslinda saman olmamistir bir takim etkilenme olmustur lakin topluca gecmemistir inaclari kok tengri inanci benimsenilmistir bugun alevilerin asil inanc merkezinde de bu vardir ama onlar dahi bir milletin dini inancini kutlamamistir ne olduysa cumhuriyetle onlarda bozulmustur
- +1 yıl
ben de sizi kutlarım. bu sorumda gerçekten pislik yapan yobazlad oldu. ağzlarnın payını da verdik tabii ki. herkese haklettiği üslupla yanaşmak lazım. bu arada Türkler farklı inanç siştemi taşımışlar yaşadıkları bölgeye göre. GökTengiri inancını da şamanist inançlar kategorsine alıyorlar normalde. ama tek Tengri inancından öncesi de var. Çok Tanrı inancı gibi. Ya da bugün Sibiryada yaşayıp dini inanç taşımayan, sadece geçmişten beri doğanın gücüne inanan Türk grupları da var.
- +1 yıl
Bilgiyle konusuyorum ben ahlaksizlik tan Allaha siginirim ben
- +1 yıl
Kizilderililerde var ona bakarsan
+1 yılYılbaşı ağacı almıyoruz o yüzden süsleyemeyeceğim.
00 Yorumla
+1 yılSevdiğim bir etkinlik, kesinlikle süslerim:)
11 Yorumla- +1 yıl
çok keyfli yahu. burada tü kaka diyenler avm ye girince o süslerin başından uzaklaşamyor 😀
+1 yılSaygı duyuyorum ama bana gereksiz bir şey gibi geliyor
01 Yorumla- +1 yıl
hiç kutlamamış insanlarn böyle görmesi normal.
Evet 🎄✨🎀
12 Yorumla- +1 yıl
ne güzel 😍 umarım çok keyifli geçer.
+1 yılGeçen seneden var onu süslerim
11 Yorumla- +1 yıl
evet, zaten bir kere alırsan uzun süre gider🙂
Evet🥂
12 Yorumla- +1 yıl
şampanyasız olmaz tabii 😍
+1 yılEvet aşırı büyük hemde
17 Yorumla- +1 yıl
Evde parti var çünkü
- +1 yıl
ne güzel, keyifli vakitler şindiden :)
- +1 yıl
Avrupada olsan davet ederdim
- +1 yıl
Oralarda bir başka yaşanır tabi :)
- +1 yıl
Evet özgürce sesli odalar :)
- +1 yıl
İstanbul'da da çok güzel kutlanan mekanlar var. Bakma yorumlarda birçok kişi tü kaka demiş ama burada da güzel kutlanyor yani
- +1 yıl
Bizim burada sarhos ve biliyon
Tek derdim de oydu zaten
01 Yorumla- +1 yıl
dertlerini sormamıştm ama 😂
+1 yılHayır tabiki, müslüman dediğin Noel kutlamaz
01 Yorumla- +1 yıl
ok, siz kutlamayın
+1 yılAnnem ağaçla birlikte beni dışarı atar
01 Yorumla- +1 yıl
haha o kadar mı
+1 yılHayır, kutlamıyorum 😄
01 Yorumla- +1 yıl
heh o duyguyu tatmamış olman kötü
Hayır, alakam olmaz
00 Yorumla
+1 yılYooo ne gerek var
00 Yorumla
+1 yılBiz guya onu bunu alamiyoruz ekonomi cokuste ama is eglenceye gelince cam agaci alip susleriz gercekten ekonomi kötü aynen devam 👍
010 Yorumla- +1 yıl
kurbanda da kurban kesilyor ona da aynısını diyor musun?
- +1 yıl
Kurban dini gorev cam agaci suslemek ne peki?
- +1 yıl
Hem kurbanda sadece durumu olanlar kesiyor olmayanlar kesmiyor
- +1 yıl
ve bil bakalım bir minik ağaç alıp süslemek kaç para. üstelik bir agacı ve süslerini 20 senedir kullananlar da olabilir. yani bunu konu edip bir de ekonomiye bağlıyorsun ya, komik bir yaklaşım. üstelik senin kurbana bakış açın herkesinkini temsil etmez.
- +1 yıl
Yilbasi agacini nsusleri bile bi tonla para yani asiri gereksiz birsey ve gercek cam ayaci kullananlar bile oluyor bu tamamen dogaya haksizlik ben cam agaci suslemeye karsiyim gereksiz yani bunu dile getiriyorum sadece. Ekmek bile alamiyoruz aciz derken agac suslemeye para harciyoruz
- +1 yıl
kendiniz ve aileniz için tabii ki karşı olman sizin kendi bileceğiniz iş. ama anlam bulan, süsleyen be kutlayan insanları için hani ekonomin kötüydü diye kimsenin yarhılamaya da hakkı yok diye düşünüyorum. sonuçta ekonomi süs parasına verdiğin iki kuruşla ölçülmez. ayrıca ekonomisi kötü olan insan da yemek yapar ve on sene önce aldığı ağacı süsleyip güzel bir kutlama gecesi yapar.
- +1 yıl
"yargılamaya"
- +1 yıl
Kimseyi yargilamiyorum. Roportajlarda ekonomi kotu diyip burada agac suslemekten bahsedenlere lafim.
- +1 yıl
Eglence icin bi tonla para gidiyor bunun yerine konyaya destek oluna bilir yani bence bu yilbasi eglencesi batiya ozentilik yani bunun yerine hayir yapmak daha mutlu eder insani
- +1 yıl
ben bahsettim ağaç süslemekten. ve bunu her sene yapan bir insan olarak da söylüyorum: ekonomiyle hiçbir ilgisi yok ağaç süslemenin. ağaç süslemek bir aylık doğal gaz elektrik vs fatura parası. bunla ekonomi ölçülmez. iyi geceler dilerim.
Ev & Yaşam konusunda 606 cevap paylaştı. Hayır saçma buluyorum
01 Yorumla- +1 yıl
hmm
Olabilir
10 Yorumla
+1 yılEvetttt🥳🥳.
10 Yorumla
+1 yılBilmiyorum
10 YorumlaHayır tâbiki...
11 Yorumla- +1 yıl
o a hangi alfabeden?
+1 yılHayır
01 Yorumla- +1 yıl
ok.
+1 yılYokkkk
01 Yorumla- +1 yıl
peki
Lüks oldu artık bu
01 Yorumla- +1 yıl
Niye ki, bir kere aldn mı on sene gider
+1 yılmaalesef
02 Yorumla- +1 yıl
maalesef hayır mı
- +1 yıl
Aynn
+1 yılgerek yok boş masraf
02 Yorumla- +1 yıl
tamamen ot gibbi de yaşamayacaz sonuçta masraf diye
- +1 yıl
öyle bir şey yapacak olsam her sene süsleri bir sonraki seneye saklarim ama neyse o süs parasını yerim benim için daha güzel bir gece olur tabi herkesin zevki fikri farklı
+1 yılhayır asla süslemem
00 YorumlaAğacı olana yardkm ederem
10 YorumlaAldım bilere
00 Yorumla
+1 yılBoktan işlerle isim olmaz
06 Yorumla- +1 yıl
düzgün konuşmayı öğrenmeye zaman harcayın önce
- +1 yıl
Böyle diyenler genelde küfürbaz oluyor ama neyse
- +1 yıl
küfür edene fazlasıyla karışılık veririm. sadece kibar konuşana kibar olunur.
- +1 yıl
Her daim kibar konuşmak insanı insan yapar 😉
- +1 yıl
enteresan bir gelişme oldu sanki
- +1 yıl
Neden ki
Hayır
00 Yorumla
+1 yılSüsleriz süsleriz
00 Yorumla
+1 yılhayır tabikide
00 Yorumla
+1 yılHayır
00 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 702 cevap paylaştı.
+1 yılHayır
00 Yorumla Çok şükür elhamdülillah muslumanim
01 Yorumla- +1 yıl
ahaha iyi iyi
hayııır
00 Yorumla
+1 yılHayır
00 Yorumla
+1 yılSüslemem
00 YorumlaTabiki hayır. böyle sacmalıklara gerek yok
010 Yorumla- +1 yıl
tamam sen boş boş takıl 😂
- +1 yıl
ne anlam bulduğum bana kalsın ama en azından kendi kapasitesizliğimi başkalarının yaşattığı bir şeye "saçma" diyerek sergilemek istemezdim.
- +1 yıl
- +1 yıl
benim ne yapacağım seni ilgilendirmez. git otlarla takıl. ben senin gibilere soru sormadım. ha soruya cevaben hayır dersin geçersin, ama saçma diyerek agresifce yorum yapma kompleksi aşırı derece itici tavır
- +1 yıl
tamam hadi
+1 yılHayir
00 Yorumla
+1 yılSaçmalama lütfen
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem