Ben oyumu gün doğumundan yana kullanıyorum. Hem gece uykunun verdiği ağır havayı yok ediyor hem de günün en temiz havası bence insanların daha henüz sokağa çıkmadığı anlar...
Evi havalandırmak için günün en iyi saatleri hangileri?
Bence de sabah saatleri, havanın en taze koktuğu zamanlar. Birazda nostaljik, sabah kalktığımızda annem çoktan temizliğe başladığı için üşüdüğümüz gelir aklıma hep. 9 dan sonra zaten araba kornası, gürültü patırdı, insanların konuşmaları derken kapanmak zorunda kalır pencereler.
Sabah Namazından sonraki Güneş'in doğuş saatidir. Atmosferdeki Fıtri Azot' un Bedene çok faydalı olduğu ve evin havalandırılması gerektiği Peygamber efendimiz (s. a. v.) tarafından bildirilmiştir.
Bu yazıyı çok önceleri okumuştum. Ama bulamadım. Tam metnini bulsam buradan paylaşacaktım.
Ben de tam olarak aynı cevabı yazmak için girmiştim soruya hava aydınlanmadan veya tam yemi yeni aydınlanmaya başladığı zamanlar diyecektim ki yazının açıklamasında belirtmişsin ki sen işi zaten biliyorsun 🤣
Sabah daha güneş doğmadan pencereyi açınca çok güzel bir koku oluyor havada, o kokuyu çok sevdiğim için o saatlerde açmayı tercih ediyorum. Sonrasında gidiyor o mistik koku çünkü.
Uyanır uyanmaz yatağı toplamadan camları açarım. Hem temiz hava doluyor içeriye hemde çarşafların tozunu alıp havalandırıyorum. Gece boyunca yatakta oluşan akarlardan da temizlenmiş oluyor yatak yorgan vs..
Sabahları güneş doğarken ve ikindinin en sakin, en tatlı saatlerinde evin havalandırılması hem sağlık hem mutlu ruh/ duygu hâli için kıymeti bilinmesi gereken bir fırsattır her gün yeniden.. #TubaSueda 🍀
Gece kuşların ötmeye naşladığı bir an var. Huzır yayılıyor adeta. Yaseminlerin en güzel kokyığu an, sanki dünyanın insan dan sıyrıldığı o anın sonun da şafak söküyor. O an bence harika bir an olur🙂