+1 yılBunu yaşayıp göreceksin ama ben yapamazdım. Uzun vadede sıkılırdım. Bizim de köyümüz var. Uzun süre duramıyorum. Yaşıtım yok doğru düzgün. Hadi olsa belki daha cazip gelebilirdi. İnternet yok köydeki evde. Evde canım sıkıldıkça bilgisayardan film veya dizi izliyorum. Üniversitede bilgisayardan izlemeye alıştım. Hiç TV izlemiyorum diyemem ama çoğunluğa bilgisayardan izliyorum. Hepsini geçtim. Şehirdeyken bazen çıkıp sahilde yürüyüş yapıyorum. Köyde bu imkanım da yok.
Sana gelelim. Emin misin kaynanan ve kaynatanla aynı evde yaşayabilecek olduğuna? Ev üstüne ev olmaz derler. Yani aynı binada bile zor oluyor. Ben, çocukken babaannemle aynı binada yaşadım. Genellikle bir huzursuzluk oluyordu. Yaşın çok genç. Keşke önce bir meslek sahibi olsaydın. Hayat bu. Ne olacağı belli olmaz.
013 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum bizde babaannemle yaşadık ve çok zordu ama herkes onun gibi kötü değil
- +1 yıl
Yani kimse kimse değil ama bilemiyorum. Çok ciddi anlamda fikrim sabit.
Soran+1 yılPeki, teşekkürler
- +1 yıl
Yaşadıkları köyde okul, hastane falan var mı? Yani çocuğunuz olduğunu düşün.
Soran+1 yılEvet var
- +1 yıl
İyi madem. Bizim köyde ailem küçükken okul varmış mesela. Şu an yok. O yüzden sordum. Hastane şehirde.
Soran+1 yılBazı köyler şehir gibi olmuş artık orası da biraz öyle
- +1 yıl
Mahalle olarak geçiyor güya bizim köy. Neyse umarım gelişir biraz daha. Yolları yaptırdı yeni muhtar. Düğün salonu mu ne yaptıracaktı. Yani değişmezse gelişecek gibi duruyor.
Soran+1 yılİşte orası da öyle mahalle diye geçiyor eskisi gibi değil artık daha kolay bence
- +1 yıl
Bilmiyorum ya. Ben, duramıyorum uzun süreli.
Soran+1 yılBende şehiri sevmiyorum mesela hiç dışarı çıkıp gezmiyorum bizim burası baya sakin olmasına rağmen bahçemiz var orada zaman geçiriyorum keşke köyde yaşasaymışız aslında gidicektik de kardeşlerim var okuyolar kolay olmuyor o yüzden gidemedik ben doğayla iç içe olmayı seviyorum aksama kadar dışarda olmak çalışmak doğal hayat mis gibi
- +1 yıl
Doğa deyince aklıma sadece bağ bahçe gelmiyor. Deniz de geliyor. Denizsiz yaşayamam ben. Zaten Karadeniz yeşil bir yer.
- +1 yıl
Teşekkür ederim
En İyi Cevaplar
+1 yılBenim yengem de şehirde yaşıyordu bundan 2 yıl önce 21 yaşında köye evlendi en başlarda sıkıntılıydı kuzenimin işleri yoğundu gezmeye zamanları yoktu şu an iyiler geziyorlar falan görümceleri ve kayınvalidesiyle de araları iyi çocuk olunca (iyi oldu tabi orası ayrı) ve köy daha rahat şehir insanı boğuyor.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 971 cevap paylaştı.
+1 yılYapamazsın acı gerçekleri önceden söylemem lazım inanılmaz bir ortam içine gireceksin ve çok zor olacak benden sana tavsiye yani bir şekilde şehirde kalmaya ikna et köy çok zor bir yer.
01 Yorumla
Soran+1 yılKöyde mi yaşıyorsun ikna etmek istemiyorum özellikle köyde ailesiyle yaşamak istiyorum
+1 yılKöyde yaşamak biraz zor gelebilir başta sonra alışırsın ama ailesiyle aynı evde kalmaya alışamazsın ve hiç doğru değil ne yap et başka evde oturmaya ikna et
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
Sevdiğinle evleniyorsan sıkıntı yok köyde yaşamayi iyi düşün sonra yok yapamadım edemedim kendinede eşine de dar etme dünyayı bile bile gidiyorsun sakın dış etkenlere takılma arkadaş aile aman sen köyde yaşayacak kız mısın gibi sözlere kapat kulağını ne geliyorsa o çevreden geliyor zaten
22 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle yaşın o kadar küçük ki. Ben senden 8 yaş büyük bir ablan olarak, ben İstanbul'da yaşıyorum ve beni de Konya Meram köyünden biri istiyor. İkimizin yaşantısı arasında dağlar kadar fark var. Sabah horoz sesiyle uyanıyorlar, daha muhafazakar bir çevredeler, bağ bahçe işleriyle uğraşıyorlar, çevre olarak daha gelişmemiş yerler, istediğin herhangi bir şeye hemen ulaşamıyorsun. Açıkçası ben şehirde her şey elimin altında olduğu için zorluk çekeceğimi biliyorum, bu yüzden yanaşmıyorum beni isteyene. Köy benim için tatile gidip kafa dinlemelik bi yer. Ama kesinlikle bir ömür geçirebileceğim bir yer değil. Sen de çocuğu ne kadar sevsen de benim yaşıma geldiğin zaman pişman olma olasılığın çok yüksek. Henüz aşktan gözün gerçekleri göremiyor ama yine de son kararı vericek olan sensin. Hayırlısı olsun
24 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBi de şu var. Anne-baba hepsi bir arada yaşarsanız senden çok fazla hizmet beklerler
Soran+1 yılBelki saf diyeceksiniz ama hizmet etmek bana kötü gelmiyor başımda büyüğüm olsun istiyorum ve çocukla kafa yapımız uyuşuyor hatta ayniyiz öyle diyim
Cevap sahibi+1 yılSen kararını vermişsin. Diyecek pek bir laf yok bu saatten sonra ama tek dileğim, umarım ilerleyen zamanda pişman olmazsın. Allah mutlu etsin şimdiden
Gizli Üye(36-45)+1 yılYa burada sorarsan her kafadan ses gelir aklini karıştırır bazıları. Bence güzel bişey. Hem köyde şehrin stresinden uzaksın hemde sağlıklı beslenme var. Arada şehiri özlersen eşinle gezmeyede gidersiniz. Maddi imkanlariniz nasıl bilmiorum ama köyde maddi sıkıntı fazla çekmezsiniz şehirde ki gibi, parada kolay biriktirme şansınız olabilir ev vs alabilmek için.
13 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel yazmışsın teşekkür ederim🌸
Cevap sahibi+1 yılRica ederim ama Ailesiyle yaşama kısmında iyi düşün bence öyle karar ver. Kendi evi vs varsa küçükte olsa ayrı yaşayın karışanın olmaz huzurlu yaşarsın. Bazen insanlar nekadar iyi olsada aynı evde bazı konularda anlaşmazlıklar olabiliyor buda ileride sorun oluyor. Acele etmeden Kendin için doğru kararı ver Inşallah mutlu olursunuz.
Soran+1 yılDüşünücem 🙏
Gizli Üye(36-45)+1 yılYani inek sağarsın , sütü kaynat , peynir yoğurt yap. Orada tandırda ekmek te yapılıyor. Bahçe tarla işlerine yardım edilecek. Bunlar bildiklerim. Bana da görücü çıkmıştı. Çok severim havası doğası ama sürekli çalışmam gerekiyor diye vazgeçtim ben. Surekli bir is çıkacak çünkü. Tabi severek yaparım diyorsan neden olmasın. Ama sanırım her gün bu işler var.
23 Yorumla
Soran+1 yılBende doğayı çok seviyorum ve işi de çok seviyorum boş durmak hoşuma gitmiyor kabul ettim
Cevap sahibi+1 yılHayırlı olsun. Mutluluklar dilerim 😇😇
Soran+1 yılTeşekkür ederim🌸
+1 yılKesinlikle zorlanirsin daha gencsin gezmek tozmak eglenmek ve daha cok ozgurluk isteyeceksin ben koyde yasiyorum ve emin ol bazen yapmak isteyipte yapamadigim cok sey var bunu bir dusun bence koye arada veya yazin giderekte yapabilirsin ama sehiri birakma bence🙌
31 Yorumla
Soran+1 yılŞehir hayatını sevmiyorum ki burada da gezip tozmuyorum yani
Elbet şehir yaşantısına göre zorlukları var ancak çok istiyorsan ki öyle görünüyor alışırsın ona da, belki ileride zorunluluk değil tercihin bile olabilir. Hayırlı olsun.
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet zaten şehiri normalde de sevmiyorum dışarı çıkıp gezip tozduğum da yok hoşuma gitmiyor
Belli ki çok heveslisin, çünkü çok gençsin.. Ev ev üstüne, bir de köye gidiyosun... Çok zor çooook. En geç iki sene sonra burada sorarsın. "Şehirden köye gelin geldim, çok mutsuzum, sizce naapmalıyım?"
40 Yorumla
+1 yılCiddi misin sen? Aileyle yaşamak kolay değil. Seni birçok zorluk değil. Niye alışık olmadığın bir düzenin içine doğru gidiyorsun, hala vazgeçebilirsin
11 Yorumla
Soran+1 yılAilesiyle yaşamayı özellikle istiyorum başımda büyük olsun hoşuma gider köyde yaşamayı da istiyorum
Yapamayabilirsin şehir hayatından köye geçmek zor olur belki buna alışırsın ama ailesiyle yaşaman sorun olur
11 Yorumla
Soran+1 yılBen özellikle istiyorum ailesiyle yaşamayı başımda bi büyüğüm olsun hoşuma gider
yapamazsın... köyde yaşamak zordur... hele birde alışmamış şehir insanına daha zor gelir.. ayrıca köyde yaşayan birlikte yaşayacağın insanlar ileri geri konuşur.. dikkat etmez lafına... bir süre sonra sinir olursun...
10 Yorumla
+1 yılKöyü bilmem ama ailesiyle yaşamak biraz zor olabilir
13 Yorumla
Soran+1 yılBunu özellikle istiyorum kalabalık olalım başımda büyük olsun bana güzel geliyor
- +1 yıl
Sorun yok o zaman. Mutluluklar
+1 yılSenin gibi bir arkadaşım vardı :D bana da evde kaldın diyordu jskjdmsjd bunu dediğinde yaşım 20'ydi.
Senin gibi o da çok hevesliydi. Çocuğuma da kaynanam bakar vs diyordu sonra boşanma evresine geldiler. Çocuğu 40 günlük bile değilken kızı anasının evine gönderdiler ama yine de sen bilirsin. Ve senin örneklerinden çevremde çok ve hepsi aynı durumda evliliğinde mutsuz, boşanmak istiyor. Ben zaten gezmeyi sevmem diyen o arkadaşlarım şimdi bana özeniyor, hayat...10 Yorumla
+1 yılBunun cevabını en iyi sen bilirsin. Sakın kafayla otur kendini dinle, içinden geçenleri, durumun eksilerini artıklarını iyice tart ve ona göre karar ver derim. Sonuç ne olursa olsun umarım hep mutlu olursunuz
11 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKesinlikle! Kesinlikle ve kesinlikle HAYIIIIIIRRRRRRRR!!!
KÖYDE yaşam yoktur! Hayat yoktur. Sadece kölesin! Rahat yaşam yoktur. Ezik 3. Sınıf bir insan olursun. Medeniyet yoktur. Insanlar geri kafalıdır. Cehalet, dedikodu, cekememezlik köylerde çok olur!
18 sene köyde yaşadım bu saatten sonra bayramdan bayrama anca dönerim!!!
10 Yorumlaİlk başlarda sorun etmezsin ama sürekli orada yaşayacaksın ileride sorun edebilirsin bunu. Ayrı evde yaşamak isteyebilirsin köy işleri gittikçe ağır gelmeye başlayabilir yaşın küçük şu an sağlıklı düşünemiyorsun
12 Yorumla
Soran+1 yılAma çocuğu seviyorum görücü değil ben buldum onun için bile giderim
- +1 yıl
şu an için bu böyle seviyorsun tamam ama ileride ayrı eve çıkmak isteyeceksin herkesin fikirlerinden sana karışmasından sıkılacaksın kendi kurulu bi düzenin olmayacak ve bu seni rahatsız edecek ama o zaman da şak diye şehirde ayrı bi eve taşınamayacaksın sonuçta onlarin da bi düzeni var bunu baştan kabul etmiş olmak senin problemin olacak
+1 yılBn yapamadım köy evi de zor oluyor tabi ki seven insan her yerde yaşarda huzur olduktan sonra
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAileyle yaşamak ne cok kotu rahat giyinmezsin evde rahat oturup kalkamazsın kaynanan geç uyansan karışır daha bi cok şeyine karışır onlara hizmet etceksin kavga etsen kocan belkide annesinin tarafını tutcak bence anlasamazsin ayrı eve çık kesinlikle
10 Yorumla
+1 yılEgerki istiyirsan Alışırsın ne güzel aile olmak birbirlerine saygılı sevgili aile olabilmek Allah herkezi iyi insanlarla karşılaştırsın 🤲 aminn
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılailesi ile neden yaşamak istediğini sorabilir miyim?
13 Yorumla
Soran+1 yılÖzellikle istiyorum başımda büyüğüm olsun bence kötü bişey değil
Cevap sahibi+1 yıltabiki kötü bir şey değil
ama siz şimdi kararlaştırdınız mı beraber yaşamaya kesin?
Cevap sahibi+1 yılcanım benim öyle kolay değil
beraber yaşamak
evet belki iyi insanlar
ama mahramitet diye bir şey var
kocanla eş mahramiyetini zor yakalarsın
bunları iyi düşün
ayrıca köy de güzeldir hoştur da yaşam için bir süre sonra çok ama çok sıkılabilirsin
mesela ben de evcimenimdir ama evde sıkılıuorum İstanbul'da olmama rağmen
demek istediğim iyi düşün bunları
eğer şehirde iş varsa şehirde yaşamanız daha iyi olur
en kötü hafta sonları bir yere çıkar hava alırsınız
köyde hapis gibi hep hep hep ev sonra bıkarsın
iyi düşün
aile kısmını da iyi düşün dediğim gibi
Şehirden köye girmer mantıklı değil, çok bocalarsın denge kurmakta zorlanırsın, köyden şehre olur ama tersi sıkıntılı
10 Yorumla
+1 yılÇok tuhaaf ben olsam istemezdimm köy hayatı da iş güç bağ bahçe işleri yoksa bi nebze yaşanır amaa birlikte yaşamak saçma. Deneyip görün ne desek boş.
10 YorumlaÖmrün uzar emin ol beton yığınlarının arasında hiçbir şey yok iraz etrafı yeşillendir ağaç dik meyve dik çevreni güzelleştir imkanım varsa köy bin kat daha güzeldir zamanla bütün insanlar bunu anlayacak
00 Yorumla
+1 yılZor çok zor şehre geçin oraya ikna at şehir ile köy bam başka orada her şey kısıtlı genelde büyük yaş kişiler gider sende orada hayatın gider, gelişim Olmaz şartlar olmaz tıkalı kalırsın kötü
02 Yorumla- +1 yıl
Ailesi ile hiç kalmaz seni temizlikçi gibi yaparlar ordan oraya gidersin of kötü hayat
Soran+1 yılBen şehir sevmiyorum özellikle ailesiyle köyde yaşamak istiyorum
+1 yılzorlanirsin ama evlilik başlı başına zor. alışırsın
10 Yorumla
+1 yılŞehir hayatına alışan birisi köy hayatına zor adapte olur umarım zorlanmazsınız
10 YorumlaSıkıntı yaşarsın şehirden çok küçük olacaktır köy imkanları bulamayıp bunalacaksın istemediğin işleri yapmak zorunda kalacaksın.
20 Yorumla
+1 yılKöye alışıp alışmamak ayrı bı konu ama ailesi ile yaşamak zor be bacım
13 Yorumla
Soran+1 yılNiye ya ben özellikle istiyorum başımda büyük olsun isterim herkes kötü değil ki
- +1 yıl
İyilik kötülük değil mesele
- +1 yıl
Senin genç kafa yapın ile kaynana kayınbabanın düşüncesi bir olmicak belli bi saatten sonra sen özgür olmak isticeksin onlar herşeye karışacak sen bundan rahatsız olacaksın
+1 yılYapamazsın annem gel vazgeç bu sevdadan geri dön beni dinle pişman olursun bak yapma
129 Yorumla
Soran+1 yılÇocuğu da çok seviyorum 3 yıl oldu o kadar kolay değil seviyorum seviyorum
- +1 yıl
Seviyorsun o da seni seviyorsa şehir merkezinde oturursunuz
- +1 yıl
Zor bir şey değil sonuçta
- +1 yıl
Köye de sık sık git gel yaparsınız kabul etme bak
- +1 yıl
Çok sıkılırsın bunalırsın çok zorlanırsın
Soran+1 yılMaddi durumdan dolayı biraz ama benim için sorun değil ömür boyu yaşayabilirim
- +1 yıl
Neden ailesiyle yaşama konusunda bu kadar ısrarcısın kendi ailenle anlaşamadığın için mi ya da sevgi eksikliğinden dolayı mı
Soran+1 yılKalabalık olmak istiyorum yine başımda büyük olsun istiyorum bence kötü bişey değil
- +1 yıl
Elbette değil ama ya anlaşamazsan ailesiyle
- +1 yıl
Sorunlar yaşarsan
- +1 yıl
Köyde kaldın hadi kocan şehire gitmene izin verecek mi peki
Soran+1 yılHiç kız kardeşi de yok ben kızı olurum sorun çıkaracak bi aile değil ya sanmıyorum
- +1 yıl
Ya sorunlar illa ki çıkar aynı evin içinde biri ne kadar iyi olursa olsun ne kadar iyi anlaşırsan anlaş aynı çatıda aynı oda da olunca işler tepetaklak olabiliyor beklediğin gibi çıkmayabiliyor
- +1 yıl
Kocan sana yeter zaten bence sen diret karşı koy merkezde oturmak istediğini yoksa evlenmeyeceğini söyle
- +1 yıl
Her şey hayal ettiğin gibi toz pembe çıkmayabilir
Soran+1 yılYani sende haklısın ama ben kabul ettim herşeyi düşündüm
- +1 yıl
Peki sen bilirsin umarım her şey gönlünce olur senin iyiliğin için söylediğimi bil yeterli
- +1 yıl
Bak son kez diyorum köyden hevesini alınca sıkılırsın bunalırsın
Soran+1 yılKöyde mi yaşıyorsun
- +1 yıl
Hayır şehir de
- +1 yıl
Sen şehirden sıkıldığın için sana şimdi tatlı geliyor orası
Soran+1 yılSadece sıkılmak değil sevdiğim için sen vazgeçer miydin bi süre yaşamak zorundayız her türlü
- +1 yıl
Ben kendimi senin yerine koyuyorum benim de mesela şu an mutlu bir ilişkim var ama bana çıkıp dese köyde yaşamak zorundayız dede büyük konuşmak gibi olmasın hayır derdim şartlar koşullar şehirde yaşamaya ne zaman uygunsa o zaman evlenelim derdim
- +1 yıl
Hem acelen yok daha 20 sin evlendikten sonra eşin şehire geçmeyi istemese razı olmasa daha çok güçlük çekersin
- +1 yıl
Çıkmaza girersin lütfen iyi düşün
Soran+1 yılBişey dicem😀ben köyde yaşamak istiyorum
Soran+1 yılEğer sonra bi sorun olursa sesim çıkmaz ben istedim derim
Soran+1 yılSana da teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim peki sen bilirsin hakkında hayırlısı olsun çiçeğim 🌸
+1 yılKandırmışlar seni, hayatın kararır tek yaşasan neyse.
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden köyde mi yaşıyorsun
- +1 yıl
Hayır ama genç olduğun için aşka inanmissin
Çok zorlanırsın iyice düşün öyle karar ver derim. Şahsen ben yapamazdim
10 YorumlaZenginlere rahat edersin ama fakirlerse hiç bulaşma
10 YorumlaBulursam öyle birini bende evlenicem ama hayatının çoğunu köyde geçirmesini istemem.
00 Yorumla
+1 yılİlk baslarda çok sorlanirsin şehre alışmış biri olarak, zamanla alisma durumu sana bağlı koy gibi ortamları sever misin
10 Yorumla
+1 yılköyden köye insanından insanına değişir. Bunu en iyi sen bilebilirsin. akıl alabileceğin birisine danış çünkü yanlış karar verirsen kötü olabilir
10 Yorumla
+1 yılailesiyle mi yaşamak istiyosun 😳
15 Yorumla
Soran+1 yılEvet kalabalık olmak istiyorum
- +1 yıl
ailesini tanıyo musun yakından, seni orada ezerler mi bundan iyice emin ol bence
Soran+1 yılHiç kızları da yok ezicek bi aile de değiller
- +1 yıl
anladıım o zaman şimdiden mutluluklar
Sen çok safsın. İnşAllah mutlu olursun
13 Yorumla
Soran+1 yılNeden ya Öyle ortamları sevmesem hadi neyse de zaten şehir sevmiyorum ki
- +1 yıl
Şehirde buyumus biri köy işinden ne anlar? Hadi anladi diyelim. Ailen seni narin yetistirmis, sen köy işine gidiyorsun. Şahsen benim görüşüm bu. Bir de kaynana yanina. Kaynanan melek bile olsa yine kavgalar olacak. Tahammül etmesi ise çok agir gelecek. En güzeli ailelerden uzak, koca ile özgür bir yaşam.
Soran+1 yılPeki, teşekkürler
Kesinlikle alışamazsın. Köy hangi şehirde ve sen nerede büyüdün.
15 Yorumla
Soran+1 yılBen bursadayım zaten küçük bi yerde yaşıyoruz o da samsun
Soran+1 yılEvet
+1 yılYapamazsın şehirden sıkıldın ama köy daha sıkıcı emin ol
20 YorumlaNerelısın ve nerenın koyu bi tskım zorlukları olucak
013 Yorumla
Soran+1 yılBen bursa o da samsun
Soran+1 yılOluyor neden olmasın
Soran+1 yılEvleniyorum teşekkür ederim
Soran+1 yılÖrf adetler konusunda da herşeyi konuştuk bende anlamadım bize ters bişey yok aynıyız ilk zamanlar bende şaşırmıştım
Soran+1 yılKöyde yaşayacağız yapacağım iş bağ bahçe işi
Soran+1 yılÖyle değil o iş abileri var erkekler bakıyor o işe hayvanlardan bahsediyorum
Soran+1 yılYemledim biz baya sakin köy gibi biyerde yaşıyoruz zaten ve bahçe işlerimiz var burada da
+1 yılKendine güvenin varsa yaparsın
10 Yorumla
+1 yılŞimdiki köyler şehirle aynı.
10 Yorumla
+1 yılBiraz adapte olman zor olabilir
10 Yorumla
+1 yılkoy daha iyi bos verr tadini cikrt
10 Yorumla
+1 yılBende şehirde büyüdüm eşim köyde yaşamak istiyor ben bilmiyorum yapabilir mıyım
00 YorumlaBencede köy on numara
Şehir pisliğinde uğraşmaktansa orada temiz bir hayat yaşarsın00 Yorumla
+1 yılOkumadın mı çocuk seni nerden buldu
12 Yorumla
Soran+1 yılSanaldan tanışık daha küçüktüm o zaman 3 sene oldu
- +1 yıl
Vavv
+1 yılSen niye buu kadar akılsız bi insansınki
01 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka
Yaşın çok genç pişman olma olasılıgın yüksek
10 YorumlaNereden nereye gideceksin peki
00 Yorumla
+1 yılKöy ne olum bedevi mi olcan
00 Yorumla
+1 yılAlışacaksın
10 Yorumla
+1 yılEğer gerçekten seviyorsan yapabilirsin.
10 YorumlaZor olur ama yaşayıp gör
10 Yorumla
+1 yılKöy güzel alışırsın. yapamassin diyenleri aldirma
11 Yorumla- +1 yıl
Senin gibi bnada lazım kız evlencek köyde yaşayacak☺️
Gizli Üye(30-35)+1 yılGeçmiş olsun şimdiden.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilen ne dedi bu duruma
00 Yorumla
+1 yılİnek sağarsın falan
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet ne var bunda
+1 yılYapamazsın.
10 YorumlaGitme
00 Yorumla
+1 yılSen bi bir m. a. l sın
00 Yorumla- Devamını Gör (4)
Detaylı bilgi