Bir arkadaşım tek başına eve çıkmayı düşünüyor ama ben ısrarla kendine bir ev arkadaşı bulması gerektiğini savunuyorum. Kirası, faturası, masrafları derken bence bu devirde birinin tek yaşaması için en az 20 bin lira maaş alması gerekiyor. Haksız mıyım?
Bu devirde eğer ki ev sana ait olursa tek yaşanır. Onun dışında stresin içinde bir hayatın olur. Eğer ki ev arkadaşın yoksa tek başına bir evin altından kalmak için en az 15 bin kadar maaş alıyor olman gerekiyor. Yoksa diğer türlü hayatın çileyle geçer.
Bu devirde aslinda herkes tek yasiyor evlenenler bile o kadar alisilmis ki kimseyle ugrasmamak sacma sapan ozgur olma dusunceleri o kadar yer etmis ki insanlarda evlenenler bile yok kisitlaniyorum yok beni kimse anlamiyor yok bekarken daha iyiydim herkesle fingirdiyordum yok kimseye hesap vermiyordum diye yalniz hissetmeye calismak istemek icin ruhen yalniz olmaktan dolayi bosanmalar sosyofobiler mutsuz evlilikler icine kapanmalar hepsi artiyor ama insanin sosyal bir varlik oldugu unutuluyor nedense asosyal olan da durumdan hosnut degil tam tersi sosyal olan da insanlar olarak mal miyiz acaba