Bitkilerin geceleri karbondioksit yayıp odadaki oksijeni azaltması sebebiyle yatak odasına çok fazla bitki koymak zararlı diye duymuştum. Sizce doğru mu?

Bitkilerin geceleri karbondioksit yayıp odadaki oksijeni azaltması sebebiyle yatak odasına çok fazla bitki koymak zararlı diye duymuştum. Sizce doğru mu?

Selam gadası 🙃
Bildiğim kadarıyla evde özellikle yatak odasında fazla bitkinin olmaması gerekiyor. Çünkü bitkiler evin oksijen seviyesinde azalmaya sebebiyet verebilirmiş. O yüzden uyuduğumuz yerde olması bizi rahatsız edebilir.
Cevap
7Cevap
Evet odadaki oksijeni azaltması sebebiyle fazla bitki olması zararı olabilir
Kesinlikle doğru yatak odasında bitki olmamalı.. Sık sık sık hasta olmaya sebebiyet verebilir
Bende de çok fazla var bir şey olmaz odada bir kişi daha olsa ölecek miydik. Farzetki bir kişi daha uyuyor odada solunum yapıyor
İngiliz sarmaşığı havayı temizliyor. Diğer bitkiler fotosentez yaparken içerideki oksijeni azaltıyor diye biliyorum
çok fazlası zararlı olabilir ama oda havalanıyosa bi iki taneden bişi olmaz bence
Yatak odası için dekorasyon ışıklandırmadan yana olmalı bence
Evet zararlı, bitkiler gece karbonmonoksit gazı yayarlar uyurken bu gazı solumak çok sağlıklı olmaz
Şehir efsanesi gibi geliyor bana, oda tamamiyle izole edilmediği sürece balon gibi sorun yok bence
Yatak odasına sadece kılıç çiçeği koyuyorum çünkü geceleri kılıç çiçeği oksijen yayıyor
Her metrekareye birer bitki koymadığın sürece tehlikeli değil
Tâbi ki de doğru bunu ilkokul çocukları bile biliyor
Evet çok zararlı bitkiler salonda veya balkonda olmalı
Çok fazla bitki evet zararlı.. odayı da botanik bahçesine çevirmeye gerek yok bence..1 tane koy yeterli:)
Bunu her okumuş insan bilir.(fosentez)
Kesinlikle evet zararlı zaten
Doğru oda dışında yani balkonda bakılabilir
Detayda yazmışsın zaten. O yüzden zararlı
Evet zararlı
zararlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?