Benim mesela çeyiz olayı var. Yok onu kız tarafı, yok bunu erkek tarafı alacak gibi şeyler oluyor. Bana aşırı saçma geliyor bu durum.

Benim mesela çeyiz olayı var. Yok onu kız tarafı, yok bunu erkek tarafı alacak gibi şeyler oluyor. Bana aşırı saçma geliyor bu durum.
kirmizi kurdele baglanmasi. Cenazesi olan kişinin yemek ismarlama dersinde olmasi. Ceyiz gerekli arkadaslar. Ceyiz yapilmasa evliligin ilk gününde yemek yapacak kap bulamazsiniz, yemegi yiyecek catal, suyunuzu icecek bardak bulamazsiniz. digerlerini bilmem ama kızın ceyiz hazırlaması gerekli bir sey. Ceyiz hazirlamak butceye gore değişsede uzun bir surec. Istersen yeni gelin tarzi yapma minimalist, ihtiyacin olan ürünleri al yine de uzun zaman gerektiren bir surec. Bu sureci evlilige birakirsak sıkıntı olur. Evlilikten once yapilmasi fazlasiyla uygun bir durum. Ben universiteye öğrenci evine giderken bile yaz ayım tamamen bu ceyiz dediginiz seyleri toparlamakla gecmisti. Catal, bicak, kasik, tabak, tencere, tost makinesi... ogrenci oldugum icin yok bu guzelmis, kotuymus, ucuzmus takilmamistim ona ragmen bolume yerlesir yerleşmez telas kaplamisti ve yetirememistim alacagim seyleri. Ogrenci evime çıktığımda ihtiyacim olmayan her seyi baba evindeyken almamisim bile, eksik birakmisim. Babamin gonderdigi ve devletten aldigim burslarla her ay gerekli ihtiyaclari almaya calisiyordum en basta babamin yanindayken almadigim için beni sıkıntıya sokmustu bu durum. O yuzden evlilikten once ceyiz gerekli fazlasiyla. Erkeklere gereksiz gelebilir mutfaga siz girmiyorsunuz cunku, o alet edevatlara en cok kadinin ihtiyacı oluyor. Diger seylere gereksiz derseniz kabul edebilirim ama ceyiz kesinlikle degil.
Belki çeyiz gerekli bir şey ama bunu bu şekilde görsel şölene çevirmeye gerek yok. Papyon takılmış tencere takımı, gelinlik giymiş çöp kovası ne alaka yani 😅
Görüş
7Görüş
Selam gadası 🙃
Başlık parasının olduğunu halen duyuyorum.
Çeyiz, nişan bohçaları ve kapı tutma parası.🤦🏻♀️ Aşırı gereksiz adetler.
Tüm absürt gelenekler devam etmemeli
El öpme adetleri
Kız isteme denen çağ dışı uygulamalar
Düğünler
Kına geceleri
Davullar zurnalar
Çeyizler vb vb
Yok nişanlar vb
Tüm illet ötesi şeyler tarihin tozlu dayfalarında yerini almalı
*Sayfalarında
Kız isteme merasimi ve verdim sözleri, başlık-süt-analık hakkı gibi istekler, şu kadar altın isteriz bunlar mutlaka alınacaklar ve yapılacaklar listesi, kırmızı kurdela bağlama merasimi, kanlı çarşaf beklentisi... liste uzar gider
her şey saçma evlenmek uzun bi süreç olmamalı evlenmek demek imza atıp beraber eve gitmek olsa keske
Haklisin bu konuda katılıyorum. Düğünü de saçma buluyorum
Gerdek çarşafı, cenazede yemek verilmesi adam ölmüş gelenler de karnını doyurup gidiyor saçma yani...
Gerdek çarşafı. Son derece ayıp ve saygısızca. Şiddetle kınıyorum . Adi rezil kaynanaların şerefsiz zihniyetleri
bir kadının, birileri tarafından istenmesi adeti dkskdkdkf
Neyiz biz kurbanlık mı?
Düğünde gelini hediye paketi yapan kurdele..
cenazelerde yemek dağıtılması awk dedem ölmüş millete pide ismarliyom
Türk geleneklerine başlı başına anlam veremiyorum zaten
Defter tastik işlemleri
Çeyizin nesi saçma? Her şey ortaklaşa alınıyor
Gerdek carsafi. Kan goremeyen kainvalideme selam olsun
Tepside yemek silahhh sesi ceyiz cokkk var
Hepsi devam etmeli yoksa olmaz
Kesinlikle çeyiz.
Hayata anlam veremiyorum.. O daha beter..
Büyüklerin önünde bacak bacak üstüne atmamak
En İyi Görüş