Zaten oğluna kalacak o ev. Kendi oturdukları ev de onların. Durumları da çok iyi. Kiraya muhtaç değiller ama aşırı cimriler. İnsan oğlundan kira alır mı ya?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Çok çirkin bir davranış, saygısızlık. hazır paraya herkes konmak ister. Zaten evi zamanında ilerde çolugun çocuğun rahat etsin, kendin rahat etmen kirada oturup sıkıntı yaşamamak için almıyor musun? Nerden çıkmış şimdi bu kira işi? Cimrilikten başka bisey değil. Zaten Türkiye de kim kimden ne koparirsa kafası var. Kendi ailen de olsa , akraban da olsa bu böyle maalesef. Elini versen kolunu kapıyorlar. Kimseye 5 krs vermek zorunda değilsin. Ödeyeceğin kirayla Evinin eksiklerini tamamlarsin kendine eşine vakit ayırirsin. Ha çok paraya ihtiyaçları varsa bu kadar o evi başkasına kiraya verselermis. Sizde başka bir yerde yaşardiniz. Ya da çalışıp kazansinlar çok paraya ihtiyaçları varsa dediğim gibi. Kendince uyanık geçinen ailelerden hiç haz etmiyorum. Bence bu durumda düzgünce konuşup zaten ev size ait eğer kiraya ihtiyacınız varsa paraya ihtiyacınız varsa başkası tutsun evinizi ben eşimle birlikte size ait bir evde otururken kira ödemeyi saçma buluyorum dersin. Şimdiden hakkını savundun savundun yoksa yarın öbürgun kontrat da imzalamaya calistirirlar. İsler hiç istediğin gibi ilerlemezse de sen kendini sağlama al. Diyelim ki evinde doğalgaz, tesisat gibi demirbaş eşyalar bozuldu. Hepsini kiradan düşmeye hakkın var normalde de. Normal kiracı ve ev sahibi arasındaki diyaloglar anlaşmalar böyledir. Kendini üzme sakın. Böyle aileler insanı dert sahibi yapar ama oyunlara gelme derim.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Alıyorlar alıyorlar benim arkadaşımın eşi çok zengin ama kaynanasıyla aynı binada kaynanası gidip su sayaçlarına kdar kontrol ediyor kira vercekseniz başka yere taşının en azından kaynana derdin olmaz
10 Yorumla
+1 yılKira istenen ev degil dukkan olsaydı mantıklı geliyorsa ailesinin eve kira istemeleri de normal ve kişisel ticaret ilkelerine de uygundur. Kanunen engelleyecek bir durum yok, cimrilik konusu da aşırı göreceli bir kavramdır
00 Yorumla
neden kira alınmasın, senin emeğin yok evde. Ailesi emek vermiş almış, kira istemek en doğal hakları. Belki bu paraları diğer bekar erkek çocukları ve kızları için kullanacaklar.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
50
Cevap
61Cevap
+1 yılSen mi çalıştın kazandın aldın o evi yoksa kocan mı çalıştı kazandı aldı? Bu nasıl bir düşünce yapısı. İnsanların kendi malı kendi düşünce yapısı nasıl istiyorlarsa öyle davranırlar. Evet verseler olabilir ama vermemelerini sorgulayamazsın.
Yıllar boyunca kimsenin edindiği birikimi sana verip vermemesini sorgulayamazsın.
Belli bir yaşa gelmiş bireyler kendileri çalışıp kendileri geçinir. Ülkemizde bu yerleşik bir düşünce olmadığı için garibinize gidiyor. Eğer ailesi veriyorsa alır ama vermiyorsa da ortalara düşüp bu kadar kendine dert edinmez.
Ne kadar zengin olurlarsa olsunlar kendi paraları kendi mülkleri. İster verir ister vermez. Sen hele dışardan gelip kimsenin sana vermediği bir şey için sorgulama yaparak kendini küçültemezsin. Kendi ailenden iste o halde.46 Yorumla- +1 yıl
olması gerekeni yazmış , ben linç yiyordum :)
aferin. - +1 yıl
Linç edeni linç ederim.
- +1 yıl
arkamı kolla ki arkanda durayım :) :)
- +1 yıl
Ahahahahaah o kadar ilaç bastım sana kolluyorum arkanı merak etme ehehehe
- +1 yıl
muhakkak !
Hâlâ böyle bi aileye gelin gitmeyi düşünüyorsun? Aldığın herşeye laf yaparlar sürekli masraf çıkartıyor die eşine şikayet ederler market alışverişlerinde canının istediğini alamazsın evine misafir çağırsan masraf cıktı die gözleri çıkar ben olsam bu işi coktan bozardım. Boyle cimri bi aile oğlundan bile kira alacak kadar cimri olan insan seni rahat bırakır mı sanıyorsun. Ya ayrı eve çıkmayı teklif et Ya da bu işden vazgeç kendine yazık etme ilerde çok pişman olursun ama nizan atmak kadar kolay olmaz boşanmak.
20 Yorumla
+1 yılYa kızım gerçekte kötü konuşucam sinirimden. Ya soruyor musun birde, nişanlın ile konuş böyle bir aile hayırlı olmaz. Eski eşimin ailesinin bir üst versiyonu işte. Sonuç boşandım. Aşk sevgi halletmiyor. eşinin de buna karşı çıkacağını sanmam. Yol yakınken kesinlikle uzak dur.
11 Yorumla- +1 yıl
parasız erkek , gereksiz erkektir.
+1 yıloğlu evlenecek diye neden zarara sokuyor aileyı kıraya verse en az 4000 tl.
oğlu naptım evlenecem diyor ise , en azından 2k - 3 k versin zararı azaltsın ailenin.
ayrıca oğlu iyide kıcından ter akıp omu evi yaptı , anası babası yaptı sen sımdı ne dıye çöktün eve?
evlendigin adam erkek değil sanırım , ben cıkarım baska eve kendıme yeterım dıyemıyor , sende beleşe ev gördün gozun kaldı .
19 Yorumla- +1 yıl
Çok iyiydi
- +1 yıl
burakistan35 siz ne biçim konuşuyorsunuz öyle zaten ekonomimiz hiç iyi değil bir de kalkmış insanlara söylediğiniz abuk sabuk sözlere dönün bir bakın. Anne baba dediğiniz yemez yedirir içirmez içirir biz böyle öğrendik okey!
- +1 yıl
@burakistan35 yersiz yersiz yorum yapıyorsunuz
- +1 yıl
@seraaapppp0 aen aradakı ironiyi anlayamayacak seviyedesin ama yinede açıklayayım ben kız babasıyım
Bak kardesim ana baba 40 yasında olsanda yanındadır.
burada pay açan kişi derdi ev var eve çöreklenmektir karsısındakı kısıde erkek olmayıp tek basına ev gecındırecek bır adam degıl bellı kızda evlenırsem para verecegız az harcıyacam derdinde
Hah boyle dusunen kızlara her zaman cevabımız budıur.
Calısmayan. Ev kızı olan eclenmesın alan varsada o tiplerle evlensın , evelenıyorsada kendıne ait olmayan mala müşke düşmesin , sonucta malla evlenmıyor adamla evlenıyor.
Simdi gelelim sana. Yırtık dondan cıkar gıbı atladıgına gore para senın ıcın onemlı ben calısmam erkek baksın mantıgındasın anladım.
Sayet calısıyor karıyerım var diyorsanda o zaman ironiyi nasıl anlamadın be kızım. Keşke o gece baban dışarı boşalsaydı be kızım !
Uğraşmazdık burada …. - +1 yıl
Yorma kendini mal mülk söğüşçüsüne anlatamazsın, yaşlı insanlar belki kirayla geçinecekler umurunda mı 🤣 evlenip halen ailenin bakmasını beklemek kaçıncı seviye ergenlik ise artık
- +1 yıl
@DreamGhosters aynen !
- +1 yıl
Bizdeki un kurabiyelerinde sadece böyle yurt dışına çık erkeğide kadınıda akıllı üretken kariyerinde burada bi ev hanımı modu var erkek yapsın erkek etsin söğüşleyelim.
Uzak olsun hemcinslerimize bu kızlar. - +1 yıl
@burakistan35 ironi mironi değil mevzu boş yapmayın. Belli ki abuk sabuk yorum yaptığınızın buradaki birçok insanın sizin yaptığınız bu saçma sapan yorumlara katılmayacağının farkındasınız ki ironi mironi deyip haklı olduğunuzu ispatlamaya çalışıyorsunuz ama yok öyle yemezler. Burada benim babama laf söyleyecek en son kişi sizsiniz haddinizi
Bilin. Kimsenin babasına laf söylemeye hakkınız yok benim babam bu zamana kadar benim için neler yaptı siz kızınıza bile benim babam kadarını yapamazsınız cünkü benim babam adam gibi adam. Nerede bir bilgisiz görsem, nerede bir cahil cühela görsem asabım bozuluyor. Asıl siz bu dünyada yaşamayı haketmeyecek kadar gerici zihniyete sahip erkeğim diye geçinen ama boş laftan başka bir şey konuşmasını bilmeyen insanlarsınız. Az erkek olun az adam olun da adam desinler abicim haydi haydi. Ayrıca mala mülke değer verip vermemem sizi gram ilgilendirmez benim karakterim benim kişiliğim siz beni tanımıyorsunuz bile size gram söz söylemek düşmez. Bu kadına gelecek olursak belli ki hanımefendi bu durumdan memnun değil kafasını kurcalıyor ve soru sormuş yardım almak istemiş. Kadına karşı kin ve nefretle yorum yapmış olmanız sizin gerçekten herkesi para bul delisi olarak görmeniz demek. Yani kadınları. Bizler sadece hayatlarımızı kolaylaştırmaya daha rahat etmeye çalışıyor bunun icin uğraşıyoruz bu kimseyi ilgilendirmez. - +1 yıl
@seraaapppp0 okumadım , babandan bize ne
Senın babandan her yerde var
Ailen kim
Egıtımın ne statün , ne yaşamışlıgın bilgi ve entellektüel düzeyin ne finansal durumun ne
Bunları bilmeden kimseye yorum yapma boş yapma uza şimdi , ukalalık had bilmezlik can sıkar üzülürsün sonra.
Ha bu arada hayatını kolaylastırmak için erkeklere kanca atmayı değil iş karıyer dik durmakla olur , hayatındakı en buyuk basarı evlılık olmaz.
Senle 360 derece farklıyız vizyonun misyonun belli bi uza allah askına laf atma
+1 yılDurumları iyi de şimdi iyi. Kim bilir ne çalışmalarla ne emeklerle aldılar o evi. Senin kocanın evi değil ki tabii kira verecek.
01 Yorumla
+1 yılKaynananın evinde kiraci olacağına
Tanımadığın birinin kiracısı olman daha makul canım.
Bende şu an kaynanamın evinde oturuyorum fakat kira vermiyorum10 Yorumla
+1 yılDurum böyleyken bir başka evde oturmanız daha doğru. Onlar da dilediği insana dilediği kira karşılığında versinler evlerini. Ben asla bu durumda o evde oturmazdım.
10 YorumlaBende kaynanamın evinde oturuyorum eşim benim evim var başka biyere niye gideyim dedi iki senedir beraberiz altlı üstlü oturuyoruz araba masrafı mutfak masrafı kredi kartları faturalar hep eşime yuklendiler eğer anlasabiliyosan az miktar ver kurtul yoksa daha kötü oluyor mesela bizim paramız yok diyip sürekli kapıya geliyorlar ha kira vermişsin ha böyle yasamissin
10 Yorumla
+1 yılYol yakınken dön derim. Bu tarz bi aile yapısı başını çok ağrıtır. Hele eşin olacak kişi ailesine çok bağlıysa hayatın zindan olur.
20 Yorumlaİnadına gidip dışarda bir yerde kirada kalırım yine onlarda kalmam fazlasını veririm yine gitmem o ne aga
30 Yorumla
+1 yılöyle biriyle evlenmeyi mi düşünüyorsun o da ailesine çeker
30 Yorumla
+1 yılİsteyenler var biz hem dedemin evinde kalıyoruz hemde dükkanını kullanıyoruz dedemde babamdan 6 ay kira aldı sonra utandı bir daha almadı
00 Yorumla
+1 yılAlır tabi insanın damarına basınca nasılki Kocası karısını öldürmeye kadar diyosa bu şeylerde böyle paraya tapanda umursamayanıda
00 Yorumla
+1 yılSorumluluk almanızı istemiş olabilirler, biz zenginiz diye bize dayanmassın kafasında olabilirler doğrumu bana göre yanlış
00 YorumlaMadem öyle kira istiyorlar başka bir eve çıkın uzatmayın
10 Yorumlanemenem bir aile bu. Allah şerlerinden sevgilerinden korusun 😂
10 YorumlaAynı miktarda başka eve çıkma ihtimaliniz var mı?
10 Yorumla
+1 yılO zaman o evde oturmazdim ben olsam baska evde otururdum
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl🤣🤣🤣🤣🤣 aynen benim basima gelenler, delirdim. Ama kira dışardan daha ucuz diye ödedim yillarca. İster benim gibi karektersiz, bir baba varsa , sendede gördük varmış ister. İtler
10 YorumlaYanında oturacak kız bulmuşlar ama kira istiyorlar yok artık :D
10 YorumlaKira vereceksiniz başka yerde yaşamak istediğini söyle sen de
10 Yorumla
+1 yılYuh. Kalmayın o evde deli misiniz? Madem kira vericeksiniz gidin başka güzel bi ev tutun
10 YorumlaMadem kira verecem, başka ev tutar oraya kira veirirm hemde kaynanan sürekli size gelmez
10 Yorumla
+1 yılOturmayın orada. Madem kira alacaklar mecbur değilsiniz ki başka kiralık bakın. Rezillik.
10 Yorumla
+1 yılKiraya giderim yine onlarla kalmam yerinde olsam.
10 Yorumla
+1 yılSen dikkat et nisanlinda anne babasi gibi cimri olmasin
10 Yorumla
+1 yılKalma sende başka eve çıkmak iste. Kabul etmiyorlarsa da evlenme.
10 YorumlaAilene şikayet et bakalım ne olacak. Kayınpederler dalaşsın 😂😂
10 Yorumlao zaman o evde kalmayın gidin kiralık ev tutun uzaktan bir yerden
10 Yorumlaben olsam bende alırım fazla rahatlık insana batar. alır biriktirirdim ölmeye yakında toplu şekilde verirdim açıkcası. insan biraz sıkıntı çekmeli diye düşünüyorum
00 YorumlaNormal almalari yadirgamamak lazım. O duruma gelmeleri için ne kadar emek vermislerdir
00 YorumlaBaşka kardeşi varsa eğer kardeşler arasında hak geçmesin diye alınır ama tek çocuksa bence alınmaz
00 YorumlaAlır valla. Devir öyle bir devir ki insan evladını tanımıyor
00 Yorumla
+1 yılBazıları alıyor sizde ortalama bir rakam belirlersiniz
00 YorumlaNişanlına verdikleri evi kiraya verip kendiniz farklı bir ev bulun, en mantıklısı o olur.
00 YorumlaEvladini el gibi gören insanlar var oldugu sürece bu değismez
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYuh ya öyle saçma şey mi olur kendi oğlundan kira istemek ne demek. Ben sizin yerinizde olsam başka bir eve kiraya çıkardım.
10 Yorumla
+1 yılEşine çok güvenmiyorsan kesinlikle bitir böyle bir aile ile olmaz ben seninle yaşayıp neden üsütüne para vereyim gider kendi evime çıkar ona para veririm
10 Yorumla
+1 yılSakın evlenme ileride daha büyük sorunlar çıkar geleceğini karartma
20 YorumlaBenim teyzem boşanmış gelinine aldığı kıyafetleri anneme parayla sattı
Giyilmiş montunu bile
Yani akraba bağı önemli değil00 YorumlaOğulları şımarık büyümüş ise hayata bir hazırlık olması için yapıyor olabilirler hayatın gerçek yüzünü görmesi için heöen kötü düşünme
00 Yorumla
+1 yılÇok saçma bence baska yerde oturun madem para verceniz
10 Yorumla
+1 yılKira vereceksen eğer gider kocanla bir evde başbaşa yaşarsın daha iyi…
10 Yorumla
+1 yılAile gerçekten çok önemli ailesi yanında olan insanların sırtı pek yere gelmez
10 YorumlaKira vereceksen başka evde otur. Ne de onların yüzünü gör. Uzakta olunca kafan çok daha rahat olur
10 YorumlaEvlilik kararını bir kez daha sorgula bence. Bir ömür bu insanlarla geçer mi?
10 YorumlaKirayi veririm evin hicbi isine karışmam diyin sizde kafaya bak ya
01 Yorumla- +1 yıl
Günaydın
+1 yılAlirr kadin ömür boyu bakmak zorunda degil cocuguna
00 Yorumla
+1 yılÇok çok saçma aileler var ya
10 YorumlaAt nişanı hayatını kurtar
10 YorumlaOğlundan nasıl kira alır ya
10 YorumlaÖyle kural varsa başka ev tutun
10 Yorumla
+1 yılo zaman başka ev tutacaksınız
10 Yorumla
+1 yılÇok saçma, almaması gerekiyor.
10 YorumlaKira verecekse başka ev tutsun madem
10 Yorumla
+1 yılAlmamalı, doğru değil.
10 Yorumla
+1 yılBöyle aileden uzak dur derim
10 Yorumla
+1 yılBaşka Bi yer bulun ha orası ha başka yer
10 Yorumla
+1 yılHic oturmayin oyleyse
10 YorumlaEv & Yaşam konusunda 367 cevap paylaştı. Başka bir yere kiraya çıkın.
10 Yorumla- Devamını Gör (51)
Devamını Gör(96)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Ev & Yaşam > Sorular > Evleneceğiz, nişanlımın ailesinin evinde kalacağız ama kira istiyorlar. İnsan kendi oğlundan kira alır mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım