Daha sade bir yaşam, daha kolay temizlenen bir ev, daha konforlu, ferah ve sade bir eve minimalist yaşamaya alışmakla kavuşmanız mümkün. 💜Minimalist yaşam araştırmalarına başladığımdan beri evden o kadar çok şey çıkardım ki anlatamam. Bunların bir kısmı gereksizdi çöpe gitti, bir kısmı satış ve kazanç olarak bana geri döndü, bir kısmı geri dönüşüme katkı sağladı ve kimisi de başkalarını mutlu etti. Yakında mutfakta da bunu hayata geçirip israfsız yaşamaya çalışacağım. Size de yardımcı olması için eşyalarınıza sorabileceğiniz soruları bırakıyorum. #mekanınsahibinil 🧚🏻♂️
Minimalist bir yaşam için eşyalarınıza soru sormaya ne dersiniz?
Kısa zamanda hayata geçirmeyi planladığım bir proje. Ya tiny house tarzı bir ev ya da karavan ile yaşayarak sürekli doğa içinde minimalist bir yaşam. Aslında üzerimizdeki kıyafet dışında hiç bir şeye ihtiyacımız yok, bize bunları dayatan plaza hayatlarımız...
Sorular farklı olsa da arada eşyalarımla konuştuğum oluyor tabii😄 canım eşyalarımında nerede duracağı konusunda fikrini almak benim için önemlidir. Minimalist yaşamayı seviyorum ve tercih ediyorum. Hem evde hem de hayatımda fazla olan herşeye karşı bir temizlik söz konusudur. Bu anlamda çok rahat bir ev düzeni, dekorasyonu ve yaşam kaçınılmaz oluyor.😄
Minimalist bir yaşam oldukça güzeldir. Çünkü ev içinde fazla eşyanın olması kişiye kasvet verebilir. Ayrıca fazla eşyası olan insanlar böyle duruma alıştığı için, hala yeni eşyalar almaya daha çok meyilli oluyor. İşin sonunda evin içinde adım atacak yer kalmıyor. Stres denen illet bu sefer kişinin yakasını bırakmıyor.