Benim moralim bozuk. Dünden beri erkek arkadaşımla bu konu hakkında konuştuk. Evlenmeyi düşünüyoruz ama ev fiyatlarını görünce moralim bozuluyor. Ben Manisa da yaşıyorum ev fiyatları 3000 TL den başlıyor. Erkek arkadaşım iş gereği İzmir den bakmak zorunda ama İzmir de evler Manisa dan da yüksek. Şu an bodrum da çalışıyor işi gereği. Ben burada çalışıyorum ama kendi işimi yapamıyorum. Seneye tazminatla çıkıp İzmir den iş bulmam lazım. Ama bu sefer biz tek maaşla nasıl geçineğiz. Bunu düşünmekten moralim bozuluyor
ev kiraları mevcut inşaat sektörünün talebi karşılayamamsı ve pandemi sürecinde nerdeyse 1.5 yıl boyunca herkes konumunu değiştirmedi sonra birden her sektörde olduğu gibi knut sektöründe de talep artışı patladı bu yüzden fiyatları arttıran ilk neden oldu.. ikincisi asgari ücrete olan zamla birlikte maliyetlerde arttı dövizinde yükselmesiyle de konut üretim maliyetleri arttı talebi de karşılayacında bugün ki saçma sapan bence hiçbir değerlemede bugün ki fiyatlarla alakası olmayan rakamlara çıktı tabi bir de Türkiyenin üzerinde 5 milyon kimine göre 8 milyon fazladan yabancı istilası var... bu fazladan milyonlarca insanın barınması demek bu aptal göçmen politikası açık kapı politikası neticesinde de başta suriyeliler olmak üzere sonra afgan afrikadan gelen kara tipli insanlarda eklenince bugün ki Türkün nerdeyse ev bulmakta zorlanacağı döneme girdik.. maalesef kötü dış politkanın kötü ekonomi politikasının bir de global olarak emtia ve enerji fiyatlarının artışı pandemide eklenince giren çıkan hep Türk milletine oldu... bu son pandemi döneminin bölgesel savaşların global göç dalgasının en çok etkilenen ülkesiyiz... evlenmeyi bırakın yarın evi olmayanlar kurbana girer gibi eve girevek 10 kişi bir daire de kalacak o da ev bulabilirlerse yazık cidden bu ülke bu kadar kepaze edilmez... şükürler olsun evimiz var ama gerçekten bu ülke de yaşamak artık çok zor hala geldi... Allah Türk milletinin yardımcısı olsun.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
😓😓çok şükür kendi evimiz var ileri de bizimkiler den belki ev kalabilir ama onun benim gibi miras gelir mi bilmiyorum. Mirası boş ver biz nasıl evleneceğiz. Çeyiz bir şekilde alınır. Ama kiraya o kadar para verirsek biz ne yiyeceğiz. Geleceğimi düşünmekten psikolojim bozulacak. Yurt dışına gitsek diyorum ama ailem her şeyim burada. Erkek arkadaşıma Norveç den aşçılık konusunda bir arkadaşı gelmek istiyorsan gelebilirsin gibisine bir şeyler söylemiş orada çalışmasına. Bazen oraya gitsek mi gibisinden aklıma gelmiyor sayılmaz. Orada 5 6 yıl çalış. Buraya euro olarak gelip ev almak gibi düşünceler aklıma geliyor. Burada 15 20 sene çalışıp ev alacağımıza orada daha erkenden burada ev sahibi olur ve daha fazla para kazanıp burada restaurant açar gibi düşünceler geldi. Kendisi 5 yıldızlı oteller de çalışıyor eğer kendini geliştirirse burada restaurant açmasını çok istiyorum ama işte burada bunu yapması mümkün değil. 😔
oh kıyamam. üzülmeyin. bazen bazı şeylerin sonunu düşünmemek gerek. ama her şeyin değil. bazen sadece bu gibi sorunların. insanlar sadece korkularıyla yaşasaydı belki de hiçbir şeyi yapmaya cesaret edemezlerdi. siz güzel insanların kalbi kırılmasın. keşke elimden gelse de size ev alabilseydim. güzel yüreğiniz umarım hep mutlu kalır.
Zaten bu koşulları sağlayamayan biri ile evlenmeyi ileride sürekli maddi konularda kavga çıkar fakir olan evlenmemmeli
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Fakir biri değil ki. Bizim durumumuzda öyle değil. Bizim durumumuz orta. Ailemin evi var ileri de miras olarak ev ve arsa gelecek ama onun için zaman var. Onlardan da gelir. Ama şu an ev almamız ya da kira da oturmamız zor. Türkiye öyle bir durumda ki orta durumda olan kişiler günden güne fakirlesiyor. Fakir olan zaten iyicene kötüleşti. Zenginler iyicene zenginleşiyor. Durum bu. İktidardakiler bir gitse ve düzgün biri geçse de ülke bazı şeyler düzelse keşke ama bunu görür müyüz onu bilmiyorum 😐😐
Bu yapılan işe göre değişir. Erkek arkadaşım aşçı. Sahil yerleri iyi maaş veriyor diye bodrum da çalışıyor. Ama orada da ailesi orada değil. Ben manisadayım. İzmir hem onun ailesine yakın hem benimkinin.