Memleketle falan alakası yok, aile gelenekleriymiş. Böyle saçmalık mı olur ya?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Ev & Yaşam konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılSelam gadası 🙃
Hayır iş ciddiye binmiş. Bazı yerlerde yatak odası takımını bile kız tarafı alıyor. Bence şu an için bunu sorun etmemek gerekiyor. Herşeyi erkeğin üstüne yıkmak evlilik sonrası borç ödemek demektir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ev & Yaşam konusunda 615 cevap paylaştı. Kerttirtmeyin geleneğinizi de onlara.
Aile geleneği bu işlerde geçerli olmaz. Ama memleket geleneği filan olursa bu da tarafların maddi durumuna göre değerlendirilip iyi niyet çerçevesinde bir sonuca bağlanır. Tepeden inme emrivaki yaklaşımlar şık olmaz.
00 Yorumla
+1 yılNereli olduklarını biliyorsan o memleketten arkadaşlarına sor ve eğer onlarda yoksa yalan söylüyordur. Aile gelenekleri de memlekete dayalıdır ve kendiliğinden çıkmaz.
00 Yorumla
- Ev & Yaşam konusunda 375 cevap paylaştı.
+1 yılKoltuk takımı dediği ne? Salon takımı mı yoksa oturma grubu gibi bişey mi? Bunlar hep kim kime ne yutturursa konuları... Bütçeye göre iki taraf da hareket etsin yoksa çok can sıkılır bu işlerde...
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
44Cevap
+1 yılYahu arkadaş bi tane mantıklı bişey düşünün ya işin içinde hep bi para hep bi mal hep bi gelecek vs herşeyi geç bir kere insan yuva kurmaya çalışıyor yani bir hayat paylaşmaya çalışıyor aileler de bunun için var bunu oluşturmak için var neden illaki onu Siz yapacaksınız bunu biz yapacaz bizde bu böyle sizde bu şöyle onlar böyle yapmıştı yahu insan olun ya insan ha sen almışsın ha o almış ne fark eder bir yaptırım söz konusu nefret ediyorum şu saçma düşüncelerden uydurmuşlar bir gelenek kafalarına göre sanki dünyayı alıyorlar ya niye bu toplum bu kadar cahil arkadaş ya lan bir yuva kurmak maksat bu değil mi yok biz onu sokalım onlar bize bunu soksun efendim bir sürü altın takalım sonra altınları alalım insanın hayatının içine edelim hopp sonrada utanmadan kasıla kasıla evlendirdik diye gezerler sizin töreleriniz de adetleriniz de gelenekleriniz de yerin dibine batsın bütün toplumun
Kimse bir yuva kuralım diye düşünmüyor
10 Yorumla
+1 yılAntalyada beyaz eşyayi ne varsa komple eve ne alıniyorsa kız alıyor ama başka yerleri bilmiyorum gelenek gorenek eskide kaldı kuzenlerim evlendi dayım evlendi daha yeni yani biz aldık erkek tarafı aldi her şeyi ne farkeder iki tarafından çocuğunu düşünmesi lazim sonuçta o evde çocugun yasayacak en uygun nasılsa geleneği goreneği mi var bunun keşke başka konulardada türk aile yapısına kültürüne böyle önem verilse sadece konu maddiyata gelince herkesde bir örf ade gelenek gorenekci oluyor masallah boş işler bir koltuk için tıri vıri yapılsa benin zoruma gider kimin durumu varsa o alır ne farkeder kızina ev alan babalar var kaç tane tanıdığım
10 YorumlaYa ne saçma adetler var ya yok beyaz eşyayı damat alır bilmem ne de bilmem ne Avrupa genelinde eşler ortak kullandıkları eşyaları
”ortak satın Alırlar” iyi ki yabancı bi kızla evlenicem öyle saçma sapan adetlere maruz kalmıcam sade bir nikah perfect…..00 YorumlaDaha en basindan yanlis hersey...
Hayatini kuran iki insan var ortada. Illa herkesin burnunu sokmasi mi lazim?
Kiz tarafi, erkek tarafi...
Niye ikiye bolunuyor insanlar? Herkesin istegi o iki insanin mutlu olmasi degil mi?
Daha cok sey denir de... Aman ya, nerden tutsan elinde kaliyor.00 Yorumla
+1 yılsenın evlılıgın koltuga kadar dusmusse bence hayattakı amaclarını gozden gecır .
yınede bılgı vereyım sana salon koltuk takımı erkek alır .
oturma odası var ya da yapılacak ıse kız tarafı alır. bırde yatak odası ıle mutfak malzemelerını.
gerıye kalan damada köstürülür. nişanı kız yapar düğünü erkek yapar.
napsın başka damat kilodunu sıyırıp domalsın mi birde size?
00 YorumlaEkonominin böyle bir halde olduğu zamanlarda çiftlerin büyün yükü ellerinden geldiğince birlikte omuzlamaları gerektiğini düşünüyorum yani adet falan değilde birbirinize destek olma amacıyla alabilirsin ya nolcak
21 Yorumla
+1 yılAilelerin alınacakları birbirlerine yıkmaları çok saçma. Ne geleneği göreneği artık böyle şeyler son bulmalı. Sırf bunlar yüzünden evlenmeden önce kavga çıkıyor ayrılıyorlar... Ortak bir fiyat çıkartın tüm eşyalara yarı yarıya ödeyin işte abi
10 Yorumla
+1 yılEşya açısından kim ne kadar müsaitse o kadar alır. İlla şu, şunu alacak diye bi şey olmaz. Olutorsa o aileden de evlilikten de hayır gelmez. Evlenmeden önce biraz daha düşün derim.
10 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 388 cevap paylaştı.
+1 yılAlisveris muhabebtinde birbirine girenleri hic anlamadim anlamayacagim sen alsan ne olur o alsa ne olur beraber oturmayacak misiniz
20 Yorumla Adetleri bırakın tüm masrafları yarı yarıya ödeyin. Bilezik, gelinlik, düğün salonu her şeyi erkeğe ödetip koltuk almaya laf edenler den değilsindir umarım
00 YorumlaEvlilikler sömürü gibi genel olarak kız tarafı sömürgeye dayalı hesap kitap işi yapıyor
kızı ayrı annesi ayrı evleniyor musun mal mı alıyorsun belli değil
kadın erkek eşittir sözde
00 YorumlaGenel olarak. görgüleri ne ona bakmalı. Herşeyi biz alalım sadece koltuk takımıni siz alın diyorlarsa makul. Sizde destek olabilirsiniz imkan var ise..
07 Yorumla
+1 yılHerseyi erkek tarafi üstleniyor ne olucak Bi takım alsanız gölde bir kaşık su gibi bisey bu adam kepçeyle veriyor sen bir çay kaşığı suyu çok goruyosun saçmalama
00 Yorumla
+1 yılO koltuğu sen kullanmayacak mısın? Niye her şeyi erkek tarafına kakalamaya çalışıyosunuz satılık mısın? Oturacağın evin eşyasını da bi zahmet alıver
10 Yorumla
+1 yılBizim geleneklere göre altınları kiz alır düğünü kiz yapar evi kiz dizer. Bi de erkeğe başlık parası verir
00 Yorumla
+1 yıl😂😅 o nasıl bir aile geleneği napıyorlar nesilden nesilemi aktarıyorlar 😂 sende deki bizde aile geleneği tarla alınıp gelinin üzerine yapılır de 😂
00 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 522 cevap paylaştı.
+1 yılDaha önce hiç öyle bir şey duymadım vallahi, bizde de genelde yatak odası harici her şeyi erkek tarafı yapar.
00 Yorumla Saçma sapan işler.
Evlenecek iki insan bir araya gelip herşeyi kendileri alırlar.
Kimseye minnet etmezler.
00 Yorumla
+1 yılDaha evvel böyle bir şey duymadım durumunuz varsa alabilirsiniz, durumunuz yoksa nişanlınla konuşarak anlaşabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılBizde de salonu erkek kısmı, oturma odasına kız kısmı yapiyor. Bizdeki böyle. Sanırım burada da öyle görünüyor.
00 Yorumla
+1 yılYalan söylüyor abim için koltukları biz almıştık erkek tarafına ait
00 YorumlaEv & Yaşam konusunda 423 cevap paylaştı. imkanınınz varsa al sanki alt komşusuna alacak koltuk takımını yaf
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYatak Odası ve mutfağı kız tarafı döşer bizde salon ve banyonun beyaz eşyasını erkek alır. Yemek odası olursa onu da kız alır düğünü zaten erkek yapıyo bu kadar adaletli bence
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@met96 sadece nikah kıysınlar?
Cevap sahibi+1 yıl@met96 ben zaten düğüne karşıyım. Hem günau hem saçma bir adet zaten kınada eğleniyosun erkekler de kendi arasında eğlence yapsın tamamdır. Düğün için de nikaha çağırıp yemekli tekne turu falan olabilir ya da damadin bahceli bir evi falan varsa onun bahcesindede olur abartmaya gerek yok 3 günlük dünya ego kasıp onun dugununden onun salon takimindan onun mutfagindan daha guzel olsun mantigina da gerek yok belki onları kullanmayı allah nasip etmeyecek? Balayindan donerken kaza yapsan? Olur mu olur butceye gore alıp borclanmamak hicbirsekilde cok onemli
Evleniyorsanız neden kandırmaya çalışsınlar ki bizde düğünü erkek tarafı yapar evi kız tarafı döşer
00 Yorumlaeh piyasayı düşünürsek mantıklı dhdhhd sizde de aile geleneği geline 5i bir yerde takarlar şimdi
00 Yorumla
+1 yılher şey pahalı oldu artık alamıyorlar size kilitliyorlar.
00 YorumlaE alıver sen de koltuk takımını. Her şeyi erkek mi alacak?
00 YorumlaSaçmalamışlar, bizde erkek tarafı mobilyaları ve beyaz eşyaları alır
00 Yorumla
+1 yılMemleket geleneğini anlarım da aile geleneği ne oluyor ya bu tip şeylerde
00 Yorumla
+1 yılYerden yere degisir. Doguda kiz tarafi bir seye karismaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGerçekten şu an koltuk takımı buzdolabi davasına dustuyseniz evlenmeyin mk ülke yaragi yemiş durumda sen neyin derdindesin.
10 Yorumla
+1 yılBazı bölgelerde farklı olabilir ama çoğu yerde Mutfak, Yatak Odası kız tarafı geri kalan erkek tarafı alır.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılUşak'ta kız tarafı bizim kulağımızın arkasına bile dokundurmuşlardı. Yani aile gelenekleri olabilir.
00 YorumlaAllahtan aile geleneklerinde düğünü de kız tarafının yaptığını iddaa etmiyorlar. Aile gelenekleri seni ilgilendirmiyor. Kendileri kız verdiklerinde uygularlar çok gelenekçilerse. Siz genel duruma uyun. Bizim öyle bir adetimiz yok deyin geçin.
01 Yorumla
+1 yılSende bizim geleneklerjmize göre kız tarafı koltuk takımını alır geri tüm alinacaklari erkek tarafı alır de ev ve araba dahil de
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerşeyi o alıcak değil illa sizde bişeyler almalısınız ortak kaşa yarısını siz yarısını onlar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılasıl böyle bir evlilik saçmalık
saçma insanların evlilikleri yüzünden ülke battı00 Yorumla
+1 yılSen de gelenek olarak gerdek gecesinde birdirbir oynayacağını söyle
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbizde kız tarafı hicbisey almadı kardeşimi evlendiriyoz😂😂
02 Yorumla- +1 yıl
Kardeşine verilen değer o demek ki
Cevap sahibi+1 yılyok öyle değil
+1 yılSenin alacak durumun yoksa evlenmekten var mı geçecek erkek
00 Yorumla
+1 yılMaddi iyiseniz alabilirsin iyi değilsen nişanlınla konuş ailesini vazgeçirsin kendisinin almak istediğini söylesin
00 YorumlaEğer oğullarını evlendirmeye goze alıp bı koltuk takımı alamiyolarsa o da onların ayıbı gelenekleri olabilir ama öyle bı gelenek mi varmış 😕
034 Yorumla- +1 yıl
Ne ayıbı olabilir Alalhın koltuğu kızına ev alan babalar var ya dilencilik yapmaya luzum yok ki az gururunuz olsun
- +1 yıl
Tamm sen fakir ve gururlu olabilirsin
- +1 yıl
Sus be beleşci
- +1 yıl
Yok ya pasa pasa ödeyeceksiniz kiymetimizi bileceksiniz
- +1 yıl
Git Ingiltere prensesiyle evlen o zaman canımm
- +1 yıl
Ooh sefam olsun
- +1 yıl
Kudur ahaha oyle kolay mi kadina sahip olmak
- +1 yıl
Aynen kanka Aynen mal sensin bu arada agla şimdi
- +1 yıl
Sen oyle gormek istiyorsun
- +1 yıl
Senin birbirine ait olmaktan haberin var mi sacma sapan cikarimlar cok malsin
- +1 yıl
Agla zirla hadi kudurma bosuna
- +1 yıl
Benim de sen kopek etmek için
- +1 yıl
Allahın işsizi
- +1 yıl
Tabi tabi kesin öyledir
- +1 yıl
@met96 boş ver niye kendini yoruyorsun ev esyasiyla kendilerine değer biçiyorlar çok komik ayrıca aileleri zaten sevse bedava kapı dışari atmaya çalışmaz sen ben arayişına girmez elinden geldiğince evladını rahat ettirmeye çalışır üzücu bir durum insanın çeyizden başka değerleri olmalı koltuk halı dediğin nedir ki
- +1 yıl
Tamam sen koltuksuz eve gidersin gatta koltuklari herseyi sen alirsin bedava gidersin
- +1 yıl
Ağlama geliyorum
+1 yılBenim bildigim beyaz esyayi kiz tarafi alir ama mobilyada nasil bilemem ama herkese gore degisiyor
00 Yorumla
+1 yılBunun kandırmakla alakası yok her yörenin adetleri farklıdır
00 Yorumla
+1 yılHerkesin belli şeyleri almasını doğru bulmuyorum ortak kredi çekip ortak alısveris yapılmalı
00 Yorumla
+1 yılKız tarafı sadece yatak odası ve mutfak dizer diye biliyorum
00 Yorumla
+1 yılulan aynı evde oturcan öde bi zahmet
10 YorumlaAile geleneği nedir yaa. Seni kekliyorlar.
00 YorumlaEvet evin içini kız tarafı döşer
00 Yorumla
+1 yılErkek kız tarafı olması bile saçma
00 Yorumla
+1 yılyalan aklı sıra sizi kandırıyor
00 Yorumla
+1 yılYatak odasını kız tarafı alır
00 Yorumla
+1 yılevet öyle biliyorum bende
00 YorumlaAlıver koltuk takımı ölmezsin.
00 YorumlaHer ailede ilginç gelenekler mevcut
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNereliler onlar? Siz nerelisiniz?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBeyaz eşyayı kiz tarafı alır diye biliyorum.
01 Yorumla
+1 yılOrtak havuzda para toplayın alışverişi öyle yapın
00 YorumlaEv & Yaşam konusunda 312 cevap paylaştı. Geleneklere göre doğru olabilir
00 Yorumlakatılıyorum sana
00 Yorumla- Devamını Gör (11)
Devamını Gör(56)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Ev & Yaşam > Sorular > Evleniyorum, erkek tarafı onların geleneklerinde koltuk takımını kız tarafının aldığını söyledi. Beni kandırmaya mı çalışıyorlar?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler