Şehir merkezinde eski bir evde mi yoksa merkeze uzak yeni bir evde mi yaşamak istersiniz?

Birkaç sene öncesine kadar Ankara 'da merkeze uzak ama yeni yapılmış bi yerde yaşıyordum. Her gün yolda geçen süreyi ve akaryakıt masrafını hesapladım ve o parayı kiraya ayırarak Çankaya'da yaşamaya karar verdim. Şimdi Atakule'nin bi sokak arkasında yaşıyorum, aynı hesaba gelmeye başladı ancak bina 70 sene önce yapılmış, zamanında kumarhane olarak bile kullanılmış.

Ondan öncesinde de ist. cihangir'de yine eski ötesi bir binada yaşamıştım. Kapıcılar kralı filminin çekildiği apartmandı hatta ordan hesap edin yaşını.

Merkezde yaşamanın avantajı bol ama binanın eski olması durduk yere saçma sapan sorunlara yol açabiliyor. Geçen gün musluk niye akıtıyor diye elimi attım, en son tesisat borusunun değişmesi için duvarı kırarken bulduk kendimizi.

Siz ne düşünürsünüz bu konuda?

Merkezde kentsel dönüşüme girmiş yerleri de örnek verebilirsiniz ama benim bahsettiğim yapılar artık tarihi statüsü kazanmak üzere olan özellikli ve tarz yapılar. O nedenle bu soruyu soruyorum.

Şehir merkezinde eski bir evde mi yoksa merkeze uzak yeni bir evde mi yaşamak istersiniz?