Önereceğiniz markalar veya halılar var mı
Halı alırken nelere dikkat edilmeli sizce
Önereceğiniz markalar veya halılar var mı
Halı alırken nelere dikkat edilmeli sizce
Halı seçiminde yalnızca halının evinize katacağı güzelliği değil iplik ve dokuması gibi teknik özelliklerine de dikkat etmeniz gerekir. Halının rahatlığı ve kolay temizlenebilir olması da çok önemli kriter.
Halı alırken göz önünde bulundurulması gereken en önemli unsurlarından biri de halının iplik özelliği. Halılar naylon, polyester, akrilik, yün, pamuklu ve polipropilen gibi maddelerden üretilir. Örneğin poliplopiren dış mekânlara uygun bir halı malzemesi iken polyester iç mekânlar için daha uygundur. Çocuk odası için yün ya da pamuklu bir halı uygun iken mutfak için kolay temizlenen polyester halı daha uygundur.
Ne yün ne de naylon ikisini de tercih etmem. Naylon zaten berbat bi seçim yün ise çok kaliteli de olsa yıkanması kullanması çok zor. Özellikle gündelik kullanıma uygun değil. Kabartmalı İpek mekik halılar benim tercihim oluyor. Renklerini de genelde içinde birkaç renk barındıran açık renk sade halılar tercih ederim ki ilerde mobilya değişimde başka mobilyalarlar da uyum sağlasın. E tabi çok aşırı fiyatta olmamalı. Benim kriterlerim bunlar olur ✌🏻
Rice ederim 🌿
Ben önce göz zevkime uyup uymamasına bakarım. Sonra dokusuna en sonda da cebime uyuyor mu ona bakarım. 😂 ben önce halıya bakarım halı mı diye yoksa shakenkz 😂😂
Cevap
6Cevap
Halı seçerken naylon olmaması daha iyi olur. ben genelde göz zevkime göre alıyorum
Kilim al. Makinede yikanabiliyor. Hava sıcak hali gereksiz şimdi. Sonra al.
halı seçerken naylon olmamasına dikkat edin kesinlikle yün olmalı ve. sorun garantisi var mı tüy yapıyor mu diye sorun
İran halısı olup olmamasına
Halı olmasına
Fiyatına 😂
😂😆
fiyatina
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?