Güncellemeler
+1 yıl
Çok Süper bir soru sordun, vitrinde olmaya hak kazandın! 💃 Şimdi sorunu daha çok üye görecek, hemen gelen cevaplarla yorumlaş! 💖 Süper sorunla 4 Xper daha kazandın, tebrikler! 🤩 Yılbaşında ağaç süsleyecek misiniz?
Süsleyecek misiniz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
Hayır maalesef.. kutlamıyorum çünkü arkadaş ortamım yok tek başıma da anlamsız oluyor ama kutlamak ve ağaç süslemek isterdim.
Hristiyan geleneği ne zaman benim anlayışım zevkim olmuş. Bizim örf adetlerimiz var ne gerek var gavur geleneğine
Ben bu sene çok istiyorum ama günah diye de bir yanım huzursuz bakalım ne olacak
Sadece ağaç alıp susleyeceksn hristiyanlar gbi eğlence mekanına gidip bunu kutlamicksn ya da evde parti yapmicaksn alt tarafı ağaç süslemek bu buna anlam yukleyenler ya da istedg gbi algilayanlarn düşüncesi bu.
Yeni yılda çam ağacı süslersem günaha girer miyim? ↗ hatta soru olarak dahi sordum Çam ağaçlarını oldum olası çok sevmişimdir hele onların rengarenk olması ayrı bir güzel geliyor normalde hiç böyle bir aileden yetişmedim ve süslersem ailemin tepki vereceğini de düşünüyorum bu fikrimi kardeşime açtığımda ki kendisi çok çağdaştır çok büyük tepki verdi bir hadisi şerifte Abdullah b. Ömer -radıyallahu anhuma-'dan merfû olarak rivâyet edildiğine göre Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur: «Kim bir kavme (topluluğa) benzerse o onlardandır.»
[Hasen Hadis] - [Ebû Dâvûd rivayet etmiştir - Ahmed rivayet etmiştir şimdi ben yılbaşı ağacı süslersem hristiyanlardan mı olurum? Kesinlikle bir kavme bir topluluğa benzemek için değil yeni bir yıl geliyor rengarenk bir çam ağacı insanın ruhuna da iyi geliyor diye sizce çam ağacı süslersem günaha girer miyim? diye %56 günah %44 değil demiş
Aşırı muhafazakar insanlara göre kadınların dışarı çıkması da günah hristiyan kadınlar tek başına dışarı çıkıyor hatta ülke geziyor ee biz dinden çıkmış mı oluyoruz o zaman. Şu zamanda herkes kutuplasti ve herkes herşeye anlam yüklüyor. Kendin istedgn gbi istedgn şekil yaşa hayatını sn onlarn istedg gbi bı hayat yasasan da bı kusur bulup sana laf söyleyecekler kendi bildgni okusan da başkalarını düşünme. Sadece ağaç bu yani ona bakılırsa giydgmiz kiyafetlern ipinden yedgmz yemeklerin tohumuna kadr hristiyan ülkelerden geliyor e o zaman gymeyelm yemeyelm oluo mu ole herkes işine geldg gbi konuşuyor takma onları bu hayat senin ve bı kere geliyorsun
Evet şimdiden canlş ağaç ayırttım köyden. Aralık başında gelir suslerım yoldaşından aonra gider onu ekerim biyere
Tabi ki ya her zaman , kültürümüz bu yönde geliştiği için süslüyoruz.
Hiç bir şeyi kutlamayan ben o zahmete katlanır mı shshss
Hayır, onlar bizim bayramımızı kutluyor mu? Adetlerimizi yapıyor mu da ben onlarınkini yapcam
Yeni bir yıla girişimizi kutluyoruz kanka Noel kutlamıyoruz. Yeni yıl bütün dünyanın yeni yılı. Senin benim onun yılı değil. Cahil olmayın
Bu cahillik değil kanka. Değişen tek şey takvim
Hiç süzlemedim nasıl bir duygu bilmiyorum 🙏😔
Ağaçları kesmeye karşıyım 🤣
Allah seni napsn ya 😄😄
Günah ya çok özeniyorum ama böyle seylere
Ağaç süslemek günah diye bı ayet yk canım . Sadece ağaç susleyeceksn ve bu basit eyleme insanlar daha doğrusu muslumanlar kılıf uyduruyor kalıp buluyor kendileri dört dörtlük müslüman ya bı ağaç süslemeyle günah işlemiş oluyorsun onlara göre bırak şu baskalarinin uydurma ve zorunlu kildirmaya calistklari şeyleri istiyorsan sadece ağaç susle çıkıp da masada dansöz gbi kivirtmican ya alt tarafı ağaç yani
Ya bende öyle düşünüyorum yeni bir yıla giriyoruz sonuçta ve bu yılın gelişini neden günaha girmeyecek şekilde kutlamiyim tamam şimdi alkol clup falan olursa kutlamanın içinde bu günah olur ama diğer türlü kendi çapımda ufak bir eğlence neden olsun değil mi umarım sadece ben dusunmuyorumdur böyle 😅
Alt tarafı ağaç süslüyoruz ya sank bar a gidip masaya çıkıp dansöz gbi kivirtip alkolun dibine girmiyorz ya emin ol ağaç süslemeye gunah diyenler en büyük günahları işliyor. Dünyaya bı kere geliosun başkalarının düşüncelerine göre sekillendrme hayatını. Kendim her sene alıp susluyorum hc de bsi oldg yk 😄 bu sene de alip suslicm catlasn diğerleri de anca dedikodu etmeyi bilir onlar
Ay süsleyince çekip atsana çok merak ederim ben şimdiii
Dur daha almadm gelmemiş 😄
Ahahahah tamam ❤️
Böyle şeylere karşıyım
Sadece ağaç süslemeyle dinden çıkmıyorsun korkma bu kadar. Asıl muslumanm diye söyleyip de aslnda en büyük günahları işleyen kul hakkı yiyen sırtından bıçaklayan kimselerden korkmak gerk ne zaman sana zararı dokunacag bell olmz
Dinle ilgili demedim zaten o konuya girersek ooooo onun yerine fidan tohum dikerek ormanları süslemeyi tercih ediyorum 😉
Valla bnde onu yapmam daha geçen haftasonu yaylaya ormana pikniğe gidim dedim gtmez olaydm ormanı satın almış Araplar ağaçları kesmişler hatta kesileceklere de numara vermişler bungalov ev yapiolar babam sordu kim satın aldı falan die Araplar dedi yetkili kişi bnde sovdm en sonunda ülkenin tapusunu verin de kurtulun bari die ondan alirm minik bir ağaç saksıda buyuturm evde bakarm suslerm iyice büyüyünce de babamlarn bahçesine diekrm
Kişisel tercih meselesi 😉
Yok bee pahalıdır şimdi o da
180 olanlar 600 kusur
Ben kendime onunla üst alırım
😄😄 bnde canlı ağaç alirm belki de o parayı süsüne veririm bakalm
😅😅
Hayır biz hiçbir zaman ağaç süslemedik
öyle bir adetim veya sevgim yok
olsa, yapardım
Bahçede çam ağacı var onu suzleriz heralde
Süslemicem çünkü beni ilgilendirmiyo.
Evet hem de zevkle