Koltuk, yatak, dolap gibi eşyalar ömürlük alınır. Gereksiz fazla paran ve gereksiz fazla boş vaktin yoksa, zaten değiştirmeyi gerek görmezsin. Bir kere alınır, tamam işte dersin. Ama ne bileyim yastıklar değişebilir, dekorasyon değişebilir, sehpa değişebilir… oluyor bazen, işini görüyor ama yine de fonsiyonel değil mesela. Bizim evdeki yuvarlak sehpalar gibi. Üstüne laptop bile koyamıyorum. Onun için daha uygununu bulunca değiştireceğim.
Minimalist bir yaşam biçimine sahibim. Bu sebepten genellikle ihtiyacımı karsilayabildigi sürece değiştirmiyor veya atmıyorum. Bu değiştirme mevzusunu genellikle teknolojik cihazlarda yaşıyorum. Genel olarak ortalama üstünde bir cep telefonu kullanıcısıyım. Yani örneğin grafik kartı gerektiren birçok oyun oynuyorum, 120 GB ın üzerinde depolanmış medya içeriğine sahibim. Bir gamer ve rehber profilim mevcut. Bu sebepten telefonun yazılımı eskiyince yaklaşık 3 yılda bir degistiriyorum. Ama mecburen. Çünkü artık yapmayı istediğim şeyleri yerine getirmiyor. Ancak aynı bardağı 4 yıldır kullanıyorum. Ve büyük ihtimalle kırılana kadar aynı kupa bardağını kullanmaya devam edeceğim.